reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ważne że zdrowy jest a ta skala się nie przejmuj przecież nie będziesz głodzić dziecka, widocznie ma taką posturę że jest duży. A tak wg to ile dajecie ml mleka?

mój mały mięso zaczął jesc jak miał 1,5 roku wcześniej nie chciał ruszyć, jak podawałam w kawałku wypluwał, jak blendowalam i podawałam jako sos nie chciał jesc. Odpuściłam i sam zaczął jesc jak dojrzał, teraz to głównie jego jedzenie - uwielbia kurczaka z rosołu ale musi być noga, piersi nie chce - za sucha.
No właśnie, znaczy, że trzeba próbować i dostosować się dziecka.

Ważne że zdrowy jest a ta skala się nie przejmuj przecież nie będziesz głodzić dziecka, widocznie ma taką posturę że jest duży. A tak wg to ile dajecie ml mleka?
jest na kp I podobno nie da się przekarmić dziecka ale ja mam/miałam hiperlaktację, więc mimo wszystko chyba się udało.😔 fizjoterapeutka mówi, że teraz sporo jest takich dużych dzieci. Ja w 4 msc ważyłam 7,7 kg i też byłam klockiem jako dziecko. Ale mimo wszystko się martwię i zastanawiam, czy nie poprosić pediatry o skierowanie na badanie hormonów tarczycy. Ogólnie ciężko się nosi takiego dużego niechodzacego niemowlaka. No i wyrósł już dawno z gondoli, przystawki i jeszcze trochę a będziemy musieli wymienić fotelik do samochodu. 😟

Mi też ostatnio pielęgniarka powiedziała na badaniu że mam wybudzać małą w nocy do karmienia bo za mało przybrała na wadze 🙈 błagam.... Wybudzać 4 miesięczne dziecko bo za mało tyje 🫣

reklama
jest na kp I podobno nie da się przekarmić dziecka ale ja mam/miałam hiperlaktację, więc mimo wszystko chyba się udało.😔 fizjoterapeutka mówi, że teraz sporo jest takich dużych dzieci. Ja w 4 msc ważyłam 7,7 kg i też byłam klockiem jako dziecko. Ale mimo wszystko się martwię i zastanawiam, czy nie poprosić pediatry o skierowanie na badanie hormonów tarczycy. Ogólnie ciężko się nosi takiego dużego niechodzacego niemowlaka. No i wyrósł już dawno z gondoli, przystawki i jeszcze trochę a będziemy musieli wymienić fotelik do samochodu. 😟
na pewno warto miec na uwadze, zeby przy rozdzerzaniu diety skupic sie na warzywach, owocach czy rybach i miesie, a mniej na glutenie w postaci chocby kaszek, to lepiej podawac mu w malych ilosciach. Poza tym mysle, ze jesli je ladnie nowe pokarmy to mozesz wykluczyc jakies karmienie, w sensie zredukowac i zastapic stalym posilkiem. No i zaraz zacznie sie ruszac to powinien wolniej przybierac. A ile ma wzrostu tak z ciekawosci?

Do góry