reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja mam 20tc i też łożysko nisko z przodu. Nie jestem pewna czy to skurcze ale jak stoję w miejscu to napina mi się brzuch.
Damy radę.
U mnie tez sie tak okolo 20 zaczely
Hm a ja mam je tylko jak leze
Odpoczywam i wtedy brzuch robi sie jak kamien, opina sie skora i to trwa 20 sek a nawet raz do 2 minut:( ale potem niunia znowu sie rusza!
No pewnie ze damy rade!! 💪🏻💪🏻💪🏻
Ale trzeba duzo odpoczywac, ja juz calkiem zalgne na kanapie

reklama
Byłam dzisiaj u fizjoterapeuty z małą z "przypuszczalna asymetrią główki" jak to pediatra stwierdziła i mnie "nastraszyła" 😜🤦‍♀️- której oczywiście nie ma ale okazalo się że ma (nie zrozumiałam do końca co) ale z napięciem mięśni w okolicy żołądka czy jakoś tak🤔 w każdym bądź razie przez to jej się tak ulewało(bo na tym obecnym mleku na receptę w miarę ustąpiło ulewanie) choć w sumie może to też przez większy wiek a nie mleko 🤣🤷🤷 no ale przez te napięcia dlatego Ona mi się tak napina i wygina (myślałam że to na tle nerwowym) a to okazuje się że przez to złe napięcie mięśniowe i refluks. Zaczynamy od kolejnego piątku się fizjoterapeutować, jutro jedziemy na kontrolną morfologię i żelazo bo najprawdopodobniej Hania ma anemię (ja miałam ja w ciąży) i przez to łapie te wirusy🤦‍♀️🤦‍♀️
PS. Tak strasznie chciałam mieć drugie dziecko, właściwie nadal bym chciała, ale chyba już nie podejdziemy do kolejnego transferu.. Mój jest przeciwny, bo że już jest "stary" chociaż dopiero ma 40lat,ze kasa i że boi się że znowu były by takie problemy jak przy tej ciąży a jest już Hania i że było by naprawdę ciężko i nie pogodzili byśmy tego bo on musiałby pracować na dwie prace 🤦‍♀️i by go wg nie było w domu a nie ma już na to tyle siły 🤣🤣🤣 zachowuje się jakby miał 70tke na karku🤦‍♀️... I wiecie z tego wszystkiego sama zaczęłam bardziej racjonalnie na to wszystko patrzeć i chyba na naszym jednym ale wielkim szczęściu pozostaniemy 😍🤷

U mnie tez sie tak okolo 20 zaczely
Hm a ja mam je tylko jak leze
Odpoczywam i wtedy brzuch robi sie jak kamien, opina sie skora i to trwa 20 sek a nawet raz do 2 minut:( ale potem niunia znowu sie rusza!
No pewnie ze damy rade!! 💪🏻💪🏻💪🏻
Ale trzeba duzo odpoczywac, ja juz calkiem zalgne na kanapie
Mi dr powiedział żebym w miarę normalnie funkcjonowała (bez dźwigania) i rzeczywiście mi lepiej.

Mi dr powiedział żebym w miarę normalnie funkcjonowała (bez dźwigania) i rzeczywiście mi lepiej.
wasze macice zaczynaja szybciej a moja w ogóle nie ćwiczyła, pod koniec ciąży kiedy wywoływali mi poród z powodu cukrzycy - 38+5- to ja podłączona pod ktg a położna się pyta czy czuje skurcze. A ja zero odczuć brzuch normalny. I niestety macica szybko zrezygnowała ze skurczów partych i zaczela się wyciszać.

wasze macice zaczynaja szybciej a moja w ogóle nie ćwiczyła, pod koniec ciąży kiedy wywoływali mi poród z powodu cukrzycy - 38+5- to ja podłączona pod ktg a położna się pyta czy czuje skurcze. A ja zero odczuć brzuch normalny. I niestety macica szybko zrezygnowała ze skurczów partych i zaczela się wyciszać.
I miałaś cesarkę?

A u mnie 17 tydzień . Dr zadecydowała dać mi antybiotyk z powodu CRp, (18)boi się żeby nie było ukryte coś a że mnie boli brzuch a właściwie macica woli dmuchać na zimno. Tak to ok mały się wierci,mam brać magnez i ogólnie więcej polegiwqc niż chodzić a jak trzeba brać nospe.. moi dała mi coś na czczo na żołądek..żebym już nie wymiotowała tak. zobaczymy ,trochę mnie zmartwiła że takie bóle mogę skutkować skurczami macicy ale na szczęście szyjka się nie skraca.ale to dopiero 17 tydzień

Mam to samo morfologia w dol leci
Dzis mi dolozyli drugie zelazo
Dodatkowo mam 24 tydz i za duzo skurczy (codziennie kilka) no i nisko polozone lozysko - vs ujscie szyjki macicy. Mam duuuuzo oszczedzac sie…. Troche mnie dzis lekarz postraszyl i nie ukrywam skutecznie:((((
Niby sa duze szanse (80%) ze lozysko sie podniesie, jednak do kontroli.
No i skurcze obserwowac i dawac znac…

Jak te skurcze u Was wygladaly? W jakim okresie?
lez duzo, oszczedzaj sie. Jesli na tym etapie sa skurcze to nie mozna tego ignorowac.
Bierzesz proga i magnez?

reklama
Do góry