reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Chyba mogę uznać koniec adaptacji w przedszkolu. Wszystko poszło dobrze. Przede wszystkim córka wraca szczęśliwa, nauczyła się już tyle piosenek ile przez cały okres żłobkowy jej się nie udało. Jedyny minus to leżakowanie. Najważniejsze nie odreagowuje przedszkola w domu, zachowuje się normalnie, jest wesoła i właśnie prezentuje nową piosenkę 😁

reklama
Hejo. Ja z innej beczki pytanie mam. Zrobilam posiew na gbs i o ile on ujemny to z pochwy e.coli wyhodowano w ilości skąpej... dziś skończony 38tc, za 10 dni cc. Coś się z tym robi jeszcze teraz czy przy porodzie daja antybiotyk?

Hejo. Ja z innej beczki pytanie mam. Zrobilam posiew na gbs i o ile on ujemny to z pochwy e.coli wyhodowano w ilości skąpej... dziś skończony 38tc, za 10 dni cc. Coś się z tym robi jeszcze teraz czy przy porodzie daja antybiotyk?
Jeśli masz CC a ecoli skąpa liczba plus brak objawów to raczej nie będą dawać antybiotyków.

Chyba mogę uznać koniec adaptacji w przedszkolu. Wszystko poszło dobrze. Przede wszystkim córka wraca szczęśliwa, nauczyła się już tyle piosenek ile przez cały okres żłobkowy jej się nie udało. Jedyny minus to leżakowanie. Najważniejsze nie odreagowuje przedszkola w domu, zachowuje się normalnie, jest wesoła i właśnie prezentuje nową piosenkę 😁
moja zostaje srednio chetnie, ale jak przychodze to jest zadowolona i mowi, ze jutro wroci. No i podobno na kazda propozycje rzecz jasna odpowiada: „nie” 😁 A potrm i tak robi to co reszta 🤣
Fajnie, ze lekko poszlo, lezakowanie tez przezyjecie. U nas juz w weekendy odpadlo spanie, wiec zaczynam sie mentalizowac, ze tak zostanie. Znowu duuuzo szybciej niz jej siostra 🤦🏻‍♀️

2 lata i 4 miesiace prawie - pierwsza noc mojego dziecka z 1 pobudka. No jakbym nie musiala pracowac to bym szampana na sniadanie pila 🤣🤣 Nie pamietam juz kiedy bylam tak wyspana 😁🍾
Dajesz nadzieję, mój dopiero ma rok i 4 miesiące, w planach powrót do pracy, ale teraz sobie tego nie wyobrażam bo budzi się często a czasami nie śpi od 1 do 4

Dajesz nadzieję, mój dopiero ma rok i 4 miesiące, w planach powrót do pracy, ale teraz sobie tego nie wyobrażam bo budzi się często a czasami nie śpi od 1 do 4
wiesz ja napraede bylam juz bliska depresji z powodu braku snu… Nigdy nie wyobrazalam sobie ze mozna funkcjonowac nie spiac. Prawie rok tak pracowalam no i coz, teraz pol roku pozniej dalej nie mam za soba przespanej nocy. W sumie to chyba nie mam takiej od ponad 5 lat, bo starsza raz w nocy tez sie budzila do 3 roku zycia 🤦🏻‍♀️

wiesz ja napraede bylam juz bliska depresji z powodu braku snu… Nigdy nie wyobrazalam sobie ze mozna funkcjonowac nie spiac. Prawie rok tak pracowalam no i coz, teraz pol roku pozniej dalej nie mam za soba przespanej nocy. W sumie to chyba nie mam takiej od ponad 5 lat, bo starsza raz w nocy tez sie budzila do 3 roku zycia 🤦🏻‍♀️
No to jest masakra, wiele chorób psychicznych jest spowodowane brakiem snu, dramat, podziwiam. A mąż Cię nie wymienia chociaż raz w tygodniu?

No to jest masakra, wiele chorób psychicznych jest spowodowane brakiem snu, dramat, podziwiam. A mąż Cię nie wymienia chociaż raz w tygodniu?
moj maz nie wymienil mnie ani raz przez 5 lat wiec raz w tygodniu brzmi jak abstrakcja ;)
Spoko, teraz juz sa „tylko”
2-3 pobudki w nocy wiec prawie sie wysypiam.
Ale w chorobe psychiczna jestem w stanie uwierzyc. Naprawde nie wiedzialam co to znaczy zmeczenie zanim moja corka nie pojawila sie w moim zyciu. Permanentnego nie spania nie da sie porownac z niczym innym.

reklama
moj maz nie wymienil mnie ani raz przez 5 lat wiec raz w tygodniu brzmi jak abstrakcja ;)
Spoko, teraz juz sa „tylko”
2-3 pobudki w nocy wiec prawie sie wysypiam.
Ale w chorobe psychiczna jestem w stanie uwierzyc. Naprawde nie wiedzialam co to znaczy zmeczenie zanim moja corka nie pojawila sie w moim zyciu. Permanentnego nie spania nie da sie porownac z niczym innym.
Moja chyba ze 3 razy przespala cala noc.Wczrsniej juz wstawala 1 raz a teraz wstaje 3-4i to z buczeniem i jest prawie nieodkladalna.nie wiem czy to przez zlobek czy co.Na dodatek jeszcze sppi tak ze wlazi na mnie a ze nie lubi jak jej cos przeszkadza to ja spie w polowoe lozka na skrawku.reka juz mbie tak boli ze masakra🥴

Do góry