reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Właśnie dziewczyny jak to jest z tym rozszerzaniem diety, u nas jeszcze dwa miesiące do tego ale jestem zielona. Dajemy po jednej łyżeczce w ciągu dnia czy po jednej między każdym karmieniem? Czy po prostu trzeba wyczuć dziecko, czy mu odpowiada i w zależności od potrzeby dawać? Kurde ja nic nie wiem 🙈🙈🙈
1-3 lyzeczki tego samego dziennie przez 3 dni. I kolejny skladnik. Jak masz ich juz kilka to mozesz je mieszac.

reklama
Za 2 dni mamy 6 miesięcy 🥳🥳 rozszerzamy dietę powoli ale zastanawiam się jeszcze co z wodą. Kiedy zacząć i jak ją podawać. Pomożecie? 😉

Moja wode juz pila jak miala miesiac.doppajalam ja bo byly ekstremalne upaly.a byla/jest tylko na mm.Najpierw pila wode z butli a id 6 miesc.z b.boxa.Jak daje jej np.kompot to tylko w kubeczku bo z b.boxa jej nie smakuje.z kubka wypija od razu wszystko z woda jest roznie.czasem przez caly dzien wypije tyle co nalalam a czasem kilka lykow.

Za 2 dni mamy 6 miesięcy 🥳🥳 rozszerzamy dietę powoli ale zastanawiam się jeszcze co z wodą. Kiedy zacząć i jak ją podawać. Pomożecie? 😉
piszą, żeby od samego początku i jak tak podaję. Na razie z łyżeczki, bo przeczytałam że bidon dopiero jak nauczy się pić z kubka, a na kubek jeszcze czekam. A ja najpierw zamowilam bidon polecsny przez logopedę. Ale sama nie wiem ile. W każdym razie Jaś pije wodę chętnie.

No ja nie podawałam nic przez pierwsze 6 m-cy, mleko wystarczyło. A z czego tę wodę podajecie? Naczytałam się o bidonach, kubach niekapkach, butlkach i odnoszę wrażenie, że wszystko jest złe 🙈 To z czego ja się pytam ma pić 🤯

No ja nie podawałam nic przez pierwsze 6 m-cy, mleko wystarczyło. A z czego tę wodę podajecie? Naczytałam się o bidonach, kubach niekapkach, butlkach i odnoszę wrażenie, że wszystko jest złe 🙈 To z czego ja się pytam ma pić 🤯
mój pił od razu z bidonu bbox i kubka doidy. W tej chwili nie ważne z czego daje radę się napić. Wiadomo na początku musiałam kubek doidy trzymać ale od jakiegoś czasu ogarnia w nim wszystko - nawet rosół z niego pije.

ja na poczstku dawalam z kubka niekapka tomee tippie +4, on ma miekki silikonowny ustnik. Jak miala gdzies 8 misiecy to dalam bidon. Kubek to tak gdzies w okolicy poltoraroku.
Nie wazne z czego, wazne zeby pilo wode.

Hej dziewczyny ja tak trochę w innym temacie,jestem w ciąży po in vitro,wcześniej szyjka macicy miala 4,5 cm do 16 tygodnia,w 18 tygodniu 4,1 cm a dzisiaj na wizycie w 21 tygodniu 3,8cm.Lekarz mówi ze to nie jest nic złego i powinna miec powyżej 2,5 ale kurde jednak nie daje mi to spokoju,czy któraś z Was miala podobnie albo może chciała się podzielić na priv jak to było u niej ?

reklama
Hej dziewczyny ja tak trochę w innym temacie,jestem w ciąży po in vitro,wcześniej szyjka macicy miala 4,5 cm do 16 tygodnia,w 18 tygodniu 4,1 cm a dzisiaj na wizycie w 21 tygodniu 3,8cm.Lekarz mówi ze to nie jest nic złego i powinna miec powyżej 2,5 ale kurde jednak nie daje mi to spokoju,czy któraś z Was miala podobnie albo może chciała się podzielić na priv jak to było u niej ?
Ja mialam przez prawie cala ciaze 2.5cm ale ze byla twarda i zamknieta nic nie trzeba bylo robic.urodzilam w 39+4 tyg.i to po masazu szyjki ktora ciagle byla zamknieta i twarda.Takze 3.8 to niezly wynki👌

Do góry