reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A u mnie 17 tydzień . Dr zadecydowała dać mi antybiotyk z powodu CRp, (18)boi się żeby nie było ukryte coś a że mnie boli brzuch a właściwie macica woli dmuchać na zimno. Tak to ok mały się wierci,mam brać magnez i ogólnie więcej polegiwqc niż chodzić a jak trzeba brać nospe.. moi dała mi coś na czczo na żołądek..żebym już nie wymiotowała tak. zobaczymy ,trochę mnie zmartwiła że takie bóle mogę skutkować skurczami macicy ale na szczęście szyjka się nie skraca.ale to dopiero 17 tydzień
Najwazniejsze ze szyjka piękna! Moj tez tak mowi ze szyjka ok wiec nie ma sie czym az tak zamartwiac! Dobrze ze Twoja dr mysli „na zapas”. Bedzie ok!
Lepiej jakos sie czuje czlowiek wiedzac ze ktos naprawde dba o nas w ciazy tak wyczekanej…

reklama
A u mnie 17 tydzień . Dr zadecydowała dać mi antybiotyk z powodu CRp, (18)boi się żeby nie było ukryte coś a że mnie boli brzuch a właściwie macica woli dmuchać na zimno. Tak to ok mały się wierci,mam brać magnez i ogólnie więcej polegiwqc niż chodzić a jak trzeba brać nospe.. moi dała mi coś na czczo na żołądek..żebym już nie wymiotowała tak. zobaczymy ,trochę mnie zmartwiła że takie bóle mogę skutkować skurczami macicy ale na szczęście szyjka się nie skraca.ale to dopiero 17 tydzień
A focie synka masz??😄

Co tam słychać laski? U nas jakoś leci. Mały mnie wkurza raz mniej a raz mocniej 😜. Tylko z rana ma dobry humor i się do nas uśmiecha i sobie gada. Potem limit uśmiechow jest wykorzystany aż do następnego poranka 😂
Już ma takie fazy że nawet w wózku ma problem z usnięciem. Łażę z nim 30-40 minut i dopiero na dobre usypia. A widzę że jest zmęczony. Kuwa, on jest wiecznie czujny 😂
Mam przepis na dobrą sałatkę
Ryż, wędzony kurczak, seler naciowy, żurawina, majonez. Mówię wam, pycha

Byłam dzisiaj u fizjoterapeuty z małą z "przypuszczalna asymetrią główki" jak to pediatra stwierdziła i mnie "nastraszyła" 😜🤦‍♀️- której oczywiście nie ma ale okazalo się że ma (nie zrozumiałam do końca co) ale z napięciem mięśni w okolicy żołądka czy jakoś tak🤔 w każdym bądź razie przez to jej się tak ulewało(bo na tym obecnym mleku na receptę w miarę ustąpiło ulewanie) choć w sumie może to też przez większy wiek a nie mleko 🤣🤷🤷 no ale przez te napięcia dlatego Ona mi się tak napina i wygina (myślałam że to na tle nerwowym) a to okazuje się że przez to złe napięcie mięśniowe i refluks. Zaczynamy od kolejnego piątku się fizjoterapeutować, jutro jedziemy na kontrolną morfologię i żelazo bo najprawdopodobniej Hania ma anemię (ja miałam ja w ciąży) i przez to łapie te wirusy🤦‍♀️🤦‍♀️
PS. Tak strasznie chciałam mieć drugie dziecko, właściwie nadal bym chciała, ale chyba już nie podejdziemy do kolejnego transferu.. Mój jest przeciwny, bo że już jest "stary" chociaż dopiero ma 40lat,ze kasa i że boi się że znowu były by takie problemy jak przy tej ciąży a jest już Hania i że było by naprawdę ciężko i nie pogodzili byśmy tego bo on musiałby pracować na dwie prace 🤦‍♀️i by go wg nie było w domu a nie ma już na to tyle siły 🤣🤣🤣 zachowuje się jakby miał 70tke na karku🤦‍♀️... I wiecie z tego wszystkiego sama zaczęłam bardziej racjonalnie na to wszystko patrzeć i chyba na naszym jednym ale wielkim szczęściu pozostaniemy 😍🤷
Daj znać czy będą efekty terapii. Ja jestem ciekawa czy jakiś fizjoterapeuta powie jakiemuś rodzicowi że jego dziecku nic nie jest i że niepotrzebna jest terapia. Bo jak dziewczyny tu pisały, to teraz wszystkie dzieci mają kuwa problem i nie wiem komu tu wierzyć.
Mój też często się napina i wygina. Ale to najczęściej jak nie może pierdnąć albo kupa go męczy 🤔

reklama
Mam to samo morfologia w dol leci
Dzis mi dolozyli drugie zelazo
Dodatkowo mam 24 tydz i za duzo skurczy (codziennie kilka) no i nisko polozone lozysko - vs ujscie szyjki macicy. Mam duuuuzo oszczedzac sie…. Troche mnie dzis lekarz postraszyl i nie ukrywam skutecznie:((((
Niby sa duze szanse (80%) ze lozysko sie podniesie, jednak do kontroli.
No i skurcze obserwowac i dawac znac…

Jak te skurcze u Was wygladaly? W jakim okresie?
Częste twardnienia ? Właśnie dość często się nasilają w połowie ciąży, wtedy trzeba obserwować tez szyjkę, ja bralam dużo magnezu bo też miałam dużo tych twardnien w obu ciążach ale ja też bardzo dużo leżałam. Twardnien było już mniej jak się zaczął 3ci trymestr

Do góry