reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jak go brzuszek boli to jest niespokojny.U nas tez tak bylo zanim sie poukladal sam ze soba.Dla mnie to nie jest powod zeby dziecko po lekarzach ciagnac i zlapac jakies swinstwo przy okazji.
Tez podejrzewam ze ma kolki,bo tak czasowo by pasowalo.Moze mu mleko nie pasuje?
Oprocz tego byl juz u doka🤷‍♀️odnosnie temp to wlasnie takie maluszki maja lekko podniesiona i to jest norma u nich.Jak Mati lezal na oddziale caly czas mial 37,2 i tak mu do dzisiaj zostalo.Blizniaki maja i mialy 37,6 .Moze nie koniecznie trzeba te dwie rzeczy u Fredzi laczyc.
U nas też zawsze 37,4 albo 5. Też mi na oddziale mówili że nie ma powodu do niepokoju.

reklama
Jak go brzuszek boli to jest niespokojny.U nas tez tak bylo zanim sie poukladal sam ze soba.Dla mnie to nie jest powod zeby dziecko po lekarzach ciagnac i zlapac jakies swinstwo przy okazji.
Tez podejrzewam ze ma kolki,bo tak czasowo by pasowalo.Moze mu mleko nie pasuje?
Oprocz tego byl juz u doka🤷‍♀️odnosnie temp to wlasnie takie maluszki maja lekko podniesiona i to jest norma u nich.Jak Mati lezal na oddziale caly czas mial 37,2 i tak mu do dzisiaj zostalo.Blizniaki maja i mialy 37,6 .Moze nie koniecznie trzeba te dwie rzeczy u Fredzi laczyc.
jasne, moze i tak byc. Ja nie mowie, ze mam racje tylko, ze ja bym poszla ponownie.
Kolki to raczej sie troche wczesniej objawiaja chyba, choc tu akurat roznie moze byc i jesli jutro w podobnych godzinach sie powtorzy to mozliwe ze to to.
Ale jednak biegunka i nagla zmiana zachowania plus stan podgoraczkowy mnie by zastanowily.

A ja właśnie uspalam starszą i męża za razem, pogłaskałam ich po główkach i śpią młodsza zaraz pewnie na karmienie się obudzi, ale teraz yaka cisza, dziewczyny nie wiem co począć ze sobą
u mnie o 20h30 codziennie mlodszs juz spi, starsza lezy w lozku i zasypia sama,a ja najpozniej o 21h00 zasiadam do netflixa 🤣 po to zeby max godzine pozniej zasypiac 🤦🏻‍♀️

jasne, moze i tak byc. Ja nie mowie, ze mam racje tylko, ze ja bym poszla ponownie.
Kolki to raczej sie troche wczesniej objawiaja chyba, choc tu akurat roznie moze byc i jesli jutro w podobnych godzinach sie powtorzy to mozliwe ze to to.
Ale jednak biegunka i nagla zmiana zachowania plus stan podgoraczkowy mnie by zastanowily.
Ja ci powiem ze nie odroznie co biegunka co nie,bo te jego srajdy sa takie same.😅

To już nie jest to samo dziecko 🥴. Ktoś mi go podmienił. Teraz ciągle drze pyska i jest nieodkladalny 🤦. Dziś nie zrobiłam absolutnie nic. Pierogi odmrozilam na obiad

Kochana staraj się przy tym nie stresować bo dzieci niestety wyczuwają nerwy i jeszcze bardziej płaczą...
Postaraj się podejść do tego spokojnie, wiem że nie jest łatwo bo sama często mam ochotę Maje poprostu wynieść na balkon i ja tam zostawić..
Bądź dzielna ❤️🤗

Hej wczoraj na USG genetycznym dr zobaczyła krwiaka 2 cm . Miała któraś tak? W 6 tygodniu plamilam ale wtedy nie było widać krwiaka a teraz jest.. do swojej dr idę dopiero w poniedziałek i nie wiem czy się martwić czy oszczędzać ? Czy to nic takiego ?

Hej wczoraj na USG genetycznym dr zobaczyła krwiaka 2 cm . Miała któraś tak? W 6 tygodniu plamilam ale wtedy nie było widać krwiaka a teraz jest.. do swojej dr idę dopiero w poniedziałek i nie wiem czy się martwić czy oszczędzać ? Czy to nic takiego ?
Na pewno oszczedzac i jesli mozesz duzo wypoczywac.Po prostu spokojnie do poniedzialku.Nadmierny ruch pompuje w niego krew.Krwiak sam w sobie to nie tragedia,zalezy tez bardzo duzo od tego gdzie jest umiejscowiony.Denerwujesz sie, zadzwon najlepiej do twojego lekarza.

Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od jakiegoś czasu 🙂 wczoraj byłam na usg prenatalnym I trymestru. Doktor robił usg przez brzuch. Problem pojawił się wczoraj wieczorem i trwa nadal. Boli mnie całe podbrzusze, tak jakby było stłuczone.. czy to normalne przy usg przez brzuch? Mogę sobie jakoś pomóc?

Hej, większość z Was pamiętam z tematu kto po in vitro :)
Jestem w 7t ciąży bliźniaczej po in vitro i jeszcze wczoraj narzekałam, że mdłości nie dają mi żyć, a dziś... czuje się dobrze. Może to kwestia, że zjadłam jeszcze w łóżku chleb z masłem. Zaczęłam się bać, że coś jest nie tak. Czy zdarzały Wam się po prostu lepsze poranki? Czy powinnam się niepokoić?

reklama
Hej, większość z Was pamiętam z tematu kto po in vitro :)
Jestem w 7t ciąży bliźniaczej po in vitro i jeszcze wczoraj narzekałam, że mdłości nie dają mi żyć, a dziś... czuje się dobrze. Może to kwestia, że zjadłam jeszcze w łóżku chleb z masłem. Zaczęłam się bać, że coś jest nie tak. Czy zdarzały Wam się po prostu lepsze poranki? Czy powinnam się niepokoić?
Spokojnie to normalne ja czasami miałam dobry dzień a następnego dnia wracalo że razy 2.. tak więc ciesz się że masz chwilę spokoju bo to tak szybko nie odpuszcza

Do góry