reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kurcze, chyba nie bardzo to rozumiem. Ostatnie badanie proga miałam we wtorek (0.4). Wczoraj (Czwartek) punkcja. Od wczoraj też biorę estrogen i prog dowcipnie. Rozumiem że na punkcji na podstawie USG lekarz zobaczył dobry obraz endometrium tak? Skąd wiem czy się nie zestarzeje? Transfer wypadnie dokładnie tydzień po ostatnim badaniu proga, 5 dni po punkcji.
cala procedura i leki, ktore bierzesz sa tak ulozone, zeby edometrium bylo ok. Gdyby takie nie bylo na osttnim usg przed punkcja to transfer zostalby odlozony.

reklama
Muszę bo się uduszę …
Pisze tu bo większość z Was (stare wyjadaczki 😉🤪) zna moją historie …

Cichaczem w czwartek w tamtym tygodniu po raz kolejny pozwoliłam doktorkowi zaparkować mojego małego mercedesa w macicy 🙃

6dpt zrobiłam pierwsza betę …
Wynik 29 🥰
Dziś 8 dpt
Wyniki 134.7 🥰

Kurła nie wierze 😭😭😭😭

Oczywiście żeby nie było tak kolorowo to walczę z niskim progesteronem … 😑
Od środy przepisany mam prolutex i dzieki Bogu progesteron ruszył ciut do góry …

Wierze ze to zasługa mojego Aniołka ♥️

Nie przestawajcie proszę trzymac za nas kciuki ♥️🤞🏻🤞🏻🤞🏻🫶
trzymam kciuki ☺️ nic się nie chwaliłas ze miałaś transfer 😛

Dzięki! ❤️

Właśnie dostałam telefon od embriologa. Na 10 zapłodnionych komórek 6 się zapłodniło, 1 zdegenerowała a 3 są pod znakiem zapytania, mogą jeszcze"ruszyć" i zacząć się dzielić. Kolejne moje pytanie do Was kochane: co to znaczy? 🙈 Mogą się zacząć dzielić później niż dzień po punkcji? Teraz moja jakieś 24h po zapłodnieniu.

Dzięki! ❤️

Właśnie dostałam telefon od embriologa. Na 10 zapłodnionych komórek 6 się zapłodniło, 1 zdegenerowała a 3 są pod znakiem zapytania, mogą jeszcze"ruszyć" i zacząć się dzielić. Kolejne moje pytanie do Was kochane: co to znaczy? 🙈 Mogą się zacząć dzielić później niż dzień po punkcji? Teraz moja jakieś 24h po zapłodnieniu.
No zapłodnilo się 6, jedna odpadła,
3 obserwują czy zaczną się dobrze dzielić, a 2 prawdopodobnie już się ładnie dziela.

Muszę bo się uduszę …
Pisze tu bo większość z Was (stare wyjadaczki 😉🤪) zna moją historie …

Cichaczem w czwartek w tamtym tygodniu po raz kolejny pozwoliłam doktorkowi zaparkować mojego małego mercedesa w macicy 🙃

6dpt zrobiłam pierwsza betę …
Wynik 29 🥰
Dziś 8 dpt
Wyniki 134.7 🥰

Kurła nie wierze 😭😭😭😭

Oczywiście żeby nie było tak kolorowo to walczę z niskim progesteronem … 😑
Od środy przepisany mam prolutex i dzieki Bogu progesteron ruszył ciut do góry …

Wierze ze to zasługa mojego Aniołka ♥️

Nie przestawajcie proszę trzymac za nas kciuki ♥️🤞🏻🤞🏻🤞🏻🫶
no Zabić to za mało 🤣Super ❤️Mówiłam że Tymuś już tam ogarnoł temacik 😁Trzymam kciuki Kochana. Jest pięknie a będzie jeszcze bardziej ❤️będziesz gruuuuuuba 😁

Tzn co to znaczy że jeszcze je obserwują? Do ilu zarodki mogą jeszcze"ruszyć"?
nie wiem, takie rzeczy to do lekarza a nie do nas. Większość dziewczyn dostaje większość info po zakończeniu hodowli 🙈 a ja to po 2 tyg od punkcji. Masz opiekuna to jego się zapytaj. Albo czekaj na kolejny telefon. Jak rusza to rusza, nie nasza sprawa. Czasem hodują dzień czy 2 dłużej ale chyba jeśli chodzi o blastke

nie wiem, takie rzeczy to do lekarza a nie do nas. Większość dziewczyn dostaje większość info po zakończeniu hodowli 🙈 a ja to po 2 tyg od punkcji. Masz opiekuna to jego się zapytaj. Albo czekaj na kolejny telefon. Jak rusza to rusza, nie nasza sprawa. Czasem hodują dzień czy 2 dłużej ale chyba jeśli chodzi o blastke
nie nasza sprawa? 🤣 No troche nasza 😁😁
Tyle ze nie od nas zalezy i nic zrobic niestety nie mozemy.

reklama
nie nasza sprawa? 🤣 No troche nasza 😁😁
Tyle ze nie od nas zalezy i nic zrobic niestety nie mozemy.
No bardziej o to mi chodziło, ze od nas to nie zależy. Ja nawet nie wiem jak się dzieliły bo taka informacja mi nie była potrzebna. Widziałam ile się zapłodnilo dopiero po 3 dniach i to cudem bo szpital który robił mi kontrole hiperki nie miał dostępu do systemu innego szpitala. Pani do nich zadzwoniła i dostała info ze na 3 dzień jest 11 zarodków. A potem 2 tyg czekania na list bo takie maja procedury. Nawet nie wiem czy jakieś obserwowali do ilus dni czy od razu się rozwijały prawidłowo.

Do góry