reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny robiłam dziś badania przed poniedziałkową wizyta i znów moje CRp w górę , wcześniej było cały czas na granicy 18. Dziś 28 ☹️☹️😡😡 nie mam żadnej infekcji nic mi nie dolega , pozostałe badania w normie ,lekko podwyższone leukocyty e one cały czas na takim samym poziomie od początku ciąży .. oczytalam się o zakażeniach wewnątrz macicznych bezobjawowych 😭 nie wiem co mam myśleć co robić. Wizyta w poniedziałek ,,ja się czuję do dobrze tylko dlaczego stan zapalny CRp ?? Powiedzcie że ktoś tak miał !! W ogóle badaliscie CRp w ciąży czy tylko morfologię

Nie robiłam crp w ciąży ale wg mojego gina crp w ciazy może urosnąć do 40, powyżej tego juz powinno niepokoić. Jesli nie masz nic z zębem lub ukladem moczowym to powinno byc ok. Wg mnie na spokojnie, pogadaj z ginem na wizycie. A jak cię to niepokoi to podjedz na izbę przyjęć, nie musisz czekać do wizyty u gina. Najwyzej wezmą cie za panikare, ale lepiej sprawdzić niż przeoczyć lub sie stresować

reklama
Dziewczyny robiłam dziś badania przed poniedziałkową wizyta i znów moje CRp w górę , wcześniej było cały czas na granicy 18. Dziś 28 ☹️☹️😡😡 nie mam żadnej infekcji nic mi nie dolega , pozostałe badania w normie ,lekko podwyższone leukocyty e one cały czas na takim samym poziomie od początku ciąży .. oczytalam się o zakażeniach wewnątrz macicznych bezobjawowych 😭 nie wiem co mam myśleć co robić. Wizyta w poniedziałek ,,ja się czuję do dobrze tylko dlaczego stan zapalny CRp ?? Powiedzcie że ktoś tak miał !! W ogóle badaliscie CRp w ciąży czy tylko morfologię
Gdyby zakażenie się toczyło to crp byłoby o wiele wyższe, ten parametr rośnie jak szalony z godziny na godzinę. Nie mam pomysłu co u ciebie się dzieje. Bądź ostrożna, pytaj lekarzy, obserwuj, nie zostawiaj że jakiś będzie. Być może będziesz miała podwyższone crp całą ciążę i nic z tego złego nie wyniknie.
Są jeszcze inne parametry które możemy zbadać aby sprawdzić czy nie toczy się stan zapalny, przepraszam ale nie pamiętam nazwy, zapytaj lekarza.
Koniecznie kontaktuj się z ginekologiem który pracuje na oddziale położniczym, jak twój pracuje na takim oddziale to ok.
Napisz co powie lekarz. Koniecznie badaj szyjkę, w 23 tc to już obowiązkowe.

Gdyby zakażenie się toczyło to crp byłoby o wiele wyższe, ten parametr rośnie jak szalony z godziny na godzinę. Nie mam pomysłu co u ciebie się dzieje. Bądź ostrożna, pytaj lekarzy, obserwuj, nie zostawiaj że jakiś będzie. Być może będziesz miała podwyższone crp całą ciążę i nic z tego złego nie wyniknie.
Są jeszcze inne parametry które możemy zbadać aby sprawdzić czy nie toczy się stan zapalny, przepraszam ale nie pamiętam nazwy, zapytaj lekarza.
Koniecznie kontaktuj się z ginekologiem który pracuje na oddziale położniczym, jak twój pracuje na takim oddziale to ok.
Napisz co powie lekarz. Koniecznie badaj szyjkę, w 23 tc to już obowiązkowe.
Magda 1234 Możesz jeszcze zrobić OB. Ono też mówi o stanie zapalnym.

Dzięki, chyba też powinnam zacząć brać, bo właściwie codziennie mam skurcz w stopie.
I jeszcze pachwiny mnie ciągną, jakbym była po jakiś ćwiczeniach rozciągających.

reklama
Wktorym tygodniu zaczęły Ci się twardnienia ?? Ja mam 23 tydzień i właśnie odsttnio dość często twardnieje mi brzuch co prawda na chwilę ale to takie nie przyjemne uczucie
Polecam asmag forte. Moja gin uważała,że najlepiej się wchłania. Ja brałam dużo bo miałam mega twardnienia brzucha za szybko co powodowało skracanie się szyjki ale i skurcze w łydkach.

Do góry