reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeśli kp to zastanów się co Ty jesz... może powinnaś zmienić sposób odżywiania , więcej kasz, jablko , gruszka a nawet śliwki , mała z Twoim pokarmem powinna wyssac składniki które jej pomogą w robieniu kupy. Tak jak dziewczyny piszą, podawanie czopkow itp rzeczy tylko pogarsza sprawę bo kupa niby jest ale problem narasta. Przepajaj wodą, może herbatka koperkowa.
No właśnie ja już bardzo uważam na to co jem, bo jestem na diecie eliminacyjnej ze względu na jej problemy z brzuszkiem. Nie jem nic z białkiem mleka koziego, jajkami,, orzechami, czekoladą, warzyw wzdymających, więc już nie wiem co jesc. Myślałam,, że to przykład żywienia bezresztkowego, tylko czemu nie może zrobić tej kupy nawet raz na 9 dni?

reklama
No właśnie ja już bardzo uważam na to co jem, bo jestem na diecie eliminacyjnej ze względu na jej problemy z brzuszkiem. Nie jem nic z białkiem mleka koziego, jajkami,, orzechami, czekoladą, warzyw wzdymających, więc już nie wiem co jesc. Myślałam,, że to przykład żywienia bezresztkowego, tylko czemu nie może zrobić tej kupy nawet raz na 9 dni?
spróbuj jeść owoce , ja jak kp to jak mały nie robił kupy to kompot śliwkowy i Jabka były codziennie . Nie znam się za bardzo na tym ale słyszałam że regularnie wyproznien zależy też czy dziecko jest najedzone. Pozatym mała na jeszcze nie do końca wykształcony układ pokarmowy,z czasem wszystko sie ureguluje.kladz duzo na brzuszku. A jak minie ten magiczny 4 miesiąc to odrobina soku jabkowego bądź deserek jabłuszko krzywdy jej nie zrobi a kupa będzie.

Bo może już sie przyzwyczaila do tych „wspomagaczy”. Też zdażyło mi sie użyć patyczków windy, ale dostało mi się od położnej, że nie można rozleniwiać organizmu. U mnie było mm i od początku nacisk na dopajanie. Z drugiej strony takie też uroki niedojrzałego układu pokarmowego. U mnie rekord to 6 dni bez kupy, zmiana nastąpiła woda+ nutramigen.

@nieagatka chyba ty kiedyś polecalas mi fotelik dualfix jeśli tak proszę napisz nazwę dokładną.
Tak, romer britax dualfix isize - ja mam ten.
IMG_20190222_202607_268.jpeg

@nieagatka jeszcze mam pytanie odnośnie odchylenia fotelika niby patrzę na filmiki i wygląda to w miarę ok Wiadomo że dziecko nie będzie leżeć ale czy ta pozycja pół siedząca jest wygodna do drzemki?my dużo jeździmy długie krótkie trasy bardzo ważne jest dla mnie odchylenie w tym w miarę bezpieczeństwa jak najwieksze

@nieagatka jeszcze mam pytanie odnośnie odchylenia fotelika niby patrzę na filmiki i wygląda to w miarę ok Wiadomo że dziecko nie będzie leżeć ale czy ta pozycja pół siedząca jest wygodna do drzemki?my dużo jeździmy długie krótkie trasy bardzo ważne jest dla mnie odchylenie w tym w miarę bezpieczeństwa jak najwieksze
Moja jezdzi w nim odkad ma 10 miesiecy i spi wygodnie, bez problemu. Tu na zdjeciu ma 23 miesiace i 88cm. Nie mam chyba nigdzie zdjecia jak jest rozlozony, ale wg mnie naprawde wystarczajaco sie odchyla. Bardzo zaluje, ze do drugiego auta nie kupilismy tego samego fotelika, mam joie stages i porazka totalna. O britaxie nie moge zlego slowa powiedziec.

reklama
Moja jezdzi w nim odkad ma 10 miesiecy i spi wygodnie, bez problemu. Tu na zdjeciu ma 23 miesiace i 88cm. Nie mam chyba nigdzie zdjecia jak jest rozlozony, ale wg mnie naprawde wystarczajaco sie odchyla. Bardzo zaluje, ze do drugiego auta nie kupilismy tego samego fotelika, mam joie stages i porazka totalna. O britaxie nie moge zlego slowa powiedziec.
Dzięki wielkie A jakbyś kiedyś mogła zrobić zdjęcie z odchylenie byłabym wdzięczna tak jak Ci się przypomni

Do góry