reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny u mnie tez dupa .
28dpt - pęcherzyk ok 16 mm i praktycznie pusty jakieś tylko cienie widać ale Pani dr powiedziała ze tak samo było ponad tydzień temu tyle ze pęcherzyk urósł .
Termin z om 6+1
Z usg wychodzi na 6+2
Badanie robiła moja znajoma i dobra lekarka która No nie ukrywam nie dawała nadzieji na dobre rozwiązanie .
W poniedziałek idę jesCZe prywatnie na wizyte ale nie spodziewam się niczego pozytywnego .
Póki co potrzebuje odpoczynku …
I powrotu do normalność . Jak nie przepadam jakoś mega za swoją pracą tak chciałabym już do niej wrócić 🤦🏻‍♀️🙃🤪
Póki co dajemy sobie na chwile przerwę od in vitro , transferów i leków …
Totalnie rozumiem potrzebę odpoczynku, oderwanie głowy po prostu jest konieczne, psychicznie wszystkie procedury które przechodzimy są wykańczające.
Nawet jeśli to mało możliwe, to trzymam kciuki za dobre wieści. Dbaj o siebie teraz, bo to najważniejsze, mieć jakieś wsparcie i żyć dalej. Nie ma słów, które są odpowiednie w takich chwilach… które choć trochę zniwelują ból.
Poczekaj do poniedziałku na wizytę i też się umów na wino czy tam herbatę z mężem/ siostra/ przyjaciółka, dobrze znaleźć jakiś sposób na ujście tych gownianych emocji… 🙄

reklama
Dziewczyny u mnie tez dupa .
28dpt - pęcherzyk ok 16 mm i praktycznie pusty jakieś tylko cienie widać ale Pani dr powiedziała ze tak samo było ponad tydzień temu tyle ze pęcherzyk urósł .
Termin z om 6+1
Z usg wychodzi na 6+2
Badanie robiła moja znajoma i dobra lekarka która No nie ukrywam nie dawała nadzieji na dobre rozwiązanie .
W poniedziałek idę jesCZe prywatnie na wizyte ale nie spodziewam się niczego pozytywnego .
Póki co potrzebuje odpoczynku …
I powrotu do normalność . Jak nie przepadam jakoś mega za swoją pracą tak chciałabym już do niej wrócić 🤦🏻‍♀️🙃🤪
Póki co dajemy sobie na chwile przerwę od in vitro , transferów i leków …
A masz może zdjęcie z usg ?

Nie mam właśnie 🙆🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ To była wizyta na NFZ i lekarka wpieła w dokumentacje .
Ogólnie pęcherzyk ma ładny kształt i pokrywa się z terminem z om ale no ciemno w nim jak w głowie prezesa ….
Kazała mi betę zrobić i powtórzyć po 48h
Nie zrobiłam i robić nie będę … na tym etapie co mi ona powie 🤷🏻‍♀️ chyba ze będzie spadać no to wiadomka…

Totalnie rozumiem potrzebę odpoczynku, oderwanie głowy po prostu jest konieczne, psychicznie wszystkie procedury które przechodzimy są wykańczające.
Nawet jeśli to mało możliwe, to trzymam kciuki za dobre wieści. Dbaj o siebie teraz, bo to najważniejsze, mieć jakieś wsparcie i żyć dalej. Nie ma słów, które są odpowiednie w takich chwilach… które choć trochę zniwelują ból.
Poczekaj do poniedziałku na wizytę i też się umów na wino czy tam herbatę z mężem/ siostra/ przyjaciółka, dobrze znaleźć jakiś sposób na ujście tych gownianych emocji… 🙄
Dziękuje♥️ Ciebie tez mocno przytulam .
Do tego transferu podchodziłam z nadzieja ale i wielkim dystansem - kurła musiałabym mieć mega układy u najwyższego żeby każdy transfer się udawał … prosiłam tez synusia ze jak coś ma pierdolnac to lepiej wcEsniej niż później 🙃 i tu zostałam wysłuchana …👍
Nie znam sie na pustych jajach płodowych - tłumacze sobie ze widocznie dzidziuś był wadliwy w sensie chory .
Jest mi mega przykro ale już planuje ze staruszkiem czym sie napierdolic w sylwestra … 😉

Nie mam właśnie 🙆🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ To była wizyta na NFZ i lekarka wpieła w dokumentacje .
Ogólnie pęcherzyk ma ładny kształt i pokrywa się z terminem z om ale no ciemno w nim jak w głowie prezesa ….
Kazała mi betę zrobić i powtórzyć po 48h
Nie zrobiłam i robić nie będę … na tym etapie co mi ona powie 🤷🏻‍♀️ chyba ze będzie spadać no to wiadomka…
Beta już nic nie powie.
Trzeba sprawdzać czy jest zarodek i potem serducho. Ogólnie jestem po pustym jaju i w 9vf każą zawsze czekać do 36 dpt więc jeszcze chwila jest.

Dziewczyny jestem 25 tc i od wczoraj mam takie bóle jak na okres. Jakby wszytsko naciągnięte tam było. Jak się przykrecam na bok też czuję. Czy to normalne?? 3.11 byłam na wizycie badania wszystkie ok, szyjka długa.

Dziewczyny jestem 25 tc i od wczoraj mam takie bóle jak na okres. Jakby wszytsko naciągnięte tam było. Jak się przykrecam na bok też czuję. Czy to normalne?? 3.11 byłam na wizycie badania wszystkie ok, szyjka długa.
Przepraszam ze pytam ale oczywcilas się sama po odstawieniu leków przy pustym jaju czy konieczne jest łyżeczkowanie ?

reklama
Do góry