reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Próbowałam ze żłobkiem gdy córka miała rok i cztery miesiące, nie byłam gotowa na rozstanie. Ponowna próba, po drugim roku zycia, już było ok.
O kurczę, to nie jest zbyt pocieszające :p
Szefowa prosiła, żebym określiła jak długo mniej więcej nie będzie mnie w pracy, stąd moje pytanie. Obawiam się, że nie stać nas żebym nie pracowała tyle czasu.

reklama
Szefowa prosiła, żebym określiła jak długo mniej więcej nie będzie mnie w pracy, stąd moje pytanie. Obawiam się, że nie stać nas żebym nie pracowała tyle czasu.
W teorii to miałam wrócić po 6 miesiącach 🤪
No ciężko, karmiłam jeszcze piersią, a córka wydawała mi się taka malutka. Bardziej to moja głowa, bo córka chodzi do tego samego żłobka w którym zaczynała. Ciocie są fantastyczne. Żłobek montessori , bez grających gratów, fajne kreatywne zabawy. Teraz jesteśmy już na wylocie, jeszcze tylko trzy miesiące i odchodzimy do przedszkola. W poniedziałek idę na inspekcję przedszkola, ciekawe co matka wariatka tam wynajdzie🤦

A ja dziewczyny dzisiaj z nerwów szaleje, tak się boje tego wyniku wolnego dna,, nie wiem coś poczytałam , nakręciłam się ,wmawiam sobie że USG jest ok to będzie dobrze ale boje się że nie będzie że moje komórki były stare z 8 pobranych 4 odeazu odpadło bo były stare ziarniste , ale pozostałe się zaplodnily ale czy też nie były za stare,, mam 38 lat czy to naprawdę tak dużo?? Jeszcze tydzień czekania na wyniki ,nie wiem jak to przetrwać ,jak sobie pomóc 😭
Intuicja mi mówi, że będzie dobrze, trzymamy kciuki ✊👊🍀

tu nie ma zadnej zasady. U nas ten macierzynski jedt elstremalnie krotki i przez to masa polroczniakow jest juz w zlobkach. Roczne dziecko w placowce to standard. Ja przy pierwszej corce przezywalam i balam sie, a przy drugiej juz wiedzialam, ze zlobek to fajna sprawa. Jak mama jest gotowa to i dziecko bedzie 😉

Ja nawet nie wiem czy moje dziecko dostanie sie do zlobka i to prywatnego i dlatego ide na wychowawczy od 11.06 do 31.12.Siwdzialavym na tym urlipie i nie wysylsla takiego malucha do zlobka ale nie stac nas na 3 lata bez mojej pensji-maz by sie nosem podpieral

Ja nawet nie wiem czy moje dziecko dostanie sie do zlobka i to prywatnego i dlatego ide na wychowawczy od 11.06 do 31.12.Siwdzialavym na tym urlipie i nie wysylsla takiego malucha do zlobka ale nie stac nas na 3 lata bez mojej pensji-maz by sie nosem podpieral
Żłobki publiczne są przepełnione i ciezko się do nich dostać. Prywatne często biorą dzieci dopiero roczne. Najchętniej wzięłabym nianie, ale do bliźniąt pewnie chodziłabym do pracy tylko po to żeby zarabiać na jej pensje 😅 na szczęście mam jeszcze dużo dużo dużo czasu
Tylko co powiedzieć szefowej? Nie będzie mnie między długo a bardzo długo :p

To tak samo jak ja też idę do końca roku a jak się nie dostanie to znowu będę musiała przedłużyć. A orientujesz się jak jest u nas z przedszkolami kiedy trzeba złożyć wniosek? Słyszałam, że też są oblegane tylko właśnie nie wiem na ile wcześniej można składać wniosek.

To tak samo jak ja też idę do końca roku a jak się nie dostanie to znowu będę musiała przedłużyć. A orientujesz się jak jest u nas z przedszkolami kiedy trzeba złożyć wniosek? Słyszałam, że też są oblegane tylko właśnie nie wiem na ile wcześniej można składać wniosek.
Moja bratowa teraz składała wniosek i już ma przecieki, że od września ich synek pójdzie do przedszkola.

reklama
Do góry