reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zerowanie na matkach to sie nazywa 🤔 😞
Niestety u nas to akurat zwiastowalo to problemy neurologiczne. Wszyscy pediatrzy uważali że to tylko refluks. Matka jest przewrazliwiona, jeszcze jak uslyszeli in vitro to dopiero mieli pole do popisu. A to była tylko padaczka. A ja jeszcze z filmikami chodziłam. Co do kopy to pół dnia się meczylam bo chciałam tylko bąka puścić i się nie dało :( jak jutro nie będzie lepiej to się pochlastam!!!!

reklama
Jejku dziewczyny a ja sie denerwuje bo Basia jakas za spokojna jest. Dużo śpi i prawie wcale nie placze :( to jej 2 ga doba ale Natalka to już chyba w tym czasie odpierdzielala.

Jejku dziewczyny a ja sie denerwuje bo Basia jakas za spokojna jest. Dużo śpi i prawie wcale nie placze :( to jej 2 ga doba ale Natalka to już chyba w tym czasie odpierdzielala.
Mój też był spokojny na początku a właśnie teraz świruje pawiana ze dwie godziny 🥴.
Baśka po prostu zbiera siły żeby ci z grubej rury dowalić 😜

No tak teraz to wiesz. Ale ile musiałaś przechodzić żeby Cię uspokoił i przekonał? Ja też przechodziłem bo to wszystko było dla mnie nowe. Myślę że z Basia będę siedzieć na tylko. Ale ja wolę się dopytać, pokazać niż coś przeoczyć.
Ja natomiast jestem zla na peduateow ze wszyscy mi Miskw leczyli na katar wlacznie ze sterydem a oba po prostu ma refluks.pierwszy laryngolog mi to powiedzial a ja dalej szukalam w dupie mozgu i dopiero drugi mi potwierdzil i opierdzielil ze dziecko mecze.
Daj spokuj ciesz sie ze masz grzeczne dziecko😁Tak mi wlasnie powiedziala polozna w szpitalu jak ja zappytala co jest mojemu dziecku ze cuagle spi.Ppoppatrzyla na mnie jak na wariata i powiedziala-niech sie pani cieszy ze ma pani grzeczne dziecko🤣

Ines przez 3 dni w szpitalu jadla co 2h i ciagle spala. Spalam i ogladam tv, luz totalny. Jak miala 2tyg to sie jej odmienilo i szogun do teraz, wiec daj jej cZas 😆

jasne, ale masa matek wyszukuje sobie sama cos takeigo, bo rehabilacja jest modna 🤦🏻‍♀️
Specjaliści są od tego aby ingerować czy leczyć jak naprawdę jest potrzeva wiec tu wina po obu stronach, no przecież 90% dzieci nie rodzi się z nieprawidłowym wedzidelkiem , przegięcie żeby prawie każdego niemowlaka na podcięcie kierować 🤔

reklama
Niestety u nas to akurat zwiastowalo to problemy neurologiczne. Wszyscy pediatrzy uważali że to tylko refluks. Matka jest przewrazliwiona, jeszcze jak uslyszeli in vitro to dopiero mieli pole do popisu. A to była tylko padaczka. A ja jeszcze z filmikami chodziłam. Co do kopy to pół dnia się meczylam bo chciałam tylko bąka puścić i się nie dało :( jak jutro nie będzie lepiej to się pochlastam!!!!
Całe tabuny mam chodzi z dziećmi prywatnie do fizjoterapeutów, a oni chętnie przyjmują dzieci na ćwiczenia. W pierwszej kolejności trzeba udać się do neurologa, bylam na kilku takich wizytach, jest to najlepszy adres. Skierowała mnie pediatra. Choć mieliśmy odstępstwa w rozwoju to według neurologa nie było potrzeby rehabilitacji.
Jeszcze znam przypadek dziecka, tata fizjoterapeuta, nie rozpoznał padaczki u swojego syna, ataki były ciężkie do zauważenia, dopiero nauczycielka w szkole odkryła problem.

Do góry