reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczynki a ja jeszcze spytam jak u was z pulsem????? Bo ja się strasznie szybko męczę i nie wiem czy to normalne.....idziemy na spacer, wolno a mi tak serce zaiwania że mam wrażenie że zaraz wyskoczy mi z klateczki:):).....czasami siedzę i nic nie robię a serce strasznie mi wali, a ciśnienie miałam zawsze niskie....

reklama
Kama kochana gratuluje ci !!! I trzymam kciuki,zeby wszystko szło w dobrym kierunku!!!
Szarlotka ja u siebie zauważyłam,ze szybciej sie męcze i wolniej ide. A ja zawsze należałam do osób co szybko chodzą.Jak się zmęcze to serce mi bije jak bym maraton przebiegła.
Ja nadal wcinam pomidory,nawet jak dzisiaj zrobiłam sobie drzemke to sniły mi się:-DKiedyś musiałam zjeśc obiad w ciągu dnia, a moge sie obejśc bez obiadu,za to jem duuzo kanapek a oczywiście z pomidorem

szarlotka
radzę Ci kontrolować ciśnienie często jeśli odczuwasz takie objawy, bo wysokie ciśnienie jest bardzo niebezpieczne w ciąży !!!!

wera ale ja mam cały czas niskie:)zawsze takie miałam np. dzisiaj 100/60...ale za to puls 98 w stanie spoczynku:)....i nie wiem co właśnie z tym pulsem:(

ja niestety nie pomoge, gdyz nie mierze wcale ani cisnienia ani pulsu, tylko u lekarza podczas wizyt kontrolnych. Tez mam wrazenie, ze latwiej sie mecze i ciezej oddycham, ale to podobno norma w ciazy.

hope71 - tak jak piszesz nastawiam sie na poród naturalny ale jesli okaże się ze cesarka to tez jestm przsychicznie ''gotowa'' , super , ze juz masz swoje maleństwo :) a z tego co wiem to możesz od czasu do czasu napić się lekkiej kawki i zjeść ciacho - tylko rano bo to jednak kofeina , dziecku nie zaszkodzi ale może nie chcieć spać :) . Tak mówiła połozna w szkole rodzenia więc myślę , ża ja jak bedę karmić to czasem skuszę się na jakies latte ...mniam :)
wera - z takich dolegliwości to moge wymienić bóle kregosłupa , które trwają np.2-3 dni a potem nic , no i jak teraz sa upały to bolą mnie stopy od spodu , nie puchną tylko bolą jakbym przeszła cały maraton. Ale co się dziwić skoro dźwigamy tyle kilogramów :szok: . Ciekawe ile jeszcze przytyjemy bo przecież dzieciaczki najbardziej tyją w ostatnich tygodniach , ale co tam , niech sobie rosną i będą zdrowe !

Mega gratulacje dla dziewczyn z pozytywnymi wynikami sikańców ......wreszcie te II krechy ...piękny widok :) Trzymam kciuki za prawidłowe przyrosty betek &&&&&&

hej dodora, dzieki za rade i mi tez mowila polozna na kursie ze mozna mala kawe ale jakos nie mam sumienia zaklocac snu mojego babla a przeciez spi wiele razy w ciagu dnia wiec trudno wyczuc kiedy jest dobry moment, pije wiec zbozowke bo tez jest dobra na laktacje, poza tym polozne mowia np ze na karmienie dobre jest tez piwko, cala ciaze i przed nie pilam kompletnie nic a tu cos takiego...-bylam w szoku :szok:ale podobno lepsza zrelaksowana mama niz zestresowana...aha i po porodzie radza na laktacje i to nawet w szpitalu szklaneczke wina musujacego, mi mleko pojawilo sie od razu ale za malo wiec mi to winko jedna z poloznych przyniosla i pomoglo hmmmm, takze dziwne te srodki chociaz lepsze to niz jakies tablety no i najwyrazniej skutkuje.....,
kawke zaryzykuje i wypije za twoje zdrowie :)

dziewczyny w którym tyg miałyście robione połówkowe ? Ja mam wizytę w 1 dniu 21tyg i się zastanawiam czy już będzie można zrobić połówkowe. Bo to chyba zależy od wielkości dzidzioli, tak ?

kwiat lotosu
połówkowe robi się między 18-22 tc, więc spokojnie możesz teraz iść, i to nie zależy od wielkości dzidzi tylko tygodnia ciąży

reklama
Dziewczyny a mnie dzisiaj brzuszek kłuje czasami no i raz wczoraj i raz dzisiaj miałam taki ból jakby skurcz , chwilkę to trwało...tak jak czasem podczas owulacji...czyli w okolicy jajnika...nie wiem czy się mam martwić???

Do góry