reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Całe tabuny mam chodzi z dziećmi prywatnie do fizjoterapeutów, a oni chętnie przyjmują dzieci na ćwiczenia. W pierwszej kolejności trzeba udać się do neurologa, bylam na kilku takich wizytach, jest to najlepszy adres. Skierowała mnie pediatra. Choć mieliśmy odstępstwa w rozwoju to według neurologa nie było potrzeby rehabilitacji.
Jeszcze znam przypadek dziecka, tata fizjoterapeuta, nie rozpoznał padaczki u swojego syna, ataki były ciężkie do zauważenia, dopiero nauczycielka w szkole odkryła problem.
U nas też są ciężkie do uchwycenia. Tylko ja je widziałam przez długi czas.

reklama
U nas też są ciężkie do uchwycenia. Tylko ja je widziałam przez długi czas.
Co do neurologa to udalo nam się dostać do najbardziej renomowanego w PL. Dr Przy...slo. Fajny szogun :) wiec tak masz racje ndjpierw byl neurolog pozniej rehabilitacja. Wkoncu nie bardzo usm8echa mi sie placic 170 zl za godzine irehabilitowac 3 x w tygodniu. Finalnie i tak moj tata za to placi. Ale gdybys popatrzyla na taka rehabilitacje to bys pomyslala ze one sie bawia :)

Co do neurologa to udalo nam się dostać do najbardziej renomowanego w PL. Dr Przy...slo. Fajny szogun :) wiec tak masz racje ndjpierw byl neurolog pozniej rehabilitacja. Wkoncu nie bardzo usm8echa mi sie placic 170 zl za godzine irehabilitowac 3 x w tygodniu. Finalnie i tak moj tata za to placi. Ale gdybys popatrzyla na taka rehabilitacje to bys pomyslala ze one sie bawia :)
Jeśli masz skierowanie od neurologa to ok. Sorry ale jakoś bardziej wierze komuś kto skończył kierunek medyczny a nie AWF. Jeśli Natalka nie płacze podczas rehabilitacji, lubi taką aktywność to najlepsze co mogło was spotkać. Nie przesadzajmy, z reguły ćwiczenia nie szkodzą , a mają pomóc, tylko jeśli dziecko tego nie lubi, płacze to należy sprawdzić i upewnić się czy to ma sens.

Jak tam Basia, śpi? Zabierają maluszki na noc. Jak poszła pionizacja.

Jeśli masz skierowanie od neurologa to ok. Sorry ale jakoś bardziej wierze komuś kto skończył kierunek medyczny a nie AWF. Jeśli Natalka nie płacze podczas rehabilitacji, lubi taką aktywność to najlepsze co mogło was spotkać. Nie przesadzajmy, z reguły ćwiczenia nie szkodzą , a mają pomóc, tylko jeśli dziecko tego nie lubi, płacze to należy sprawdzić i upewnić się czy to ma sens.

