reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ale sie dzis wkurzylam na mamuski z grupy mojej Misi.Dzis padlo pytanoe czy kupujemy ciocio w zlobku prezent na Mikolaja.No qrwa!!!!Na dzien nauczyciela to jeszcze jeszcze ale za chwile bedziemy zamiast np.na dodatkowe zajecoa dzoeci wyadawac kase na panie a to imieninu,gwoazdka itp.Panoe ze zlobka noe ppczuwaja sie kupoc nic od siebie naszym dzieciom czy to na urodziny,dzien dziecka czy Mikolaja.Wszystko z naszej kieszeni idzoe a my mamy kuppwac z kazdej okazji im prezenty.Naposalam co o tym mysle,pewnie wyszlam na sknere🤦‍♀️🤦‍♀️🥴
U nas Panie też dostaną prezent - zgłosiły się Mamy, które robią pierniki. Zrzucamy się tylko na składniki. Prezent ma charakter bardziej symboliczny.

reklama
tell me more, syrop rozrzedzający katar?
uwaga beda herezje 🤣😬 Mucosolvan. Tak wiem co powie pediatra: „olaboga wykrztusny, olaboga najpozniej o 16stej blablabla”. Otoz okazuje sie, ze na drugim koncu Ojropy to jest syrop rozrzedzajacy katar. W przypadku 2 latka podaje sie 2ml rano i WIECZOREM (olaboga), tuz przed snem (masakra, wiem 😂). To plus ibuprofen na noc, jesli to poczatek, przeziebienie, kataru sporo, zazwyczaj ratuje nam tylek i po 2-3 dniach (aaaa w zlobku czy tam przedskzolu o zgrozo) jest ok 😬😬😬
Tadam 😆😘

Ja rozrzedzam katar woda.morska hipertpniczna ale to wiadomo rozrzedza na chwile przed osiągnięciem ale działa dobrze.
Mój chłopak chyba rośnie, nie ma jeszcze 9 miesięcy A pominął popołudniowa drzemkę i miał prawie 9 h aktywności 😱. Dwa podejścia do drzemki i nic , stwierdziłam że na siłę.nie usypiam jakoś wytrwał do wieczora i nie bylo źle. Tylko w nocy godzinne charce.
Po którym roku życia dziecka można się w.koncu wyspać 🤣🤣

chora;) rozgadana na maksa :)a Miska?
Zywe srebro.Boega,skacze i gada.Co prawda bardzoej po swojemu ale duzo juz umie mowic i np.mowo cos po naszemu i dalej cos pp swojemu i na koncu znow po naszemu.Ale jak mowi po ludzku to bardzo ladnie czyli ze zrozumieniem.Lubi zdrabniac.Np.kocio,tatko.Nigdy noe mowola baba i dzidziadzia tylko od razu babcia i dzidzio.Ale jeszcze robi w pampa i pije mm🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Zywe srebro.Boega,skacze i gada.Co prawda bardzoej po swojemu ale duzo juz umie mowic i np.mowo cos po naszemu i dalej cos pp swojemu i na koncu znow po naszemu.Ale jak mowi po ludzku to bardzo ladnie czyli ze zrozumieniem.Lubi zdrabniac.Np.kocio,tatko.Nigdy noe mowola baba i dzidziadzia tylko od razu babcia i dzidzio.Ale jeszcze robi w pampa i pije mm🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Natalia też w pamięci i tak zostanie do wiosny, chyba że sama sie odpieluchuje;) cyca nie ma od sierpnia a ja wreszcie śpię w normalnych pozach i nawet się wysypiam.
Fajnie, jak się wychoruja to zapraszam na bielany
:)

uwaga beda herezje 🤣😬 Mucosolvan. Tak wiem co powie pediatra: „olaboga wykrztusny, olaboga najpozniej o 16stej blablabla”. Otoz okazuje sie, ze na drugim koncu Ojropy to jest syrop rozrzedzajacy katar. W przypadku 2 latka podaje sie 2ml rano i WIECZOREM (olaboga), tuz przed snem (masakra, wiem 😂). To plus ibuprofen na noc, jesli to poczatek, przeziebienie, kataru sporo, zazwyczaj ratuje nam tylek i po 2-3 dniach (aaaa w zlobku czy tam przedskzolu o zgrozo) jest ok 😬😬😬
Tadam 😆😘
oj tam oj tam, jakie kontrowersje czy herezje, bez przesady- ale tym se to rozdzedza katar to mnie zabiłaś haha. zastosowanie zatem szerokie a'la amol;) u nas rsv wiec mamy teraz baterie leków.

reklama
oj tam oj tam, jakie kontrowersje czy herezje, bez przesady- ale tym se to rozdzedza katar to mnie zabiłaś haha. zastosowanie zatem szerokie a'la amol;) u nas rsv wiec mamy teraz baterie leków.
no nie szerokie, bo u nas nikt tego stricte wykrztusnie nie przepisuje. Ja to dostalam jak mala miala poltora roku inczesto lapala zapalenie oskrzeli. Pediatra wyjasnila, ze rozrzedzimy katar na poziomie nosa i gardla i nie zejdzie na oskrzela. Od tamtej pory nigdy zapalenia oskrzeli nie miala a minely 2 lata. Ale wazne zeby podac szybko, jak odwleczesz to juz zdazy zejsc w dol i po frytkach.
Zdrowka dla Was!

Do góry