reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy jak Waszym maluchom wyszedł pierwszy ząb to jakiś mądry dentysta radził Wam aby niemowlakowi myć ten ząb pastą z fluorem?? Dzis Maksa dentystka mnie zszokowała normalnie.. Jak wspomniałam że jego 7 miesięczny brat ma od paru dni pierwszego zęba to od razu doradziła żeby mu zacząć myć pastą z fluorem.. Serio niemowlakowi? Trochę zdebialam..Moja wieloletnia dentystka jak Maksio był mały nie kazała myć niemowlakowi ząbków jedynie z czasem taką szczoteczką na palec żeby nawyk wprowadzać od małego.. Co to za nowa moda znów w Polsce 🤔
Ogólnie dzieciom myje się zęby od pierwszego ząbka ale też z tego co wiem to pastami bez fluoru, dopiero jak dziecko ładnie wyplowa (ok 3 lata) to z fluorem

reklama
Dziewczyny nie Wien która z Białegostoku, która kojarzy a która nie, w każdym razie na muralu z babcią, była babcia mojego męża, babci Gienia , dzisiaj odeszła w wieku 92 lat , przeżywamy to wszyscy , nawet Ninusia płacze i pyta kiedy babcie znowu zobaczy , i co jest w niebie .....itp generalnie ciężki dzień. Podobno w odbiciu na obrączce babci można było zobaczyć fotografa 🤷‍♀️, babcia fikaj tam w niebie jak młoda kózka 😘

Załączniki

• Screenshot_20220426-201756_Chrome.jpg
    Screenshot_20220426-201756_Chrome.jpg
    306 KB · Wyświetleń: 69
Dziewczyny nie Wien która z Białegostoku, która kojarzy a która nie, w każdym razie na muralu z babcią, była babcia mojego męża, babci Gienia , dzisiaj odeszła w wieku 92 lat , przeżywamy to wszyscy , nawet Ninusia płacze i pyta kiedy babcie znowu zobaczy , i co jest w niebie .....itp generalnie ciężki dzień. Podobno w odbiciu na obrączce babci można było zobaczyć fotografa 🤷‍♀️, babcia fikaj tam w niebie jak młoda kózka 😘
ja z Bialegostoku. Wyrazy wspolczucia😘😘😘 znana babcia i szkoda ze mural z Nią zostanie zakryty... 😔

ja z Bialegostoku. Wyrazy wspolczucia😘😘😘 znana babcia i szkoda ze mural z Nią zostanie zakryty... 😔
Podobno w innym miejscu mają odtworzyć babcię, w każdym razie i tak super pamiątkę będziemy mieli , ehhh niechaj spoczywa w spokoju babunia nasza, jeszcze pieska zostawiła, nie wiemy jak Majka się miewa bez niej 😪

Dziewczyny czy jak Waszym maluchom wyszedł pierwszy ząb to jakiś mądry dentysta radził Wam aby niemowlakowi myć ten ząb pastą z fluorem?? Dzis Maksa dentystka mnie zszokowała normalnie.. Jak wspomniałam że jego 7 miesięczny brat ma od paru dni pierwszego zęba to od razu doradziła żeby mu zacząć myć pastą z fluorem.. Serio niemowlakowi? Trochę zdebialam..Moja wieloletnia dentystka jak Maksio był mały nie kazała myć niemowlakowi ząbków jedynie z czasem taką szczoteczką na palec żeby nawyk wprowadzać od małego.. Co to za nowa moda znów w Polsce 🤔
moja 5latka ma 4 ubytki, 2 pelne rekonstrukcje zebow, mase godzin na fotelu za soba, spora traume. Nasz blad - nie uzywanie fluoru. U mlodszej myje zeby odkad ma jakies poltora roku, od poczatku z fluorem. Jej pierwszy zab wyszedl jak mala ponad 11 miesiecy.

Nam jeszcze zaden nie wyszedl a juz myjemy ( masujemy dziasla) pasta z fluorem.Po to zeby go przyzwyczaic.

Przy mojej 5 latce stosowaliśmy pastę bez fluoru do roku, po roczku już pastę z fluorem. Przy mojej prawie 3 latce od razu stosowaliśmy pastę z fluorem. Pastę bez fluoru stosujemy, gdy dziewczyny same myją zęby, po tym jak my im umyjemy.

reklama
my staraliśmy się myć od razu od pierwszego zęba, nie zawsze udawało się regularnie. Teraz młody jest na etapie systematycznie 2 razy dziennie ale zjada cała pastę ze szczoteczki niewiele myjąc a chce to robić tylko sam 🤷‍♀️🤷‍♀️ wiec tyle z tego mycia ze jest regularnie używana szczoteczka - przydaje się do masowania dziąseł gdzie piątki maja wyjść.
A te zeby to juz takie mysza byc duze tzn.ma byc juz caly czy juz myc jak jeszcze do konca nie wyszesl.bo nie chce jej zrazic a ma juz 2 na dole ale jeszcze takie male i 4 na gorze juz sie wyrznely ale dopiero je wodac.

Do góry