reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ale sie dzis wkurzylam na mamuski z grupy mojej Misi.Dzis padlo pytanoe czy kupujemy ciocio w zlobku prezent na Mikolaja.No qrwa!!!!Na dzien nauczyciela to jeszcze jeszcze ale za chwile bedziemy zamiast np.na dodatkowe zajecoa dzoeci wyadawac kase na panie a to imieninu,gwoazdka itp.Panoe ze zlobka noe ppczuwaja sie kupoc nic od siebie naszym dzieciom czy to na urodziny,dzien dziecka czy Mikolaja.Wszystko z naszej kieszeni idzoe a my mamy kuppwac z kazdej okazji im prezenty.Naposalam co o tym mysle,pewnie wyszlam na sknere🤦‍♀️🤦‍♀️🥴
U nas Panie też dostaną prezent - zgłosiły się Mamy, które robią pierniki. Zrzucamy się tylko na składniki. Prezent ma charakter bardziej symboliczny.

reklama
tell me more, syrop rozrzedzający katar?
uwaga beda herezje 🤣😬 Mucosolvan. Tak wiem co powie pediatra: „olaboga wykrztusny, olaboga najpozniej o 16stej blablabla”. Otoz okazuje sie, ze na drugim koncu Ojropy to jest syrop rozrzedzajacy katar. W przypadku 2 latka podaje sie 2ml rano i WIECZOREM (olaboga), tuz przed snem (masakra, wiem 😂). To plus ibuprofen na noc, jesli to poczatek, przeziebienie, kataru sporo, zazwyczaj ratuje nam tylek i po 2-3 dniach (aaaa w zlobku czy tam przedskzolu o zgrozo) jest ok 😬😬😬
Tadam 😆😘

Ja rozrzedzam katar woda.morska hipertpniczna ale to wiadomo rozrzedza na chwile przed osiągnięciem ale działa dobrze.
Mój chłopak chyba rośnie, nie ma jeszcze 9 miesięcy A pominął popołudniowa drzemkę i miał prawie 9 h aktywności 😱. Dwa podejścia do drzemki i nic , stwierdziłam że na siłę.nie usypiam jakoś wytrwał do wieczora i nie bylo źle. Tylko w nocy godzinne charce.
Po którym roku życia dziecka można się w.koncu wyspać 🤣🤣

chora;) rozgadana na maksa :)a Miska?
Zywe srebro.Boega,skacze i gada.Co prawda bardzoej po swojemu ale duzo juz umie mowic i np.mowo cos po naszemu i dalej cos pp swojemu i na koncu znow po naszemu.Ale jak mowi po ludzku to bardzo ladnie czyli ze zrozumieniem.Lubi zdrabniac.Np.kocio,tatko.Nigdy noe mowola baba i dzidziadzia tylko od razu babcia i dzidzio.Ale jeszcze robi w pampa i pije mm🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Zywe srebro.Boega,skacze i gada.Co prawda bardzoej po swojemu ale duzo juz umie mowic i np.mowo cos po naszemu i dalej cos pp swojemu i na koncu znow po naszemu.Ale jak mowi po ludzku to bardzo ladnie czyli ze zrozumieniem.Lubi zdrabniac.Np.kocio,tatko.Nigdy noe mowola baba i dzidziadzia tylko od razu babcia i dzidzio.Ale jeszcze robi w pampa i pije mm🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Natalia też w pamięci i tak zostanie do wiosny, chyba że sama sie odpieluchuje;) cyca nie ma od sierpnia a ja wreszcie śpię w normalnych pozach i nawet się wysypiam.
Fajnie, jak się wychoruja to zapraszam na bielany
:)

uwaga beda herezje 🤣😬 Mucosolvan. Tak wiem co powie pediatra: „olaboga wykrztusny, olaboga najpozniej o 16stej blablabla”. Otoz okazuje sie, ze na drugim koncu Ojropy to jest syrop rozrzedzajacy katar. W przypadku 2 latka podaje sie 2ml rano i WIECZOREM (olaboga), tuz przed snem (masakra, wiem 😂). To plus ibuprofen na noc, jesli to poczatek, przeziebienie, kataru sporo, zazwyczaj ratuje nam tylek i po 2-3 dniach (aaaa w zlobku czy tam przedskzolu o zgrozo) jest ok 😬😬😬
Tadam 😆😘
oj tam oj tam, jakie kontrowersje czy herezje, bez przesady- ale tym se to rozdzedza katar to mnie zabiłaś haha. zastosowanie zatem szerokie a'la amol;) u nas rsv wiec mamy teraz baterie leków.

reklama
oj tam oj tam, jakie kontrowersje czy herezje, bez przesady- ale tym se to rozdzedza katar to mnie zabiłaś haha. zastosowanie zatem szerokie a'la amol;) u nas rsv wiec mamy teraz baterie leków.
no nie szerokie, bo u nas nikt tego stricte wykrztusnie nie przepisuje. Ja to dostalam jak mala miala poltora roku inczesto lapala zapalenie oskrzeli. Pediatra wyjasnila, ze rozrzedzimy katar na poziomie nosa i gardla i nie zejdzie na oskrzela. Od tamtej pory nigdy zapalenia oskrzeli nie miala a minely 2 lata. Ale wazne zeby podac szybko, jak odwleczesz to juz zdazy zejsc w dol i po frytkach.
Zdrowka dla Was!

Do góry