reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Magda 1234 a możesz napisać jakie ci wyszły ryzyko i jakie nasz wartości w MOM ? amniopunkcja jest inwazyjne więc jeśli możesz sobie pozwolić zrób z dna ale najpierw napisz jakie ryzyko. Czy tylko BETA wyższa czy pappa też?
Ryzyko rtisomi 21 wyszła 1/84 i wystawiła skierowanie na aminopunkcje. Na papa i wolnej becie się nie znam ,zrobiłam zdjecie.Jestem załamana. ps nie uwzględniła tu mojego nadciśnienia ale czy to ma wpływ?? Nie wiem czy y przez to wszystko musimy przechodzić ja się pytam dlaczego k...was...dlaczego ..bo chce mieć dziecko..

Wolne bhcg 1,. 716 mom. Pappa 0,445mom

reklama

Załączniki

• 16481417818577627481201076069397.jpg
    16481417818577627481201076069397.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 57
Ryzyko rtisomi 21 wyszła 1/84 i wystawiła skierowanie na aminopunkcje. Na papa i wolnej becie się nie znam ,zrobiłam zdjecie.Jestem załamana. ps nie uwzględniła tu mojego nadciśnienia ale czy to ma wpływ?? Nie wiem czy y przez to wszystko musimy przechodzić ja się pytam dlaczego k...was...dlaczego ..bo chce mieć dziecko..

Zrob nifty. Nie znam sie za bardzo na tych testach ale w necie jest, ze bhc bedzie wyzsze niz 2.5 jak dziecko jest chore przy takim wyniku pappa. Z tego co czytalam to rozne głupoty tez moga wyjsc na tym badaniu, wiec ja na Twoim miejscu zrobilabym nifty zamiast amniopunkcji.

Załączniki

• Screenshot_20220324-182616_Browser.jpg
    Screenshot_20220324-182616_Browser.jpg
    319,5 KB · Wyświetleń: 48

jesli masz 2500zl to badanie wolnego plodowego dna jest bezinwazyjnie, zwykle pobrnaie krwi i w 10 dni masz wynik.
Nie wiem ile masz lat, ale tak wiek jak samo in vitro zwiekszaja prawdopodbienstwo ze pappa bedzie podwyzszona.
Zdaje sobie sprawe, ze odchodzisz od zmyslow, ale taki wynik to nie wyrok. To dalej male prawdopodobienstwo chorego dziecka. Umawiaj sie na jakies badanie - inwazyjne czy nie - jak najszybciej.

jesli masz 2500zl to badanie wolnego plodowego dna jest bezinwazyjnie, zwykle pobrnaie krwi i w 10 dni masz wynik.
Nie wiem ile masz lat, ale tak wiek jak samo in vitro zwiekszaja prawdopodbienstwo ze pappa bedzie podwyzszona.
Zdaje sobie sprawe, ze odchodzisz od zmyslow, ale taki wynik to nie wyrok. To dalej male prawdopodobienstwo chorego dziecka. Umawiaj sie na jakies badanie - inwazyjne czy nie - jak najszybciej.
Mam 38 lat , muszę się ogarnąć i znaleźć tę 2.500 tys i zrobić badania

Spokojnie, musisz zrobić dodatkowe badania, jeżeli masz 2,5k to zrób te o których wspominały dziewczyny. A co Ci wyszło na usg (przezierność karku i kość nosowa)? Skąd jesteś? Jeżeli z Wawy to mogę polecić Ci fajnego lekarza, który wykonuje usg i mojej kumpeli wykluczył Zespół Downa, chociaż Pappa mówiły o dużym ryzyku. Głowa do góry, działaj 🍀
Ja wierzę, że wszystko się ułoży 🌞

u mnie dzwonia jesi pappa pokazuje prawdopodbienstwo ponizej 1:1000. Myslalam, ze zawalu dostane jak zadzownili bo mialam 1:607. Sugerowali test wolnego plodowego dna. Nie zdecydowalam sie. Corka zdrowa.
W drugiej ciazy podobne prawidopodobienstwo, ale juz sie spodziewlaam, zrobilam test dna i tez ok. Spokojnie. Poczekaj do wizyty choc fakt ze dlugo kaza czekac
U mnie w drugiej ciąży wynik również w okolicach 1:900, u mnie ze względu na wiek i białko pappa. Gdybym miała ten wynik tylko ze względu na wiek to pewnie nie zdecydowałabym się na dalsze badania, ale to białko było jednak z tego co pamiętam poniżej normy i wiem, że do końca ciąży bym o tym myślała. Zrobiłam test sanco, bo zależało mi również na badaniu Rh u dziecka.

Nie rób amnio. Zrób nifty albo sanco. Wystarczy takie najtańsze które wykrywa trisomnie. Nie wiem czy na necie nie widziałam dziś jakieś promki za 1600 zł. A wiek ma niestety wpływ na pappę. Dlatego nie martw się na razie. Tylko szkodzisz maluchowi.

reklama
W USG były jakieś nieprawidłowości? Pamiętaj 1:84 czyli 1 dziecko na 84 jest chore, pozostałe nie mają wad. Inwazyjne badanie nie jest ekstremalnie ryzykowne a masz pewność. Jeśli wolne płodowe DNA to poszukaj takiego aby wyniki były szybko.

Do góry