reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
ja nie mogę co z tymi ludźmi. Po kiego grzyba?
Bo to taka stara piz*a wredna tylko po złości wszystko robi, nie rozumiem jak można nawet własnych wnuków nienawidzić? Zres, ta z nią to temat rzeka, ale szczerze mówiąc tylko jedna osobę w życiu poznałam tak wredna jak ona... Chociaż właściwie chyba nawet przebiła ta wcześniejszą 😡😡😡😡😡

ja wlasnie gdzies tak dawalam, bo zaczelam rozdzerzac gdzies jak miala prawie 6 miesiecy to zanim dotarlam do avocado to tak zesZlo 🤣
Dałam jej dziś łyżeczkę do spróbowania-och jak jej smakowało 🥰🥰 ale potem mi trochę zwymiotowała, ale to chyba dlatego że za szybko po tym dałam jej mleko mm ale nie szło jej przetrzymać. Mala jest przeeee spokojnym i grzecznym (jak narazie) dzieckiem, ale jeśli chodzi o flachę to potrafi przejść samą siebie w łupieniu się 🤦‍♀️🤣🤣🤣

Dałam jej dziś łyżeczkę do spróbowania-och jak jej smakowało 🥰🥰 ale potem mi trochę zwymiotowała, ale to chyba dlatego że za szybko po tym dałam jej mleko mm ale nie szło jej przetrzymać. Mala jest przeeee spokojnym i grzecznym (jak narazie) dzieckiem, ale jeśli chodzi o flachę to potrafi przejść samą siebie w łupieniu się 🤦‍♀️🤣🤣🤣
Właśnie dziewczyny jak to jest z tym rozszerzaniem diety, u nas jeszcze dwa miesiące do tego ale jestem zielona. Dajemy po jednej łyżeczce w ciągu dnia czy po jednej między każdym karmieniem? Czy po prostu trzeba wyczuć dziecko, czy mu odpowiada i w zależności od potrzeby dawać? Kurde ja nic nie wiem 🙈🙈🙈

Właśnie dziewczyny jak to jest z tym rozszerzaniem diety, u nas jeszcze dwa miesiące do tego ale jestem zielona. Dajemy po jednej łyżeczce w ciągu dnia czy po jednej między każdym karmieniem? Czy po prostu trzeba wyczuć dziecko, czy mu odpowiada i w zależności od potrzeby dawać? Kurde ja nic nie wiem 🙈🙈🙈
na początku to tylko próbowanie a nie Karmienie dziecka. Normalnie podajesz mleko na żądanie, a po ok 1 h na początku raz dziennie jakiś nowy smak. Tyle ile zje jest ok. Najważniejsze to nie wciskać na siłę o na początku nie zastępować karmienia mlekiem posiłkiem stałym. Przynajmniej tak jest przy kp. Przy mm może być trochę inaczej.

Wozisz mała w gondoli jeszcze czy spacerówce? @fredka84 a Ty?

na początku to tylko próbowanie a nie Karmienie dziecka. Normalnie podajesz mleko na żądanie, a po ok 1 h na początku raz dziennie jakiś nowy smak. Tyle ile zje jest ok. Najważniejsze to nie wciskać na siłę o na początku nie zastępować karmienia mlekiem posiłkiem stałym. Przynajmniej tak jest przy kp. Przy mm może być trochę inaczej.
U nas to jak na początku pierwszy raz dałam jej dynie do spróbowania to nie było mowy o jednej łyżce gdzieś miała mleko odrazu łupiła się o cały sloik🤣🤣 tak jej coś nowego podes, LO z gruszka było tak samo a potem to już tadek nie jadek🤷 może ja trochę z porcjami przesadzałam może jej nie podeszło - nie wiem różnie to jest, ale słoik z "zboża i owoce" z biedry to do ostatniej kropli zjada i nie popusci🤣🤣🤣 dzisiaj dałam jej do pocycania arbuza o matkoooo jakie dziecko szczęśliwe a jak przy obiedzie jak jedliśmy u mojej mamy dałam jej napić się kompotuz szklanki to aż w szoku byłam jak ładnie sobie radzi(oczywiście tylko troszeczkę) 🙉. Dotej pory dawałam jej wode/wodę z własnym robionym sokiem/herbatke koperkowa-ale widzę że chyba sam kompot z świeżych owoców też wdroże

Wozisz mała w gondoli jeszcze czy spacerówce? @fredka84 a Ty?
Ja w spacerówce od 3mcż-rzecz jasna na płasko było, teraz już nieraz na pół siedzaco lub siedząco bo już sama się podnosi z siadaniem. Ale ja tak przeszłam bo ciężko mi było z wózkiem z gondolą bo strasznie ciężki stelaż tam jest a wnosić i wynosić kilka razy dziennie, z 2pietra to była mordęga więc kupiłam drugi spacerówkę lekka ale z trzystopniowa regulacją.

reklama
Do góry