reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pamiętacie jeszcze o nas? ;) Kajtek waży 6550 w poniedziałek skończył 4 miesiące i z tej okazji był dzisiaj po raz pierwszy na basenie. Nie widziałam jeszcze tak znudzonego niemowlaka:-) :). Woda nie zrobiła na małym żadnego wrażenia, jeszcze trochę i by mi zasnął w tej wodzie. Oczywiście dobrze nie wyszliśmy za szatnie mały już spał. :-D8-)Zobacz załącznik 947047
Przecież że pamiętamy:) zawsze to lepiej niż miałby być przerażony. Z czasem zainteresuje sie:) słodko śpi "kruszynka"

reklama
No kaszle jak stary astmatyk, też myślałam że chora, ale cóż...lekarze przecież

Tylko że moja nie potrafi pić z butelki :-( dlatego kupiłam kubek doidy żeby już nie uczyć jej.

Prócz alergii pokarmowej która ogarnęliśmy to okaz zdrowia, nigdy jeszcze nawet kataru nawet nie miała. Mam mętlik w głowie. Bo faktycznie słyszę bąbelki w brzuchu, że się jej pokarm podnosi i ona go połyka i kaszle, ale też ma ten kaszel, gdy nic się w brzuchu nie dzieje.

To Martyna raz na parę dni uleje i nie jakoś dużo. Przyrosty ma ogromne, to zupełnie inaczej Ci mówili niż Nam, masakra.
U nas reflux stwierdził gastrolog z usg i wywiadu.

Mm nigdy nie bedzie lepsze niz mleko matki i jesli mama chce i moze karmic to rezygnacja z tego jest bez sensu.
Niemowlak je na zadanie, nie tyle ile ksiazka pisze.
Ja nie jestem zwolenniczką kp , dopóki dziecko je i się najada i nie ma innych przeciwności i problemów związanych z karmieniem to nawet trzeba karmić ,ale nie ma nic ns siłę. Każdy ma własne zdanie i upodobania.

Ja nie jestem zwolenniczką kp , dopóki dziecko je i się najada i nie ma innych przeciwności i problemów związanych z karmieniem to nawet trzeba karmić ,ale nie ma nic ns siłę. Każdy ma własne zdanie i upodobania.
Ok, ale pediatra na sorze to raczej nie osoba, ktora moze stwierdzic ze 100% pewnoscia refluks, wiec odstawienie piersi na tej podstawie byloby slabe, wg mnie.

U nas reflux stwierdził gastrolog z usg i wywiadu.

Myśmy mieli USG wczoraj i jak miała 3 miesiące, z nich wynika że wszystko jest ok, ale zdaje sobie sprawę, że mogło po prostu w tym momencie nie występować. O 19:30 normalnie jak zawsze ją nakarmiłam i śpi, czasem zakaszle i tyle. A dziecko z refluksem ciągle ulewa?

Ok, ale pediatra na sorze to raczej nie osoba, ktora moze stwierdzic ze 100% pewnoscia refluks, wiec odstawienie piersi na tej podstawie byloby slabe, wg mnie.

No do ostatecznej diagnozy daleka droga. Z kp nie zrezygnuje tak łatwo, z resztą nikt nigdy tego nie sugerował, ani pediatra, ani dermatolog przy alergii wręcz przeciwnie są zachwyceni jak Martyna rośnie i się rozwija, wiem że to najlepsze co mogę jej dać. A nie mam gwarancji, że jak przejdę na mm to problem zniknie

Hej dziewczyny [emoji3]
Wiem że większość pisze tutaj na temat dziedzi,no ale może któraś z Was miała taki problem w ciąży ,a mianowicie strasznie boli mnie po prawej stronie na wysokości piersi ,nie mogę leżeć na żadnym boku ,jedynie na wznak(A tak nie umiem zasnąć) do tego boli podczas chodzenia, jest to promieniujacy ból.
W Poniedziałek zgłosiłam się na IP ,zrobili mi dwa razy ekg, oraz badali krew ,po pięciu godzinach wyszłam z zaleceniem 3×1 apap ,oraz informacja że może to być ból od kręgosłupa, że brzuch rośnie i może jakiś nerw jest uciskany,tylko jak funkcjonować z takim bólem (głębszy oddech ,kichnięcie wiąże się z bólem)
Ciężko mi tak funkcjonować bo ból jest niesamowity ,jak przechodzi to tylko na chwilę

reklama
Myśmy mieli USG wczoraj i jak miała 3 miesiące, z nich wynika że wszystko jest ok, ale zdaje sobie sprawę, że mogło po prostu w tym momencie nie występować. O 19:30 normalnie jak zawsze ją nakarmiłam i śpi, czasem zakaszle i tyle. A dziecko z refluksem ciągle ulewa?
Nie wiem ....
Moja ulewała ciągle. .... po kominku, między kamieniami przebierana ja srylion razy .To były fontanny mleka -potem doszła zgaga. Nie było tak od urodzenia ¥ok 2 mż się zaczęło i w 8 skończyło )
Do 3 mż była na cyc +mm potem tylko mm -nutramigen

Do góry