reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Miałam zacząć teraz od czwartku ale jakichs badań mi brakuje, i właśnie w czwartek zalicze ostatniego lekarza. A że w piątek s9e nie opłaca zaczynać to idę w poniedziałek. Więc jeszcze kilka dni wolnosci😜.
Liczę na to że jak wstanę o 5 to się wyrobię do 6.30🤔. Bo o tej godzinie wyjeżdżamy do pracy. Mąż też będzie pomagał rano wiec może się wyrobimy
czemu nie bierzesz refukcji o godzine na karmienie? Wtedy moglabys zaczynac o bardziej ludzkiej godzinie i przychodzic na 8h…
My mamy na 9h i sa dni, ze wyrabiamy sie meeega na styk, tylko moje kazda w innym koncu wioski wiec chwile zajmuje ogarniecie ich i rozwiezienie.
Pierwsze tygodnie sa ciezki, bo musisz nowa rutyne zlapac, potem juz idzie.
No i Brawo dla Kajetana, daje rade, ciotka dumna 😘

reklama
czemu nie bierzesz refukcji o godzine na karmienie? Wtedy moglabys zaczynac o bardziej ludzkiej godzinie i przychodzic na 8h…
My mamy na 9h i sa dni, ze wyrabiamy sie meeega na styk, tylko moje kazda w innym koncu wioski wiec chwile zajmuje ogarniecie ich i rozwiezienie.
Pierwsze tygodnie sa ciezki, bo musisz nowa rutyne zlapac, potem juz idzie.
No i Brawo dla Kajetana, daje rade, ciotka dumna 😘
Dojeżdżamy we dwoje z mężem do pracy i gdybym wzięłam tę godzinę to bym musiała brać drugie auto. A pewnie wiesz jakie u nas teraz ceny paliwa🙄. Nie opłaca mi się. Ale wymyśliłam że rano najpierw męża wysadzę do pracy, bo on musi być szybciej, a ja na spokojnie małego zawiozę i do sklepu po bułki polece. Więc może tak skorzystam z tej godziny co przysługuje 🤔. Wszystko wyjdzie w praniu dopiero

A moje ostatnie dni wolności spędzam z osmarkanym Kajtkiem w domu. Nie wiem czy juz o tym pisalam. Amigo ma katar i gile po pas🤦‍♀️.
I nic mnie tak nie wkurza, jak gile na moich spodniach i bluzce🙆‍♀️

Dojeżdżamy we dwoje z mężem do pracy i gdybym wzięłam tę godzinę to bym musiała brać drugie auto. A pewnie wiesz jakie u nas teraz ceny paliwa🙄. Nie opłaca mi się. Ale wymyśliłam że rano najpierw męża wysadzę do pracy, bo on musi być szybciej, a ja na spokojnie małego zawiozę i do sklepu po bułki polece. Więc może tak skorzystam z tej godziny co przysługuje 🤔. Wszystko wyjdzie w praniu dopiero
no pomysl, bo czy rano czy po poludniu ta godzina sie przyda, zaplaca Ci za nia, a Ty jestes godzine krocej w pracy wiec albo mozesz cos zrobic albo odebrac/zawiezc dziecko wczesniej.
U mas mozna bylo to skumulowac i wziac dodatkowe 2tyg do macierzynskeigo co przy 4 miesiaach bylo przydatne. To Twoje prawo wiec nie ma co darowac tego firmie 😉

Adaptacja o dziwo coraz lepiej😊. Mały ostatnio nie chciał wracać do domu jak go szwagierka odbierała😜. Zobaczymy jak będzie się zachowywał gdy od marca pojdzie na 8 godzin. Szkoda mi go na tyle dawac, ale nie mam wyjścia😔. Ja do pracy od poniedziałku. Boję się jak diabli😅. Jak ja wszystjo ogarnę do 7.00😱
Nastaw budzik na 4 i na spokojnie
Miałam zacząć teraz od czwartku ale jakichs badań mi brakuje, i właśnie w czwartek zalicze ostatniego lekarza. A że w piątek s9e nie opłaca zaczynać to idę w poniedziałek. Więc jeszcze kilka dni wolnosci😜.
Liczę na to że jak wstanę o 5 to się wyrobię do 6.30🤔. Bo o tej godzinie wyjeżdżamy do pracy. Mąż też będzie pomagał rano wiec może się wyrobimy
Pójdziesz trochę do ludzi;)
Będzie z kim kawę wypić;)

za tydzien my tu bedziemy hi hu hi hu, jak o 4h bedziesz wiaodmosci pisac na forum, bo akurat bedziesz po raz miliardowy karmic 🤪🤪
Ale fakt - smiechlam 😁😁
No szczerze to się boję tych pierwszych dni.
Całe Internety przeczytałam i webinarow się naogladałam także wiedzę teoretyczną .
Najlepszy jest mój małżonek według niego taki niemowlak to tylko je , śpi i kupę robi. I nawet idealnie na karmienie się budzi co 3 h 🤣.

No szczerze to się boję tych pierwszych dni.
Całe Internety przeczytałam i webinarow się naogladałam także wiedzę teoretyczną .
Najlepszy jest mój małżonek według niego taki niemowlak to tylko je , śpi i kupę robi. I nawet idealnie na karmienie się budzi co 3 h 🤣.
mój taki był, po 3 miesiącach się coś popsuło i już nie chciał spać ale jadł i wydalal tak samo 😂

reklama
Szczerze bierz tą godzinę, jak ci przysługuje.
Pójdziesz sobie nawet jakieś zakupy zrobić.
A jak potem będziesz chciała sobie wywalczyć to w pracy już mogą nosem kręcić, że najpierw nie karmisz potem karmisz itp.
Także najwyżej z małym na spacer pójdziesz bo pogoda będzie coraz lepsza

Do góry