reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

no przestan czytac 🤣🤣
Co do urlopu to rozumiem i tez ubolewam bo od lat musze miec wolne w sierpniu kiedy jest meeega goraco i masa ludzi wszedzie. Mysle, ze tam gdzie bedziecie bedzie podobnie jak u mnie czyli w cyk cieplo. Serio - filtry 50tki co 2h, zeby Was nie poparzylo.
Co do sluchawek to chodzi Ci do samolotu? Cos Ty. Przeciez to taki glosniejszy bialy szum, wiele dzieci spi super przez to w samolocie. Nie masz sie co marwic, moje obie mialy mniej niz rok jak lecialy po razy pierwszy i nie bylo zadnego problemu z halasem, to raczje jednostajny szum.
Co so zabawek to zeszyt i poerdyliard naklejek (mozesz na ali zamowic), u nas to sie zawsze sprawdza. Wlasnie te kolorowanki z pisakiem, moze jakies malutkie klocki czy zestaw duplo (koniecznie nowy, ktory pokazesz dopiero w samolocie). No i oprocz tego przekaski przerozne typu chrupki, ciasteczka i takie tam, ktore tez sa zamujace. Polecam w razie czego sciagac na tel (jak masz np netflix to mozesz wszytskoe zdzierac) czy to piosenki czy bajki, moze uratowac dupsko jakby jednak bylo slabo.
A no i polecam w miare mozliwosci omijac szeorkim lukiem loty nocne z dziecmi, tam bywa hardcorowo 😀
Mega pajda przydatnych info! Dobrze wiedziec:)

reklama
To jeszcze dodam, bo nie wiem czy to oczywiste - do 5 r.z mozecie braz wozek do samolotu gratis. Tylko musi byc skladany, zabiora go przed wsiadaniem do samolotu i oddadza po ladowaniu. O wodzie pisalam - bez problemu przechodzi prze skaner.

@nieagatka pomóż 😱. Kupiliśmy bilety lotnicze do Włoch na sierpień a wczoraj wyczytałam że jak dziecko leci z katarem to jakaś tragedia z bólem głowy i z mozliwym ubytkiem słuchu😱. Dżony ma katar kurde od lutego z malutkimi przerwami. Już dziś nie mogłam spać bo się cały czas martwię co to będzie jak mały ciągle ma ten katar😱
jprdl takim to się powodzi a człowiek myśli czy go na jezioro będzie chociaż stać 😂😂 bawcie się dobrze

no przestan czytac 🤣🤣
Co do urlopu to rozumiem i tez ubolewam bo od lat musze miec wolne w sierpniu kiedy jest meeega goraco i masa ludzi wszedzie. Mysle, ze tam gdzie bedziecie bedzie podobnie jak u mnie czyli w cyk cieplo. Serio - filtry 50tki co 2h, zeby Was nie poparzylo.
Co do sluchawek to chodzi Ci do samolotu? Cos Ty. Przeciez to taki glosniejszy bialy szum, wiele dzieci spi super przez to w samolocie. Nie masz sie co marwic, moje obie mialy mniej niz rok jak lecialy po razy pierwszy i nie bylo zadnego problemu z halasem, to raczje jednostajny szum.
Co so zabawek to zeszyt i poerdyliard naklejek (mozesz na ali zamowic), u nas to sie zawsze sprawdza. Wlasnie te kolorowanki z pisakiem, moze jakies malutkie klocki czy zestaw duplo (koniecznie nowy, ktory pokazesz dopiero w samolocie). No i oprocz tego przekaski przerozne typu chrupki, ciasteczka i takie tam, ktore tez sa zamujace. Polecam w razie czego sciagac na tel (jak masz np netflix to mozesz wszytskoe zdzierac) czy to piosenki czy bajki, moze uratowac dupsko jakby jednak bylo slabo.
A no i polecam w miare mozliwosci omijac szeorkim lukiem loty nocne z dziecmi, tam bywa hardcorowo 😀
No i super, wiedzialam do kogo uderzać po polecajki😁. Jak mi się coś przypomni to będę cię jeszcze męczyć 😁.
Lecimy w dzień😉

To jeszcze dodam, bo nie wiem czy to oczywiste - do 5 r.z mozecie braz wozek do samolotu gratis. Tylko musi byc skladany, zabiora go przed wsiadaniem do samolotu i oddadza po ladowaniu. O wodzie pisalam - bez problemu przechodzi prze skaner.
A to nie jest do 2 roku życia? Potem chyba trzeba badać spacerowke jako normalny bagaż, znaczy płatny 🤔

jprdl takim to się powodzi a człowiek myśli czy go na jezioro będzie chociaż stać 😂😂 bawcie się dobrze
Pani, pędzę tam dopiero za 1,5 miesiąca tylko ja taka nadgorliwa i muszę już wszystko wiedzieć.
A z tym wyjazdem to ci powiem w całkowitej tajemnicy, że chatę mamy tam za darmo i płacimy tylko za loty i jedzenie😁. Fajnie co😁

A to nie jest do 2 roku życia? Potem chyba trzeba badać spacerowke jako normalny bagaż, znaczy płatny 🤔
Obowiązek jest do 2 rż, ale niektóre linie umożliwiają przewóz jako bagaż rejestrowany albo dodatkowo. Musisz sprawdzić swojego przewoźnika. Z wodą też niestety różnie. W tym roku musieliśmy się cofać i wylewać wodę. Otrzymaliśmy informację, że woda też dla dzieci do 2 rż.

reklama
Obowiązek jest do 2 rż, ale niektóre linie umożliwiają przewóz jako bagaż rejestrowany albo dodatkowo. Musisz sprawdzić swojego przewoźnika. Z wodą też niestety różnie. W tym roku musieliśmy się cofać i wylewać wodę. Otrzymaliśmy informację, że woda też dla dzieci do 2 rż.
O widzisz. To jednak zależy jak się trafi🤔.
A jak wam przebiegł lot? Nie chciałaś wysiadać i uciekać?😜

Do góry