reklama
kwiat_lotosu
Fanka BB :)
dokładnie tak, liczy się dzień punkcji a nie transferu bo punkcja jest dniem zapłodnienia +14 dni :-)
Potwierdzam, u mnie też tak liczyli
Hope to co piszesz o nowo narodzonych dzieciach i ich matkach to świeta prawda.Ja nie raz widziałam kobiete czy to młodą dziewczynę w zaawansowanej ciaży,która pali papierosy:-(szkoda tego dzieciatka.Niektóre kobiety nie doceniaja,ze zostaną matkami,traktuja to jak zło konieczne.Przykro sie robi,bo my dałabyśmy sie pokroic,zeby zajśc w ciąże i zostac rodzicem,cóż los nie jest sparwiedliwy.
Ja byłam wczoraj na grillu u kuzynki,nie mówiłam jej,ze jestem w ciąży,bo jest jeszcze za wczesnie i nie chce zapeszac,ale ona jak tylko mnie zobaczyła to od razu mówi do mnie:JESTEŚ W CIĄZY!!! Zatkało mnie,pytam sie skąd wiesz?A ona,ze to widac po mnie,niby oczy błyszczące,co chwile ganiam do toalety no i puchne w oczach:-)
Ja byłam wczoraj na grillu u kuzynki,nie mówiłam jej,ze jestem w ciąży,bo jest jeszcze za wczesnie i nie chce zapeszac,ale ona jak tylko mnie zobaczyła to od razu mówi do mnie:JESTEŚ W CIĄZY!!! Zatkało mnie,pytam sie skąd wiesz?A ona,ze to widac po mnie,niby oczy błyszczące,co chwile ganiam do toalety no i puchne w oczach:-)
Kasia, lezka mi sie w oku zakrecila jak opisalas sytuacje z grilla, mialam podobnie ale kumpela do mnie przyjechala, ja tez nikomu nie mowilam do konca 1 trymestru a ona mi tak samo wypalila-jestes w ciazy i tez mnie zatkalo ale ucieszylo ze moge odpowiedziec-tak jestem-super uczucie...i bedzie coraz wiecej takich momentow tym bardziej ze brzuszek rosnie i rosnie no i jest tez wspaniale jak nadejdzie moment kiedy sie oficjalnie wszystkich powiadomi...zycze milego dnia, lece na plywalnie z bablem-to dopiero jest ubaw-basen pelen bobasow
szarlotka80
Hej dziewczynki....a ja po piątkowym badanku i usg, maluch rośnie i ma się dobrze...serducho zasuwa....matko jak cudownie zobaczyć jak takie maleństwo w brzuszku dokazuje...szalał straaaaaszniemachał rączkami i nóżkami....w środę badanie prenatalne....tego też się boję..
szarlotka
cieszę się że wszystko dobrze , a jak będzie wyglądać u Ciebie to badanie prenatalne ? samo USG czy z pobraniem krwi ?
Kasia
a u Ciebie który tc ?? nikomu nie mówiłaś jeszcze o ciąży ? u mnie cała najbliższa rodzina dowiedziała się już w dniu mojego testowania, a to było 13 grudnia :-) jak fajnie przypomnieć sobie ten dzień :-)
cieszę się że wszystko dobrze , a jak będzie wyglądać u Ciebie to badanie prenatalne ? samo USG czy z pobraniem krwi ?
Kasia
a u Ciebie który tc ?? nikomu nie mówiłaś jeszcze o ciąży ? u mnie cała najbliższa rodzina dowiedziała się już w dniu mojego testowania, a to było 13 grudnia :-) jak fajnie przypomnieć sobie ten dzień :-)
szarlotka80
wera z tego co się pytałam to tylko usg.....
dokładnie tak, liczy się dzień punkcji a nie transferu bo punkcja jest dniem zapłodnienia +14 dni :-)
a mi wszyscy mowili ze od transferu i tak bylam przekonana. fajnie wiedziec ze to od punkcji czyli moj maluszek jest dwa dni starszy ;D
Witam moje drogie mamusie,dzis dzwonilam do swojej kliniki by poinformowac ich o testach i myslalam ze dowiem sie cos wiecej ze jakas wizyta czy zapisza na usg a tu mi powiedzieli ze mam zrobic jeszcze jednego sikanca w niedziele i znow do nich zadzwonic ,boze co za kraj,czy ktoras tez tak miala?wariuje znow kupilam sobie pare testow i od jutro chyba znow zaczne robic choc juz mialam przestac czekam tak z tym przeniesieniem sie do was choc chyba juz powinnam. buziaczki
reklama
eweli1982
Hej dziewczynki....a ja po piątkowym badanku i usg, maluch rośnie i ma się dobrze...serducho zasuwa....matko jak cudownie zobaczyć jak takie maleństwo w brzuszku dokazuje...szalał straaaaaszniemachał rączkami i nóżkami....w środę badanie prenatalne....tego też się boję..
Super że wszystko ok!!! To cudowne zobaczyć po raz pierwszy swojego maluszka:-). Ja już odliczam dni do 20 czerwca bo wtedy mam następne usg;-)
Teraz niech twój maluszek rośnie i nabiera sił