reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Spokojnie, musisz zrobić dodatkowe badania, jeżeli masz 2,5k to zrób te o których wspominały dziewczyny. A co Ci wyszło na usg (przezierność karku i kość nosowa)? Skąd jesteś? Jeżeli z Wawy to mogę polecić Ci fajnego lekarza, który wykonuje usg i mojej kumpeli wykluczył Zespół Downa, chociaż Pappa mówiły o dużym ryzyku. Głowa do góry, działaj 🍀
Ja wierzę, że wszystko się ułoży 🌞
Usg wyszło idealne.jestwm z Lublina

reklama
Usg wyszło idealne.jestwm z Lublina
Wybacz ze sie wtrace, czasem podczytuje watek choc nie mam nic wspolnego z tematem in vitro
Wyszlo Ci niskie bialko pappa stad jego wartosc wplynela na statystyke wad zwlaszcza ZD, ale samo Pappa nie tylko do tego sluzy. Niskie bialko plus nadcisnienie moga swiadczyc choc nie musza o zwiekszonym ryzyku zatrzymania wzrostu plodu, hipotrofi, stanu przedrzucawkowego. Lekarz powinien to wyjasnic kiedy otrzymalas wyniki. W takich przypadkach najczesciej wdraza sie Acard zeby zminimalizowac ryzyko pojawienia sie ww komplikacji, chyba ze juz go bierzesz.
Jesli chcesz wykluczyc wady genetyczne to test nipt napewno Ci w tym pomoze, natomiast nadal trzeba brac pod uwage inne mozliwe problemy i zwracac szczegolna uwage czy lekarz bada przeplywy, bo niestety nie kazdy na wizytach to robi. Powodzienia, trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie ulozylo.

Ryzyko rtisomi 21 wyszła 1/84 i wystawiła skierowanie na aminopunkcje. Na papa i wolnej becie się nie znam ,zrobiłam zdjecie.Jestem załamana. ps nie uwzględniła tu mojego nadciśnienia ale czy to ma wpływ?? Nie wiem czy y przez to wszystko musimy przechodzić ja się pytam dlaczego k...was...dlaczego ..bo chce mieć dziecko..

Wolne bhcg 1,. 716 mom. Pappa 0,445mom
Wejdź koniecznie na wątek AMNIOPUNKCJA ROBIC CZY NIE. To Cię podtrzymać trochę na duchu przynajmniej do czasu wynikow. A moze jednak zastanow sobie nad amniopunkcja. Jest taka opcja fish się chyba nazywa i tam doplacasz tylko 500 zł ale jest fil wypad i wyniki po tygodniu. Nie chcę Cię namawiać na amniopunkcja to jest twoja decyzja. Ale teraz one naprawdę są robione standardowo. Baaaardzobrzadkobzdazaja się komplikacje. Podobno nawet nie boli. Koniecznie wejdź na ten wątek i poczytaj
Tam dziewczyna chyba miała 1do 7 a amniopunkcja wyszlanprawidlowo. Jak czytałam czasami nawet lekarze zwyczajnie nie wiedza dlaczego te wartości odchodzą od normy.

Pięknie, a mój ogród chwasty zasiedliły, w poniedziałek mama ma się tym zająć i zasdzic coś co uwagi nie będzie wymagali ode mnie, no kuwa kwiatki mnie nienawidzą, kiedyś nawet mi kaktus z parapetu skoczył, serio popełnił samobójstwo 😪😪😪😪🤤
Hehehehehe dobre. Ale ten moj ogrod to tylko przenośna. ja wszystko na balkonie i tarasie robię. Moje psy wszystko zabijają więc nic nie sadzimy. Ja w tym roku tylko bratki później pójdą pelargonie i na tarasie na dole w donicach komarzyce. Poamsadze sobie.jeszcze jak co roku pomidorki koktajlowe MASKOTKA się nazywają do donnic i krzaczki mięty bo uwielbiam i naprawdę używam. Najlepsze do Mohito z termomixa ;)

Dziewczyny dziękuję wam wszystkim za dobre słowa. Chociaż ja jestem załamana mój mąż ma zupełnie inne podejście ,skoro USG wyszło prawidłowo to nie będzie się przejmował jakąś statystyka..chciałam dziś zrobić nifty ale on upiew się by poczekać na wizytę u naszej dr prowadzącej do poniedziałku co ona powie ,co podpowie , bo nie stety mój genetyk który to robił będzie dopiero 13 kwietnia. Chyba że dr poleci mi innego. Ja się zastanawiam czy to jest kara za on vitro ?? Czy ktoś mnie chce ukarać za to że chce mieć dziecko !! 😭

Dziewczyny dziękuję wam wszystkim za dobre słowa. Chociaż ja jestem załamana mój mąż ma zupełnie inne podejście ,skoro USG wyszło prawidłowo to nie będzie się przejmował jakąś statystyka..chciałam dziś zrobić nifty ale on upiew się by poczekać na wizytę u naszej dr prowadzącej do poniedziałku co ona powie ,co podpowie , bo nie stety mój genetyk który to robił będzie dopiero 13 kwietnia. Chyba że dr poleci mi innego. Ja się zastanawiam czy to jest kara za on vitro ?? Czy ktoś mnie chce ukarać za to że chce mieć dziecko !! 😭
Absolutnie nie!!!! Ja mam siostrę z zespołem Downa, jest cudowną dziewczyną, ma już 20 lat i naturalnie poczęta. Przypadek, żadna kara, czysta biologia, nie da się przewidzieć kogo to spotka. Myślę, że wszystko jest dobrze, a Ty teraz najważniejsze co możesz zrobić dla dziecka to myśleć pozytywnie i jeżeli masz zaufanie do dr prowadzącej to czekaj spokojnie do poniedziałku na rekomendacje lekarza.

Naturalna reakcja. Teraz tak się będziesz bic z myślami do czasu wyjaśnień. Cierpliwości.

Ostatnia edycja:
reklama
Masz wynik 1:84, pamiętaj tylko jedno na 84 dzieci jest chore! W tej sytuacji dostaniesz skierowanie na badanie inwazyjne. Poniedziałek już blisko, możesz zaczekać te kilka dni nie robi różnicy.

Do góry