Dziś "domowe przedszkole " Ewunka Zobacz załącznik 946761Zobacz załącznik 946762Zobacz załącznik 946763Zobacz załącznik 946764
Ależ pięknie Ja tez chce ..hehe
Pewnie ze można przedszkole w domu i wszędzie jestem za Bawcie się laseczki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziś "domowe przedszkole " Ewunka Zobacz załącznik 946761Zobacz załącznik 946762Zobacz załącznik 946763Zobacz załącznik 946764
Co masz zrobić jutro zrób dzisiajZobacz załącznik 946893
Ja bym to skonsultowala bo refluks dopiero by się ujawnił? A to nie zapalenie oskrzeli? U mnie0 się zaczęło od ksztuszenia i mokry kaszel...laski mam doła jak stąd do Afryki... Wczoraj w nocy Martynka przez cały czas krztusiła się, nie umiała złapać oddechu, była niespokojna, miała mokry, brzydki kaszel. Pojechaliśmy na SOR, wyszliśmy prawie 5 godz później z diagnoza, że najprawdopodobniej mamy refluks :-( mam Młoda karmić częściej i mniejszymi porcjami, jak zapytałam jak to robić skoro dziecko tylko chce pierś, a butelka fuj to mam wyciągać, syrop 15min po każdym i nosić. I tu nasza nieprzespana noc, bo Martyna zasypia tylko na piersi, opróżnia ja cała i jest nieodkładalna... Jeszcze właśnie te problemy z oddechem i kaszel, ja nie wiem jak ogarnę życie teraz, bo w ciągu 48godz spałam może max 4. Macie kogoś z takim problemem, albo jakaś rzetelną stronę, forum?
My mieliśmy zalecenia w drugą stronę. Jedł w dzień co 1,5godz, a miałam go karmić nie częściej niż co 3. Też myślałam że to niewykonalne, a on przestawił się w 2dni. Tylko zaczął w nocy jeść 3x, a nie 1 jak wcześniej. Może jak będziesz karmić Martynkę częściej, to ona będzie sama z siebie jadła mniej. Dzieci wbrew pozorom szybko przystosowują się do nowej sytuacji, jak nie będzie mogła zasypiać przy cycu, to nauczy się zasypiać inaczej. Wytrwałości życzę.
Ja bym to skonsultowala bo refluks dopiero by się ujawnił? A to nie zapalenie oskrzeli? U mnie0 się zaczęło od ksztuszenia i mokry kaszel...
no i masz rację, w nocy półtorej godz ją tuliłam, aż zaczęłam płakać razem z nią :-( bo szukała piersi, a tu nic, mama nie daje :-( paskudnie się czułam, chociaż wiem że to dla jej dobra, ale serce mi pękało. Ratuje mnie to, że w dzień jak wyjdę z nią na spacer to śpi w wózku, ale tylko na dworze.Synek znajomych mial zdiagnozowany refluks jak mial roczek, wczesniej na to nie wpadli. Przede wszytskim kup jej podkladke pod materac, zeby glowke miala wyzej. Z tymi mniejszymi porcjami to mi sie wydsje, ze grunt, zeby nie przekarmiac.
Co do zasypiania to da sie dziecko tego nauczyc, moja miala 4 miesiace jak sie za to wzielam, ale to trudne, bo musisz byc bardzo konsekwentna i nie brac jej na rece tylko byc obok, tulic, spiewac, glaskac. U nas trwalo tydzien i od tamtej pory zasypia sama.
Moja miała refluks ale nigdy nie kaszlała i tak jak dziewczyny pisały, wyżej głowa podczas spania my książki podkładaliśmy i mleko można zagęszczać. Co do zapalenia oskrzeli bylam w czwartek u lekarza osłuchowo czysto, leczenie inhalacje z soli i flegamina w poniedziałek byłam na kontroli i zapalenie oskrzeli jesteśmy na antybiotyku. Może sprawdź to jeszcze bo dla mnie dziwne żekaszle.Trzech lekarzy ją badało i wszyscy stwierdzili, że osłuchowo czysto. Słychać takie bulgotanie, wracanie pokarmu i zaczyna wtedy kaszleć.
My dawaliśmy wodę jak chciał cycka. Nie chciał jej pić (krzywił się jakby to gorzała była), ale też przestawał się cyca domagać.no i masz rację, w nocy półtorej godz ją tuliłam, aż zaczęłam płakać razem z nią :-( bo szukała piersi, a tu nic, mama nie daje :-( paskudnie się czułam, chociaż wiem że to dla jej dobra, ale serce mi pękało. Ratuje mnie to, że w dzień jak wyjdę z nią na spacer to śpi w wózku, ale tylko na dworze.
Niecwyglada mi to na żaden refluks. To ze osłuchowo jest dobrze nie oznacza że dziecko nie ma prawa kaszlec,mój pierwszy po przeziębieniach potrafił przez 2 tygodnie nocami kaszlec az wymiotować a osluchowo nic nie było... może masz za suche powietrze albo to jakieś uczulenie alergia. Była mała ostatnio chora ? U nas zaraz zacznie się kichanie i kaszel jak zawsze w marcu ale staram się mu nic nie dawać niech się uodparnia. Podobnie jest latem podczas żniw...przyda się, dzięki :-(