reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ważne że zdrowy jest a ta skala się nie przejmuj przecież nie będziesz głodzić dziecka, widocznie ma taką posturę że jest duży. A tak wg to ile dajecie ml mleka?

mój mały mięso zaczął jesc jak miał 1,5 roku wcześniej nie chciał ruszyć, jak podawałam w kawałku wypluwał, jak blendowalam i podawałam jako sos nie chciał jesc. Odpuściłam i sam zaczął jesc jak dojrzał, teraz to głównie jego jedzenie - uwielbia kurczaka z rosołu ale musi być noga, piersi nie chce - za sucha.
No właśnie, znaczy, że trzeba próbować i dostosować się dziecka.

Ważne że zdrowy jest a ta skala się nie przejmuj przecież nie będziesz głodzić dziecka, widocznie ma taką posturę że jest duży. A tak wg to ile dajecie ml mleka?
jest na kp I podobno nie da się przekarmić dziecka ale ja mam/miałam hiperlaktację, więc mimo wszystko chyba się udało.😔 fizjoterapeutka mówi, że teraz sporo jest takich dużych dzieci. Ja w 4 msc ważyłam 7,7 kg i też byłam klockiem jako dziecko. Ale mimo wszystko się martwię i zastanawiam, czy nie poprosić pediatry o skierowanie na badanie hormonów tarczycy. Ogólnie ciężko się nosi takiego dużego niechodzacego niemowlaka. No i wyrósł już dawno z gondoli, przystawki i jeszcze trochę a będziemy musieli wymienić fotelik do samochodu. 😟

Mi też ostatnio pielęgniarka powiedziała na badaniu że mam wybudzać małą w nocy do karmienia bo za mało przybrała na wadze 🙈 błagam.... Wybudzać 4 miesięczne dziecko bo za mało tyje 🫣

reklama
jest na kp I podobno nie da się przekarmić dziecka ale ja mam/miałam hiperlaktację, więc mimo wszystko chyba się udało.😔 fizjoterapeutka mówi, że teraz sporo jest takich dużych dzieci. Ja w 4 msc ważyłam 7,7 kg i też byłam klockiem jako dziecko. Ale mimo wszystko się martwię i zastanawiam, czy nie poprosić pediatry o skierowanie na badanie hormonów tarczycy. Ogólnie ciężko się nosi takiego dużego niechodzacego niemowlaka. No i wyrósł już dawno z gondoli, przystawki i jeszcze trochę a będziemy musieli wymienić fotelik do samochodu. 😟
na pewno warto miec na uwadze, zeby przy rozdzerzaniu diety skupic sie na warzywach, owocach czy rybach i miesie, a mniej na glutenie w postaci chocby kaszek, to lepiej podawac mu w malych ilosciach. Poza tym mysle, ze jesli je ladnie nowe pokarmy to mozesz wykluczyc jakies karmienie, w sensie zredukowac i zastapic stalym posilkiem. No i zaraz zacznie sie ruszac to powinien wolniej przybierac. A ile ma wzrostu tak z ciekawosci?

Do góry