reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
melatonine, troche pomogla, ale nie spie dalej. Nie wiem ile masz pobudek, ale u nas 3 to takie minimum. Codziennie.
Za 2tyg mam poradnie, podejrzenie adhd.
U nas 2-3 to jest wtedy dobra noc. Dziś było 5 i nie wiadomo po co on się budzi. Czasem napije sie wody, mleka nie pije bo już od dawna nie chce. Obudzi się, usiądzie, pokręci się i coś pobrzeczy i idzie spać dalej.
ADHD? No to lekko nie masz

Mój mleka nie pije i ok godz 23 budzi się i przychodzi do naszego łóżka. I z nami śpi do rana. Tragedia z tym spaniem
U nas zawsze spala sama po mleku ja bralam i spala z nami do rana ale od czasu jak chorowala to jak zanosze do lozeczka to jak poparzona wyskok do gory.wiec biore ja do nas zaaypia a ja z nia i tak noc nam zlatuje na spaniu z nami

Wszystko wiem juz noe mowie ile razy pije to mm w ciagu dnia.Kurcze wraca mi dzidzius🤦‍♀️🤦‍♀️
ale czemu i po co? Pediatra nie ma z tym problemu? 3 latka pije butle kilkakrotnie?
Odstaw mm, daj owoce i warzywa, troche miesa i ryb to przestanie chorowac.
Mm nie jest w stanie dac jej tego czwgo ona potrzebuje na tym etapie do zdrowego rozwoju.

U nas 2-3 to jest wtedy dobra noc. Dziś było 5 i nie wiadomo po co on się budzi. Czasem napije sie wody, mleka nie pije bo już od dawna nie chce. Obudzi się, usiądzie, pokręci się i coś pobrzeczy i idzie spać dalej.
ADHD? No to lekko nie masz
rozumiem i wspolczuje. No to moze sprobuj te melatonine, mi w ktoryms momencie uratowała zycie, bo mialam naprawde dosc. Zredukowala pobudki z 10-12 do powiedzmy 5, czy tych 3. Ale dalej sa i tez niewiadomo czemu. Dlatego ide do poradni, poszukac odpowiedzi.
A i my tez razem spimy, bo po 2 pobudzce zazwyczaj juz nie jesten w stanie wstac i isc do siebie.
No ale co, kiefys sie wyprowadzi to sie wyspie 🤣🤣🤣🤣

Jesssssu, ja też przebieram nogami i nie mogę się doczekać ❤️. Ale już z górki, damy radę 😊. A co tam u ciebie? Jak sobie radzisz?
Oby do wiosny!!! Juz snieg stopnial, nadzieja jest😀

Matko jak czytam o tych waszych nocach… to ja znowu na loterii wygralam:(
W swoim pokoju
Bez jedzenia i picia
Od 20-8 rano
Ale zaraz rodzi sie drugie:) bedzie inne zapewne - to „pożyję”😆

Ja naprawde super sie mam i mysle ze lepiej sie znosi ciaze …. Jak sie o niej tak nie mysli. Mam 9 miesiac a jestem w ruchu jak bez ciazy (poza zakladaniem butow - ale i na to jest dluuga lyzka do butow). Wiec cierpie tylko ze zawsze w tej kawie cos smierdzi nadal:/ czasem do wymiotow.
No i ulozenie jest miednicowe - szykuje sie do obrotu w szpitalu - a jak sie nie uda to cc - czego nie chcialam:/

No i czekamy na te wiosne!!!

Oby do wiosny!!! Juz snieg stopnial, nadzieja jest😀

Matko jak czytam o tych waszych nocach… to ja znowu na loterii wygralam:(
W swoim pokoju
Bez jedzenia i picia
Od 20-8 rano
Ale zaraz rodzi sie drugie:) bedzie inne zapewne - to „pożyję”😆

Ja naprawde super sie mam i mysle ze lepiej sie znosi ciaze …. Jak sie o niej tak nie mysli. Mam 9 miesiac a jestem w ruchu jak bez ciazy (poza zakladaniem butow - ale i na to jest dluuga lyzka do butow). Wiec cierpie tylko ze zawsze w tej kawie cos smierdzi nadal:/ czasem do wymiotow.
No i ulozenie jest miednicowe - szykuje sie do obrotu w szpitalu - a jak sie nie uda to cc - czego nie chcialam:/

No i czekamy na te wiosne!!!
To super, że jesteś taka ruchliwa ( proszę sie nie doszukiwać podtekstów w tym słowie😜).
Tak ci ładnie śpi? Jeju, zazdro😭. Ja nie proszę o dużo, tylko o dwie malutkie pobudki🙏😂😂
A masz już wybrane imię?

reklama
To super, że jesteś taka ruchliwa ( proszę sie nie doszukiwać podtekstów w tym słowie😜).
Tak ci ładnie śpi? Jeju, zazdro😭. Ja nie proszę o dużo, tylko o dwie malutkie pobudki🙏😂😂
A masz już wybrane imię?
W podtekscie akurat ruchu zero😂
Ciaza to dla mnie nie jest totalnie stan na ten ruch🤣

Moze dlatego tak spi ze ona przed rokiem miala cyca zabranego i zaraz po roczku chyba wyjechala na swoje lozeczko w swoim pokoiku - co jej się strasznie spodobalo i wszystkim sie chwalila ze ma swoje.. ma praktycznie zamkniete drzwi, ale przez sciane czasem slychac - siada na lozku i cos gada ale zaraz przewraca sie na druga strone i spi😂
Moze to natura - daje mozliwosc na drugie dziecko… ale wiadomo ze dwoch takich egzemplarzy miec sie nie bedzie.

Imie - jest z tym problem… maz cos „sobie” wybierze:)

Do góry