reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A co do mięsa to się też narazie wzbraniam zacznę chyba od cielęciny bo słyszałam że jest najzdrowsza dla dzieci(tylko z dobrego źródła musi być) ale to dopiero jak mi wkoncu zacznie jeść więcej warzyw.
No właśnie i najtrudniejsze to znaleźć dobre źródło, koleżanka, która nie ma sklepów w okolicy poleciła mi niby tę stronę.

Tak, będę, nie czuję się mocna w zastępowaniu mięsa dla niemowlaka, ba w ogóle w karmieniu niemowlaka, a co dopiero w zabawę wartościami 🙈
mój mały mięso zaczął jesc jak miał 1,5 roku wcześniej nie chciał ruszyć, jak podawałam w kawałku wypluwał, jak blendowalam i podawałam jako sos nie chciał jesc. Odpuściłam i sam zaczął jesc jak dojrzał, teraz to głównie jego jedzenie - uwielbia kurczaka z rosołu ale musi być noga, piersi nie chce - za sucha.

No właśnie i najtrudniejsze to znaleźć dobre źródło, koleżanka, która nie ma sklepów w okolicy poleciła mi niby tę stronę.
Kurczę tylko znowuż zamawiać mięso z internetu też mnie przeraża 🙉 jak tu znaleźć złoty środek?

mój mały mięso zaczął jesc jak miał 1,5 roku wcześniej nie chciał ruszyć, jak podawałam w kawałku wypluwał, jak blendowalam i podawałam jako sos nie chciał jesc. Odpuściłam i sam zaczął jesc jak dojrzał, teraz to głównie jego jedzenie - uwielbia kurczaka z rosołu ale musi być noga, piersi nie chce - za sucha.
i nie miał żadnych problemów z anemią czy żelazem? Bo tylko to mnie martwi w diecie bezmięsnej.

i nie miał żadnych problemów z anemią czy żelazem? Bo tylko to mnie martwi w diecie bezmięsnej.
nie sprawdzaliśmy - w Holandii ciężko o badania krwi jeśli nie ma przesłanek, a prywatnie nie ma tak łatwo isc do labo i sobie wykonać. Miał moment gdzie podejrzewaliśmy anemię, ale to było jak przeszłam na krowie mleko. Przestał w ogóle jesc ( produktów które już lubił), bawić się i spać, całe dnie spędzał nam na rękach nie mając siły na nic, miał wtedy ok rok i pare miesiecy. Gdy wróciliśmy do mm wszystko wróciło do normy. Nadal pije mm 3 razy dziennie bo boje się ze tamten stan wróci - pije rano 150, na drzemkę 150 i na noc 180. Teraz za miesiąc 2 lata. Generalnie zawsze jakieś mięso tez miał w słoiczku bo na początku mu wchodziły. Gorzej się zrobiło jak odrzucił mi słoiczki, do dziś nie tknie nic ze słoiczka co smakuje niczym. Wiec gotuje to co lubi, czasem proponuje to co mamy na obiad ale wiem ze z próbowaniem nowości ciężko u niego.

reklama
@mArusia33 żeby nie było jak u nas że Hanna zaczęła się śmiać w niebogłosy jak zobaczyła księdza z" kropidłem" czy jak się to zwie do polewania główki 🤣🤣
my już po 🙆‍♀️Werka troszkę zapłakała ale dosłownie chwilę a później spala jak aniołek a jak się obudzila na sali to też grzeczna. Ksiądz życzył cytuje Tobie Weronika życzę brata albo siostry a rodzice wiedzą czego im życzę i uśmiech (ślubu 🤣)

Do góry