reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny doradzcie co mam zrobic z kupa u Misi.Mianowicie udalo sie odpieluchowac i o dziwo szybko.Zdarza jej sie posikac na placu zabaw ale w domu nie.Spi jeszcze z pielucha ale mysle ze to juz kwestia czasu bo pielicha jest sucha a rano siusiu w nocnik.W zlo ku ani razu nie przesikala sie.Ale kupa.No nie chce w nocnik.Zalozylam jej 2 razy pieluche i zrobila.Teraz od piatku nic.Wiem ze chce bo i baki puszcza i jest taka nietega.Nie chce jej znowu zakladac pieluchy ale boje sie ze wplynie to na jej psychike.Bo ona nie chciala wczesniej poruszac tematu kupy.Jakby wypierala ze ona robi kupe.Doradzcie prosze

reklama
Dziewczyny doradzcie co mam zrobic z kupa u Misi.Mianowicie udalo sie odpieluchowac i o dziwo szybko.Zdarza jej sie posikac na placu zabaw ale w domu nie.Spi jeszcze z pielucha ale mysle ze to juz kwestia czasu bo pielicha jest sucha a rano siusiu w nocnik.W zlo ku ani razu nie przesikala sie.Ale kupa.No nie chce w nocnik.Zalozylam jej 2 razy pieluche i zrobila.Teraz od piatku nic.Wiem ze chce bo i baki puszcza i jest taka nietega.Nie chce jej znowu zakladac pieluchy ale boje sie ze wplynie to na jej psychike.Bo ona nie chciala wczesniej poruszac tematu kupy.Jakby wypierala ze ona robi kupe.Doradzcie prosze
i jak sytuacja? Przekonala sie?

@nieagatka pomóż 😱. Kupiliśmy bilety lotnicze do Włoch na sierpień a wczoraj wyczytałam że jak dziecko leci z katarem to jakaś tragedia z bólem głowy i z mozliwym ubytkiem słuchu😱. Dżony ma katar kurde od lutego z malutkimi przerwami. Już dziś nie mogłam spać bo się cały czas martwię co to będzie jak mały ciągle ma ten katar😱

Bardzo lasnie robi siku chocoaz wiadomo sa wpadki ale meeega rzadko.Na noc jeszcze zakladam poeluche ale mysle ze to kwstia czasu bo prawie w nocy nie sika.Co do kupy😪nie robi.Tylko w pampersa😔
U mnie taka sytuacja trwała pół roku, właśnie z kupą. Obie córki mniej więcej od 2 rż robiły siku na nocnik, ale kupy nie. Na kupę dawaliśmy pieluchę, bo mogło się skończyć zaparciem nawykowym. Nie chciały robić kupy do nocnika, wstrzymywały ją przez kilka dni, a później było jeszcze gorzej, bo kończyło się bólem brzucha i właśnie zaparciem. Przez pół roku było oswajanie kupy, książeczki, rozmowy itp. i się przekonały.

U mnie taka sytuacja trwała pół roku, właśnie z kupą. Obie córki mniej więcej od 2 rż robiły siku na nocnik, ale kupy nie. Na kupę dawaliśmy pieluchę, bo mogło się skończyć zaparciem nawykowym. Nie chciały robić kupy do nocnika, wstrzymywały ją przez kilka dni, a później było jeszcze gorzej, bo kończyło się bólem brzucha i właśnie zaparciem. Przez pół roku było oswajanie kupy, książeczki, rozmowy itp. i się przekonały.
Tez boje sie tych zaparc.Rqz przez 4 dni nie robila mimo ze wieczorem nakladalam pieluche na noc.Teraz pytam czy chce pieluche co oznacza kupa😉