Jak tam Basia, śpi? Zabierają maluszki na noc. Jak poszła pionizacja.
Zapomnij o neuron na NFZ, czy skierowaniu. Ja po ataki Natausi natychmiast znalazłam się w szpitalu w Matce polce. Bo co mi po takim powiatowym szpitalu bez neurologii. Pionizacja była nawet bardzo dobra w porównaniu z tą rok temu. Poszłam nawet z panią pod prysznic ale ja byłam wczoraj cały dzień na morfinie co 4 godziny. Jak dzisiaj wstałam to myślałam że ładne i lekarz już zabek ił morfinw także sobie wyobraź, baka nawet nie da się puscic j problem z sikiem bo A już o 2 ce nie wspomnę. Ale dzisiaj wieczorem już byłam sama pod prysznicem. Dziewczyny jak mi pięknie dążyli ta Blizne wlasciwie to ja jej nie mam. Ta stara mi wyciął nowych szfowwogole nie widać bo włożył je do środka. Tak mi tłumaczone. I faktycznie nic nie widać. Basiunia jest taka śmieszna. Zupełnie inna od Natalki. Leży tu koło mnie na łóżku. Nie wiem kiedy wyjdziemy bo oczywiście weekend A tu zauważyłam tendencje do przetrzymywania dzidzisusow ale ja już nie narzekam bo tyle przeszłam to pokornie cichutko sobie siedzę. Nie oglądam już tylko filmików z Natalka bo wtedy rycze. Ciekawa jestem jeszcze wagi bo raz że przecież sporo zeszło po samym porodzie to dwa ja wczoraj do dzisiaj rano nic nie jadłam oczywiście nie pozwolili. No I dzisiaj Łukasz zostawił dla mnie paczkę ale chyba zapomniał że nie jestem juzbw ciąży bo żarcia głównie słodyczy chyba na rok. Boni zaopatrzylam się głównie k swoje przeciwbólowe Nimesil. Bo bez tego było by ciężko. Jutro mam nadzieję na kawę. W ciąży mi nie pochodziła i jestem.ciekawa jak teraz będzie smakować. Ah al zdecydowaliśmy się na pobranie krwi pepowinowej. Zrobili mi to podczas cięcia. Brzuch mam jeszcze duży ale to chwilę potrwa. A w międzyczasie robię zakupy przez Internet hehehe glownie ubranka dla dziewczyn na promocjach. No I jeszcze paluchy zobacz jakie opuchnięte ale dziwnie tym razem w dłoniach A stopy całkiem niezle. No i okazuje sie ze mam dwie córki :o:oops:o_O:D😍😍

Zapomnij o neuron na NFZ, czy skierowaniu. Ja po ataki Natausi natychmiast znalazłam się w szpitalu w Matce polce. Bo co mi po takim powiatowym szpitalu bez neurologii. Pionizacja była nawet bardzo dobra w porównaniu z tą rok temu. Poszłam nawet z panią pod prysznic ale ja byłam wczoraj cały dzień na morfinie co 4 godziny. Jak dzisiaj wstałam to myślałam że ładne i lekarz już zabek ił morfinw także sobie wyobraź, baka nawet nie da się puscic j problem z sikiem bo A już o 2 ce nie wspomnę. Ale dzisiaj wieczorem już byłam sama pod prysznicem. Dziewczyny jak mi pięknie dążyli ta Blizne wlasciwie to ja jej nie mam. Ta stara mi wyciął nowych szfowwogole nie widać bo włożył je do środka. Tak mi tłumaczone. I faktycznie nic nie widać. Basiunia jest taka śmieszna. Zupełnie inna od Natalki. Leży tu koło mnie na łóżku. Nie wiem kiedy wyjdziemy bo oczywiście weekend A tu zauważyłam tendencje do przetrzymywania dzidzisusow ale ja już nie narzekam bo tyle przeszłam to pokornie cichutko sobie siedzę. Nie oglądam już tylko filmików z Natalka bo wtedy rycze. Ciekawa jestem jeszcze wagi bo raz że przecież sporo zeszło po samym porodzie to dwa ja wczoraj do dzisiaj rano nic nie jadłam oczywiście nie pozwolili. No I dzisiaj Łukasz zostawił dla mnie paczkę ale chyba zapomniał że nie jestem juzbw ciąży bo żarcia głównie słodyczy chyba na rok. Boni zaopatrzylam się głównie k swoje przeciwbólowe Nimesil. Bo bez tego było by ciężko. Jutro mam nadzieję na kawę. W ciąży mi nie pochodziła i jestem.ciekawa jak teraz będzie smakować. Ah al zdecydowaliśmy się na pobranie krwi pepowinowej. Zrobili mi to podczas cięcia. Brzuch mam jeszcze duży ale to chwilę potrwa. A w międzyczasie robię zakupy przez Internet hehehe glownie ubranka dla dziewczyn na promocjach. No I jeszcze paluchy zobacz jakie opuchnięte ale dziwnie tym razem w dłoniach A stopy całkiem niezle. No i okazuje sie ze mam dwie córki :o:oops:o_O:D😍😍
Chętnie bym ponosiła takiego maluszka😍 śliczna.
Widzisz a już chciałaś jakieś adopcje robić, a teraz podwójne szczęście. Dziewczynki będą prawie jak bliźniaczki. Oby tylko ładnie bawiły się razem to będziesz mega szczęśliwa.
Ja dziś też zakupowo, kupiłam lampę za allegro, połowę taniej niż u nas w sklepie. Starszak dopiero położył się spać, pozwalam na granie wieczorami, ma grupę kolegów z różnych krajów, rozmawiają po angielsku.

