reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ty jak tam? Już siwa czy się trzymasz dzielnie 😂
Jasne, że siwa, już nawet się tym nie przejmuje ale jak pójdę do fryzjera to na cały dzień, przysięgam, już przechodzę powoli na mm, więc będzie łatwiej ją oddać mężowi 😁 A Ty jak? Widziałam bratki i inne szaleństwa, ja sobie obiecałam w ciąży, że żadnych kwiatów w tym roku, bo na bank nie będę dbać przy dziecku.

reklama
Co dziś robiłaś? Śpisz już lepiej?Ja za tydzień w niedzielę mam fryzjera :-D myślę nad blondem. Ale mi chyba nie pasuje. Weź mi co doradz. Jakiś brąz?
Jprdl, wiesz że ja od urodzenia małego jeszcze ani razu nie spałam w dzień 🥴. Kilka razy próbowałam i za cholerę nie umiem w dzień 🥴. Ale o dziwo jakoś się trzymam🤔
Zazdro fryzjera 🤩. Ja jadę do biedry i się cieszę jak głupia 🤦. Ja to już chyba wszystkie kolory miałam na głowie😜. Najlepiej się czuję w brązie, ale marzy mi się jakieś ombre czy sombre, czy jak to się nazywa, w jasnych kolorach 😊

Jprdl, wiesz że ja od urodzenia małego jeszcze ani razu nie spałam w dzień 🥴. Kilka razy próbowałam i za cholerę nie umiem w dzień 🥴. Ale o dziwo jakoś się trzymam🤔
Zazdro fryzjera 🤩. Ja jadę do biedry i się cieszę jak głupia 🤦. Ja to już chyba wszystkie kolory miałam na głowie😜. Najlepiej się czuję w brązie, ale marzy mi się jakieś ombre czy sombre, czy jak to się nazywa, w jasnych kolorach 😊
Naucz się spać w dzień,.super odpoczynek.
Od dziś piątki są moje, wyrodna matka do kwadratu, dałam dzieciom neta i poszła spać. Nie gotowałam obiadu 😁 w końcu mają obiady w placówkach🤪

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Jestem tu nowa. Ja niby jestem w ciąży, ale tez wszystko pod górkę. W ubiegłym tygodniu we wtorek ciaza została potwierdzona na USG, w piątek zaczęłam krwawić i trafiłam do szpitala gdzie dowiedziałam się ze ciaza raczej bliźniacza. Myslalam ze to już koniec, ale narazie ciaza się utrzymuje, tylko nie widać jeszcze żadnych zarodków. W niedziele idę na kontrol do swojego lekarza do szpitala, jak dalej nie będzie zarodków to znowu będę musiała zostać i niestety będzie założona tabletka. Transfer miałam 18 lutego, tjb. dziś zaczął się 5 tydzień. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy raczej już wszystko stracone
Wiesz ja miałam transfer dokładnie 18 lutego, dwa zarodki 5 dniowe. W środę na usg były zarodki odpowiadające 7t1d. Moim zdaniem już powinno być coś widać. Ja już tydzień wcześniej widziałam zarodki i serduszka.

a w nocy sypiasz? W sensie wiaodmo, ze masz pobudki, ale ogolnie spisz? Bo moze po prostu Twoje cialo w dzien nie potrzebuje snu. A mozesz z czasem sie nauczysz. Mi sie to bardzo rzadko zdazalo, bo zawsze cos mialam do zrobienia, ale jakbym chciala i mogla to ja zasypiam wszedzie, niemalze na stojaco 🤣

Ja tez nie umiem spac w dzien jak niunia spi-mozna na palcach 1 reki policzyc ile w ciagu 9 miesc.spalam z nia w dzien.
No biedra to rozrywka dla mlodych matek-tak mi przyjaciolka powiedziala matka 3 dzieci🤣 ja czasami po ciezkim dniu z Miska jak wyrwe do biedry to laze i ogladam wszystko 3 razy aby jak najdluzej byc poza domem-niestety biedra obok bloku wiec nie ma mnie max 20 min zalezy od kolejki🥴
Mnie maz farbuje u fryzjera to bylam przed pandemia🤦‍♀️nie no na ciecie przed porodem i nadal przeklonam ta babe co zrobila ze mnie stara pierdzielewska 🤬

Melduję się po prenatalnych. Synus zdrowy🥰 ma takie śmieszne paluszki na raczkach i mózg jak orzeszek 🥰🥰🥰

Załączniki

• ae1e9833-7284-443c-bf6c-96c58b5994db.jpg
    ae1e9833-7284-443c-bf6c-96c58b5994db.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 62
Wiesz ja miałam transfer dokładnie 18 lutego, dwa zarodki 5 dniowe. W środę na usg były zarodki odpowiadające 7t1d. Moim zdaniem już powinno być coś widać. Ja już tydzień wcześniej widziałam zarodki i serduszka.
A No właśnie, dlatego co ma być to będzie. Bardzo się ciesze, ze Ci się udało, życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka!

reklama
Ja to kilka razy przestałam całą noc i spałam do 9 😁 Łukasz wszystko zrobił. A teraz mi się zacznie. Ale ja mam teraz taki apetyt na życie!!!!! Po dwóch latach ciąży 😂 że na wszystko mam ochote. No i wiesz co kwestia tez tego ze mam juz drugie dziecko i tak nie fisiuuujje jak z Natalka. Spie w dzien przy dziewczynach jak niedzwiedz :) a przy Natalce nie potrafiłam. Ciągle przykladalam mokry palce do nosa Natalce żeby sprawdzić czy oddycha. Teraz tego nie ma. Ty też musisz wyluzować bo to się odbije w końcu na Kajtusiu i Siwym. Wyladujesz się i jeszcze ci przyjdą jakieś problemy zdrowotne. Ja sobie wymyśliłam że kupię sobie taki sprzęt do opalania natryskowego 😂

Do góry