reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Przepraszam ze pytam ale oczywcilas się sama po odstawieniu leków przy pustym jaju czy konieczne jest łyżeczkowanie ?
Miałam dwa razy. I jak byłam na cyklu sztucznym to po 3 dniach od odstąpienia leków wszystko samo poszło w domku. Natomiast drugi raz miałam zaraz po punkcji transfer i tam niestety nawet po odstawieniu leków nic się nie działo pojechałam na się. Chciałam mieć już z głowy.

reklama
Dziewczyny jestem 25 tc i od wczoraj mam takie bóle jak na okres. Jakby wszytsko naciągnięte tam było. Jak się przykrecam na bok też czuję. Czy to normalne?? 3.11 byłam na wizycie badania wszystkie ok, szyjka długa.
Jeśli sytuacja się powtarza idź do lekarza. Nie należy bagatelizować swoich obaw,. zwłaszcza w ciąży. Dzięki intuicji moja córka żyje, właśnie coś mnie niepokoiło i przyspieszyłam wizytę dosłownie o kilka dni. Na 99% u ciebie wszystko jest ok., bo z reguły tak jest, ale jeśli bóle się powtarzają idź, sprawdź szyjkę , odpoczywaj częściej.

Dziewczyny u mnie tez dupa .
28dpt - pęcherzyk ok 16 mm i praktycznie pusty jakieś tylko cienie widać ale Pani dr powiedziała ze tak samo było ponad tydzień temu tyle ze pęcherzyk urósł .
Termin z om 6+1
Z usg wychodzi na 6+2
Badanie robiła moja znajoma i dobra lekarka która No nie ukrywam nie dawała nadzieji na dobre rozwiązanie .
W poniedziałek idę jesCZe prywatnie na wizyte ale nie spodziewam się niczego pozytywnego .
Póki co potrzebuje odpoczynku …
I powrotu do normalność . Jak nie przepadam jakoś mega za swoją pracą tak chciałabym już do niej wrócić 🤦🏻‍♀️🙃🤪
Póki co dajemy sobie na chwile przerwę od in vitro , transferów i leków …
Kuuwaa, nie 😥.
Przytulam z całego serca ❤️. Odpoczywaj tyle ile potrzebujesz ❤️. Będziesz gotowa to wrócisz❤️

ja uwielbiam robic prezenty, pakowac, wymyslac. A jeszcze jak sie potem naprawde podoba to juz wogole mam mega radoche. Ja mam 2 dzieci brata do obdarowania, plus corka przyjaciol.
Dla moich mamy juz wymyslone wiec luzik. Ja lubie jak ktos sam wynysla prezent, s nie czeka az ja powiem konkretnie co kupic, zawsze daje qolna reke tak dziadkom jak wszytskim innym.
ja też bardzo lubię robić i dawać szczegolnie dzieciom. Wobec Werki też nie mam wymagań co kto da to będzie nie spinam się jak tamtą reszta że ma być to czy tamto uważam że każdy da to na co go stać chodź biedniejszy u nas Ci więcej da niż te zarobasy co wiecznie płaczą że nie mają pieniędzy 🙃ja mam narazie ogarnięta połowę a że spina jest u Grześka w rodzinie między rodzeństwem to i linki jeszcze nie dotarły i pewnie nie dotrą 🤣

Dziewczyny jestem 25 tc i od wczoraj mam takie bóle jak na okres. Jakby wszytsko naciągnięte tam było. Jak się przykrecam na bok też czuję. Czy to normalne?? 3.11 byłam na wizycie badania wszystkie ok, szyjka długa.
jesli sie powtarza to sprawdz, niech lekarz zmierzy szyjke. Macica ma prawo cwiczyc, ale to powinno byc krorkotrwalw napiecie i mijac jak np sie polozysz. Jesli sie utrzymuje to dla spokojnej glowy lepiej skonsultowac

Jeśli sytuacja się powtarza idź do lekarza. Nie należy bagatelizować swoich obaw,. zwłaszcza w ciąży. Dzięki intuicji moja córka żyje, właśnie coś mnie niepokoiło i przyspieszyłam wizytę dosłownie o kilka dni. Na 99% u ciebie wszystko jest ok., bo z reguły tak jest, ale jeśli bóle się powtarzają idź, sprawdź szyjkę , odpoczywaj częściej.
Byłam 3.11 A teraz mam na wtorek.
Zobaczę jak będzie dziś, bo bóle nie są mocne , czuję jakbym miała wszystko napięte i jak się przekręcam to czuję.
Jakby coś się działo to oczywiście podjadę na IP.

reklama
Leżaki niby też ale ja sama będąc z dwójką dzieci muszę je jakoś zabezpieczyć jeśli będę chciała iść np do toalety 🤔😁🫣 z drugiej strony nie będę ich tam trzymała cały dzień, raczej w formie godzinnej zabawy dla odmiany od przewracania się na podłodze 😁
O tak ja już wiem ze na lezaczki się skuszę mimo, że niepolecane 🤣 choćby żeby jakoś dzieci karmić jednocześnie jak mąż będzie musiał wrócić do pracy. Bliźniaki rządzą się swoimi prawami 😂

Do góry