reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kurcze, chyba nie bardzo to rozumiem. Ostatnie badanie proga miałam we wtorek (0.4). Wczoraj (Czwartek) punkcja. Od wczoraj też biorę estrogen i prog dowcipnie. Rozumiem że na punkcji na podstawie USG lekarz zobaczył dobry obraz endometrium tak? Skąd wiem czy się nie zestarzeje? Transfer wypadnie dokładnie tydzień po ostatnim badaniu proga, 5 dni po punkcji.
cala procedura i leki, ktore bierzesz sa tak ulozone, zeby edometrium bylo ok. Gdyby takie nie bylo na osttnim usg przed punkcja to transfer zostalby odlozony.

reklama
Muszę bo się uduszę …
Pisze tu bo większość z Was (stare wyjadaczki 😉🤪) zna moją historie …

Cichaczem w czwartek w tamtym tygodniu po raz kolejny pozwoliłam doktorkowi zaparkować mojego małego mercedesa w macicy 🙃

6dpt zrobiłam pierwsza betę …
Wynik 29 🥰
Dziś 8 dpt
Wyniki 134.7 🥰

Kurła nie wierze 😭😭😭😭

Oczywiście żeby nie było tak kolorowo to walczę z niskim progesteronem … 😑
Od środy przepisany mam prolutex i dzieki Bogu progesteron ruszył ciut do góry …

Wierze ze to zasługa mojego Aniołka ♥️

Nie przestawajcie proszę trzymac za nas kciuki ♥️🤞🏻🤞🏻🤞🏻🫶
trzymam kciuki ☺️ nic się nie chwaliłas ze miałaś transfer 😛

Dzięki! ❤️

Właśnie dostałam telefon od embriologa. Na 10 zapłodnionych komórek 6 się zapłodniło, 1 zdegenerowała a 3 są pod znakiem zapytania, mogą jeszcze"ruszyć" i zacząć się dzielić. Kolejne moje pytanie do Was kochane: co to znaczy? 🙈 Mogą się zacząć dzielić później niż dzień po punkcji? Teraz moja jakieś 24h po zapłodnieniu.

Dzięki! ❤️

Właśnie dostałam telefon od embriologa. Na 10 zapłodnionych komórek 6 się zapłodniło, 1 zdegenerowała a 3 są pod znakiem zapytania, mogą jeszcze"ruszyć" i zacząć się dzielić. Kolejne moje pytanie do Was kochane: co to znaczy? 🙈 Mogą się zacząć dzielić później niż dzień po punkcji? Teraz moja jakieś 24h po zapłodnieniu.
No zapłodnilo się 6, jedna odpadła,
3 obserwują czy zaczną się dobrze dzielić, a 2 prawdopodobnie już się ładnie dziela.

Muszę bo się uduszę …
Pisze tu bo większość z Was (stare wyjadaczki 😉🤪) zna moją historie …

Cichaczem w czwartek w tamtym tygodniu po raz kolejny pozwoliłam doktorkowi zaparkować mojego małego mercedesa w macicy 🙃

6dpt zrobiłam pierwsza betę …
Wynik 29 🥰
Dziś 8 dpt
Wyniki 134.7 🥰

Kurła nie wierze 😭😭😭😭

Oczywiście żeby nie było tak kolorowo to walczę z niskim progesteronem … 😑
Od środy przepisany mam prolutex i dzieki Bogu progesteron ruszył ciut do góry …

Wierze ze to zasługa mojego Aniołka ♥️

Nie przestawajcie proszę trzymac za nas kciuki ♥️🤞🏻🤞🏻🤞🏻🫶
no Zabić to za mało 🤣Super ❤️Mówiłam że Tymuś już tam ogarnoł temacik 😁Trzymam kciuki Kochana. Jest pięknie a będzie jeszcze bardziej ❤️będziesz gruuuuuuba 😁

Tzn co to znaczy że jeszcze je obserwują? Do ilu zarodki mogą jeszcze"ruszyć"?
nie wiem, takie rzeczy to do lekarza a nie do nas. Większość dziewczyn dostaje większość info po zakończeniu hodowli 🙈 a ja to po 2 tyg od punkcji. Masz opiekuna to jego się zapytaj. Albo czekaj na kolejny telefon. Jak rusza to rusza, nie nasza sprawa. Czasem hodują dzień czy 2 dłużej ale chyba jeśli chodzi o blastke

nie wiem, takie rzeczy to do lekarza a nie do nas. Większość dziewczyn dostaje większość info po zakończeniu hodowli 🙈 a ja to po 2 tyg od punkcji. Masz opiekuna to jego się zapytaj. Albo czekaj na kolejny telefon. Jak rusza to rusza, nie nasza sprawa. Czasem hodują dzień czy 2 dłużej ale chyba jeśli chodzi o blastke
nie nasza sprawa? 🤣 No troche nasza 😁😁
Tyle ze nie od nas zalezy i nic zrobic niestety nie mozemy.

reklama
nie nasza sprawa? 🤣 No troche nasza 😁😁
Tyle ze nie od nas zalezy i nic zrobic niestety nie mozemy.
No bardziej o to mi chodziło, ze od nas to nie zależy. Ja nawet nie wiem jak się dzieliły bo taka informacja mi nie była potrzebna. Widziałam ile się zapłodnilo dopiero po 3 dniach i to cudem bo szpital który robił mi kontrole hiperki nie miał dostępu do systemu innego szpitala. Pani do nich zadzwoniła i dostała info ze na 3 dzień jest 11 zarodków. A potem 2 tyg czekania na list bo takie maja procedury. Nawet nie wiem czy jakieś obserwowali do ilus dni czy od razu się rozwijały prawidłowo.

Do góry