reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzięki za odpowiedź. Ja ostatnie badanie miałam w dniu ostatniego gonapeptylu i przyjęcia ovitrelle, czyli 36 h przed punkcją. Ciekawe czemu klinika nie zbadała w dniu punkcji też... A czy przed transferem miałaś USG? Czy stan mojego endometrium powinien być w jakiś sposób zweryfikowany przed transferem?
nie, znacyz w trakcie transferu mialam usg ale nie przed. U mnie nie bada sie tez proga po transferze, ani nie robi bety wczesniej niz w 10dpt.

reklama
Dziewczyny moja Miska bierze jizn9 dzien antybiotyk.Do wczoraj woeczor byla wszystko ok.A wieczorem pojawily sie male odparzenia.oczywoscie posmafowalam i dzosoaj smaruje po kazdej zmianie pieluchy.Nic sie nie zmienia mam wrazenie ze jest co raz gorzej.Prawie cala cipcia zajeta o odbycie nie wspomne😱smaruje podaje priobiotyk i nic.Kupy rzadkiej stradznie nie ma raczej miala na poczatku a jak byly to odparzen nie bylo.
U nas KMn04 zrobil robotę przy odparzeniach już po jednej kąpieli, może spróbuj, tylko uważaj bo brudzi cholernie

Muszę bo się uduszę …
Pisze tu bo większość z Was (stare wyjadaczki 😉🤪) zna moją historie …

Cichaczem w czwartek w tamtym tygodniu po raz kolejny pozwoliłam doktorkowi zaparkować mojego małego mercedesa w macicy 🙃

6dpt zrobiłam pierwsza betę …
Wynik 29 🥰
Dziś 8 dpt
Wyniki 134.7 🥰

Kurła nie wierze 😭😭😭😭

Oczywiście żeby nie było tak kolorowo to walczę z niskim progesteronem … 😑
Od środy przepisany mam prolutex i dzieki Bogu progesteron ruszył ciut do góry …

Wierze ze to zasługa mojego Aniołka ♥️

Nie przestawajcie proszę trzymac za nas kciuki ♥️🤞🏻🤞🏻🤞🏻🫶

Muszę bo się uduszę …

Cichaczem w czwartek w tamtym tygodniu po raz kolejny pozwoliłam doktorkowi zaparkować mojego małego mercedesa w macicy 🙃

Wynik 29 🥰
Dziś 8 dpt
Wyniki 134.7 🥰

Kurła nie wierze 😭😭😭😭

Od środy przepisany mam prolutex i dzieki Bogu progesteron ruszył ciut do góry …

Ja też miałam niski progesteron po transferze, max 25 jak badałam, a przeważnie w okolicach 17

Muszę bo się uduszę …

Wynik 29 🥰
Dziś 8 dpt
Wyniki 134.7 🥰

Kurła nie wierze 😭😭😭😭

piekny wynik. Kciukasy!

ale endometrium mierza Ci przed punkcja na ostatnim monitoringu i wtedy decyduja o transferze. Edometrium nie zmniejszy sie ot tak z dnia na dzien
Kurcze, chyba nie bardzo to rozumiem. Ostatnie badanie proga miałam we wtorek (0.4). Wczoraj (Czwartek) punkcja. Od wczoraj też biorę estrogen i prog dowcipnie. Rozumiem że na punkcji na podstawie USG lekarz zobaczył dobry obraz endometrium tak? Skąd wiem czy się nie zestarzeje? Transfer wypadnie dokładnie tydzień po ostatnim badaniu proga, 5 dni po punkcji.

reklama
Kurcze, chyba nie bardzo to rozumiem. Ostatnie badanie proga miałam we wtorek (0.4). Wczoraj (Czwartek) punkcja. Od wczoraj też biorę estrogen i prog dowcipnie. Rozumiem że na punkcji na podstawie USG lekarz zobaczył dobry obraz endometrium tak? Skąd wiem czy się nie zestarzeje? Transfer wypadnie dokładnie tydzień po ostatnim badaniu proga, 5 dni po punkcji.
dzień punkcji to tak jakby dzień owulacji, po owulacji a tym bardziej ze bierzesz progesteron Twoje endometrium jest gotowe na transfer i podadzą zarodek. Transfer świeży rządzi się swoimi prawami. Przy crio będzie wyglądało inaczej w zależności od rodzaju cyklu ale to oceni lekarz

Do góry