Chętnie bym ponosiła takiego maluszka😍 śliczna.
Widzisz a już chciałaś jakieś adopcje robić, a teraz podwójne szczęście. Dziewczynki będą prawie jak bliźniaczki. Oby tylko ładnie bawiły się razem to będziesz mega szczęśliwa.
Ja dziś też zakupowo, kupiłam lampę za allegro, połowę taniej niż u nas w sklepie. Starszak dopiero położył się spać, pozwalam na granie wieczorami, ma grupę kolegów z różnych krajów, rozmawiają po angielsku.
Wiesz to podobnie jak z naszym Jaskiem. Też mają taka jakby platformę na PlayStation którą się opłaca na rok i tam właśnie coś działają. Dużo tam zagranicznych. Właśnie dzisiaj przyjechał do Łukasza i siedzą razem z Natalka :) hmmm ekipa. Słuchajcie jak mnie już wiezli na ciecie na łóżku z tym cewnikiem to musiałam pół szpitala przejechać z 3 piętra na minus 1 i po drodze spotkalam tylu rezydentow afro, hindus, no takie czekolady z dredami i oni wszyscy mi machali, szeroko te białe zebiska, krzyczeli powodzenia. A ja z tym cewnikiem i wielkim brzuchem, z czepkiem na głowie 😅 długo zapamiętam cały ten dzień. Przede wszystkim to w ciążę już NEVER EVER !!!! Ale tak teraz już się cieszę że mam dwie córki. Ciekawe jak to bedzie za jakiś czas :) I tak masz racje. Długie sprzeczki z Łukaszem na temat adopcji prowadziłam. A tu masz :) Natalia i Basia. Już mnie nawet wypowiedzenie na głos MAM DZIECI, MOJE DZIECI tak bardzo nie przeraża:)

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak mówił. Rzeczywiście doczytałam że orzechy najczęściej lądują w drogach oddechowych, zwłaszcza ziemne. Często muszą uśpić dziecko, zrobić bronchoskopię. Jest na rynku tyle past z orzechów, można sobie odpuścić , przynajmniej ja rezygnuje. Moja córka uwielbia pasty orzechowe, jada wielkie łyżki do kaszy.

A mówił cos od kiedy mozna dawać orzechy? Bo my dobtej poey glownie na pastach i na mące orzechowej ciągniemy i myslakam, że moge jej juz zacząć podawać orzechy do gryzienia, tym bardziej ze ja uwielbiam orzechy i ona chce jeść to co ja...

@ilmenau raport - melatonina dziala i dziala cuda. Jestesmy na etapie 2 pobudek co jest niewyobrazalne i nadal jeszcze nie wierze, ze sie dzieje. Wyglada na to, ze naprawde miala niedobor. Mamy za soba 3 tyg podawania, tydzien przerwy i teraz jestesmy znowu w 3tyg cyklu.

Ooo, to super.
Bartkowi na razie się poprawiło, ale ze 4-5 pobudek w nocy jest, z tym ze nie zawsze na karmienie czasem na przytulasa, mimo ze śpimy razem w łóżku 🤷‍♀️ czasem mi łapkami obejmuje szyję i tak zasypia wtulony 🤗
Majka w hego wieku budziła się co 15-20 minut, więc ona ewidentnie miała problem z melatonina...

reklama
Do góry