reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A mówił cos od kiedy mozna dawać orzechy? Bo my dobtej poey glownie na pastach i na mące orzechowej ciągniemy i myslakam, że moge jej juz zacząć podawać orzechy do gryzienia, tym bardziej ze ja uwielbiam orzechy i ona chce jeść to co ja...

Ooo, to super.
Bartkowi na razie się poprawiło, ale ze 4-5 pobudek w nocy jest, z tym ze nie zawsze na karmienie czasem na przytulasa, mimo ze śpimy razem w łóżku 🤷‍♀️ czasem mi łapkami obejmuje szyję i tak zasypia wtulony 🤗
Majka w hego wieku budziła się co 15-20 minut, więc ona ewidentnie miała problem z melatonina...
Nie nic nie mówił, tylko że jeszcze jest za malutka. Oczywiście nie zapytałam to od kiedy mogę podać:( Planuje odpuścić jeszcze rok. Czytałam, że zadławienia i tego typu problemy dotyczą najczęściej dzieci do 3 r.z.

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku dziewczyny a ja sie denerwuje bo Basia jakas za spokojna jest. Dużo śpi i prawie wcale nie placze :( to jej 2 ga doba ale Natalka to już chyba w tym czasie odpierdzielala.
Mój Leon pierwsze dwa tyg tylko spał. Jakby dziecka nie było . Często w dzień musiałam go wybudzać do jedzenia . Tylko położona ,która do nas przychodziła sprawdzała czy nie robi się bardziej żółty ,czy nie pogłębia się żółtaczka .

Wiesz to podobnie jak z naszym Jaskiem. Też mają taka jakby platformę na PlayStation którą się opłaca na rok i tam właśnie coś działają. Dużo tam zagranicznych. Właśnie dzisiaj przyjechał do Łukasza i siedzą razem z Natalka :) hmmm ekipa. Słuchajcie jak mnie już wiezli na ciecie na łóżku z tym cewnikiem to musiałam pół szpitala przejechać z 3 piętra na minus 1 i po drodze spotkalam tylu rezydentow afro, hindus, no takie czekolady z dredami i oni wszyscy mi machali, szeroko te białe zebiska, krzyczeli powodzenia. A ja z tym cewnikiem i wielkim brzuchem, z czepkiem na głowie 😅 długo zapamiętam cały ten dzień. Przede wszystkim to w ciążę już NEVER EVER !!!! Ale tak teraz już się cieszę że mam dwie córki. Ciekawe jak to bedzie za jakiś czas :) I tak masz racje. Długie sprzeczki z Łukaszem na temat adopcji prowadziłam. A tu masz :) Natalia i Basia. Już mnie nawet wypowiedzenie na głos MAM DZIECI, MOJE DZIECI tak bardzo nie przeraża:)
Uważaj teraz, jak widzisz w ciążę dosyć łatwo zająć 😁

Ostatnia edycja:
Całe tabuny mam chodzi z dziećmi prywatnie do fizjoterapeutów, a oni chętnie przyjmują dzieci na ćwiczenia. W pierwszej kolejności trzeba udać się do neurologa, bylam na kilku takich wizytach, jest to najlepszy adres. Skierowała mnie pediatra. Choć mieliśmy odstępstwa w rozwoju to według neurologa nie było potrzeby rehabilitacji.
Jeszcze znam przypadek dziecka, tata fizjoterapeuta, nie rozpoznał padaczki u swojego syna, ataki były ciężkie do zauważenia, dopiero nauczycielka w szkole odkryła problem.
neurolog si, aczkolwiek co do oceny dziecka ruchowo jest też lekarz rehabilitacji i ten ew. kieruje do fizjo :)
Zdecydowanie nie chce być już w ciąży 😁
a mi tam fajnie było w brzuchem:) tylko ja mało przytyłam i w sumie mało problemów było-nie było mi ciężko ani nic. No ale brzuch przy 0 dziecku, a przy 1 dziecku to różnica heheh.
Ja właśnie dostałam okres... po ponad 7 mcach. Byłam na usg 2 tyg temu i widać było pęcherzyk 24mm zatem apewne 1 owulacja za mną więc teraz może być wszystko możliwe ;)

reklama
Ja się dzisiaj już czuje rewelacyjnie w porownaniu z Tym co było wczoraj. Nie trzese sie juz, siedze, odwrqcam na boki, noc super przespana. Oczywiwcie dwa razy karmienie. Kawa rano smakowala jak nigdy. Chodze wolno ale wyprostowana. Jestesmy zaplanowane na wyjscie na jutro ale ja sie nie nastawiam. Na ten moment nie potrzebuje już leków przeciwbólowych. Basia mi się bardzo podoba. Ciągle robię fotki. Troche mi się podrapala
Łukasz.mi wczoraj przywiózł nożyczki specjalnie dla noworodków A tu mnie Pani laktacyjne zjechała że w szpitalu nie wolno obcinac bo dzidziuś może dostać infekcji. Myślicie że to prawda? Ja chyba obetne
Ona ma takie śmieszne te paznokcie na mogdalki. Jednak chyba będę miała bo te bromergen. Ja nie ma wcale narazie mleka. Nawet kropka mi się nie puściła.

Załączniki

• 20220312_110639.jpg
    20220312_110639.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 93
Do góry