reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mój gin jeszcze dzisiaj nieobecny wiec czekamy do jutra. No płakać mi się chce. Lekarz na obchodzie pytał tylko jakie badania miałam I kazał powtórzyć morfologię i crp. I pyta mnie jaki plan był...

A teraz piguły na korytarzu omawiają pacjentów na zasadzie: na 1 to tak i taka leży, ta z 2 to będzie miała to i to. A w 5 to totalna porażka. A w 5 ja leżę. I normalnie pękłam i poszła fontanna.
lekarz pyta Ciebie jaki plan byl? Postaraj sie nie denerwowac chociaz mi tu w domu zylka pulsuje jak czytam jak Cie traktuja. Twoj gin zdecydowanie zasluguje na powazna i malo przyjemna rozmowe, bo to jakas paranoja.

reklama
Mój gin jeszcze dzisiaj nieobecny wiec czekamy do jutra. No płakać mi się chce. Lekarz na obchodzie pytał tylko jakie badania miałam I kazał powtórzyć morfologię i crp. I pyta mnie jaki plan był...

A teraz piguły na korytarzu omawiają pacjentów na zasadzie: na 1 to tak i taka leży, ta z 2 to będzie miała to i to. A w 5 to totalna porażka. A w 5 ja leżę. I normalnie pękłam i poszła fontanna.
Taaaak piguły niektóre to czysta znieczulica...
Po odejściu wód trafiłam na patologie, po parunastu godzinach zajebiście bolesnych skurczy miałam minimalne rozwarcie. Jakieś 2-3 cm. No nie szło nic a chodziłam po ścianach i gryzlam tynk.
Po wyjściu z gabinetu gdzie mnie badała poszłam się przejść a nie prosto do pokoju. I usłyszałam jak mi dupę obrabiala do drugiej położnej że jestem jakaś przewrażliwiona i nienormalna bo mam ledwo 3 cm rozwarcia a zachowuje się jakbym już miała 8 cm i rodzila...
Wyszłam zza rogu to złapała klucha. Powiedziałam jej że nie życzę sobie takich uwag..
Później już do mnie cwierkala taka była miła..
Choć później jak przyszła mi zastrzyk zrobić to do tej pory dupa mnie boli [emoji36]

Hej mam problem odebrałam dzisiaj wyniki Pakiet na Trombofilie i wszystkie są prawidłowe oprócz PAI-1 zakres analizy mutacji 4G/5G ,uzyskany wynik PAI-1 4G Układ heterozygotyczny nieprawidłowy . Proszę o co w tym chodzi bo nigdzie nie robiłam a teraz lekarz zalecił pomożecie ???

Szczerze to nie bardzo rozumiem zamysł twojego lekarza, po co zostałaś tam wysłana? Jeśli lekarz miał problem z morfologią powinien dać skierowanie do hematologa, ciężarne są przyjmowane w ciągu 7 dni. Jeśli jest ordynatorem i miał jakiś zamysł co chce zrobić powinien przekazać swoje polecenia lekarzom dyżurującym, a tak denerwujesz się, nic nie robią i wszystko niepotrzebnie nakręcone.
lekarz pyta Ciebie jaki plan byl? Postaraj sie nie denerwowac chociaz mi tu w domu zylka pulsuje jak czytam jak Cie traktuja. Twoj gin zdecydowanie zasluguje na powazna i malo przyjemna rozmowe, bo to jakas paranoja.
Juz sama nie wiem. Niby miał przekazać info ze przyjde ale mam wrażenie że nie przekazał. Czekam do jutra i wypisuje się na żądanie. W doopie to mam. Jeden wielki bezsens. Normalnie dalej mnie telepie. Przespałam się ale takie koszmary miałam że szkoda gadać. Jeszcze bardziej mam wkw.

Dziewczyny, dodzwoniłam się do szpitala. O dziwo załatwiłam wszystko przez telefon. Pan zapytał o skierowanie z jakiego powodu, na kiedy mam termin, jakie leki biorę i w sumie to wszystko. Mówię mu że jestem teraz w 37+1 a on, żeby przyjechać na izbę przyjęć w 39 tygodniu, czyli 21.02.2022. i wtedy postanowią czy w ten sam dzień będzie cesarka czy na drugi. Mam wykonać wymaz na dzien lub dwa przed przyjęciem na izbę.
Mówię kolesiowi czy to wszystko bo słyszałam że muszę rozmawiać z ordynatorem o cesarce. A on się pyta czy chcę z nim gadać - ja mówię że nie. To on mówi że to wszystko i już załatwione. Jakiś niedosyt czuję 🤔. 3 min rozmowy i koniec 🤔
No to z tej rozmowy wynika że mam niby urodzić w 39+1 lub 39+2. Dobrze tak???

Juz sama nie wiem. Niby miał przekazać info ze przyjde ale mam wrażenie że nie przekazał. Czekam do jutra i wypisuje się na żądanie. W doopie to mam. Jeden wielki bezsens. Normalnie dalej mnie telepie. Przespałam się ale takie koszmary miałam że szkoda gadać. Jeszcze bardziej mam wkw.
Starszniw mi cię szkoda, bo cię tam zamęczą 🤦. Ja to już nic nie rozumiem co się wyprawia w tych szpitalach 🤷.
I jeszcze ten tekst pielęgniarki 🤦. Trzepie mnie z nerwów jak to czytam ale na twoim miejscu też bym się poryczala 😥

Starszniw mi cię szkoda, bo cię tam zamęczą 🤦. Ja to już nic nie rozumiem co się wyprawia w tych szpitalach 🤷.
I jeszcze ten tekst pielęgniarki 🤦. Trzepie mnie z nerwów jak to czytam ale na twoim miejscu też bym się poryczala 😥
Kochana pomożesz odebrałam dzisiaj wyniki Pakiet na Trombofilie i wszystkie są prawidłowe oprócz PAI-1 zakres analizy mutacji 4G/5G ,uzyskany wynik PAI-1 4G Układ heterozygotyczny nieprawidłowy . Proszę o co w tym chodzi bo nigdzie nie robiłam a teraz lekarz zalecił pomożecie ???

reklama
Kochana pomożesz odebrałam dzisiaj wyniki Pakiet na Trombofilie i wszystkie są prawidłowe oprócz PAI-1 zakres analizy mutacji 4G/5G ,uzyskany wynik PAI-1 4G Układ heterozygotyczny nieprawidłowy . Proszę o co w tym chodzi bo nigdzie nie robiłam a teraz lekarz zalecił pomożecie ???
Na to trzeba heparynę brać. Zaraz sprawdzę jakie ja mam mutacje bo zawsze mi się myli, czy przy tej mutacji trzeba heparynę czy kwas foliowy metylowany
Edit sprawdziłam, tak heparynę i ja mam jeszcze do tego acard. Bralam zastrzyki z neoparin 0,4 jakoś na tydzień przed transferem i tak do końca ciąży

Ostatnia edycja:
Do góry