@nieagatka pomóż 😱. Kupiliśmy bilety lotnicze do Włoch na sierpień a wczoraj wyczytałam że jak dziecko leci z katarem to jakaś tragedia z bólem głowy i z mozliwym ubytkiem słuchu😱. Dżony ma katar kurde od lutego z malutkimi przerwami. Już dziś nie mogłam spać bo się cały czas martwię co to będzie jak mały ciągle ma ten katar😱
bzdura 😂 Masz przy sobie cos do picia/ normalnie przechodzisz przez bramki z butleka pelna dla dziecka, nikt nie ma prawa Ci tego odmowic. Miej tez przekaski przy sobie to dobre na start/ladowanie, dobrze zeby wyedy cos mielil/przelykal to fajnie pomaga.
Nic sie katarem nie przejmuj. Zaopatrz w naklejki/ ksiazexzke z pisakiem wodnym i bedzie super :)

a gdzie do Wloch ze tak zapytam? Bo w siepniu tam to moze byc temperaturowa masakra. Zaopatrz juz i Was i Kajtka to wiaodmo w filtry 50 obowiazkowo ;)

a gdzie do Wloch ze tak zapytam? Bo w siepniu tam to moze byc temperaturowa masakra. Zaopatrz juz i Was i Kajtka to wiaodmo w filtry 50 obowiazkowo ;)
No to mi ulżyło z tym katarem. Kurde wypisze się z tego forum mamusiek na fejsie bo zawsze wyczytam jakieś głupoty nadgorliwych madek🙆‍♀️.
Jadę do jakiejś Pescary i niestety mój urlop jest uzależniony od tego kiedy jest zamknięty zlobek Kajtka.
Na wczasy zawsze jezdzlismy jesienią ale teraz jestem ograniczona do dwóch pierwszych tygodni sierpnia 🥴. No nic nie poradzę 🥴
A powiedz mi czy miałaś dla dziewczyn sluchawki wyciszajace jak miały 2 lata?
Właśnie czytałam dziś o tych książeczkach z pisakiem wodnym. Podobno mega fajne🤔
A polecasz jeszcze jakieś zabawki do samolotu?

reklama
No to mi ulżyło z tym katarem. Kurde wypisze się z tego forum mamusiek na fejsie bo zawsze wyczytam jakieś głupoty nadgorliwych madek🙆‍♀️.
Jadę do jakiejś Pescary i niestety mój urlop jest uzależniony od tego kiedy jest zamknięty zlobek Kajtka.
Na wczasy zawsze jezdzlismy jesienią ale teraz jestem ograniczona do dwóch pierwszych tygodni sierpnia 🥴. No nic nie poradzę 🥴
A powiedz mi czy miałaś dla dziewczyn sluchawki wyciszajace jak miały 2 lata?
Właśnie czytałam dziś o tych książeczkach z pisakiem wodnym. Podobno mega fajne🤔
A polecasz jeszcze jakieś zabawki do samolotu?
no przestan czytac 🤣🤣
Co do urlopu to rozumiem i tez ubolewam bo od lat musze miec wolne w sierpniu kiedy jest meeega goraco i masa ludzi wszedzie. Mysle, ze tam gdzie bedziecie bedzie podobnie jak u mnie czyli w cyk cieplo. Serio - filtry 50tki co 2h, zeby Was nie poparzylo.
Co do sluchawek to chodzi Ci do samolotu? Cos Ty. Przeciez to taki glosniejszy bialy szum, wiele dzieci spi super przez to w samolocie. Nie masz sie co marwic, moje obie mialy mniej niz rok jak lecialy po razy pierwszy i nie bylo zadnego problemu z halasem, to raczje jednostajny szum.
Co so zabawek to zeszyt i poerdyliard naklejek (mozesz na ali zamowic), u nas to sie zawsze sprawdza. Wlasnie te kolorowanki z pisakiem, moze jakies malutkie klocki czy zestaw duplo (koniecznie nowy, ktory pokazesz dopiero w samolocie). No i oprocz tego przekaski przerozne typu chrupki, ciasteczka i takie tam, ktore tez sa zamujace. Polecam w razie czego sciagac na tel (jak masz np netflix to mozesz wszytskoe zdzierac) czy to piosenki czy bajki, moze uratowac dupsko jakby jednak bylo slabo.
A no i polecam w miare mozliwosci omijac szeorkim lukiem loty nocne z dziecmi, tam bywa hardcorowo 😀

Do góry