reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak ma co dzień stosujecie dziewczyny te probiotyki?czy raz na jakiś czas przy "problemie".? My oprócz wit D nic nie bierzemy.. Zbyt wiele sprzecznych opinii usłyszałam na temat podawania probiotyków i już całkiem zgłupiałam
My stosowalismy bio Gaja jak miała 3 miesiące ( 1 butelecze ) i jak wyjeżdża zmienia klimat i jedzenie to na wyjeździe też.Ma 13 m ciągle stosujemy D pół dawki i tyle

reklama
Tak ma co dzień stosujecie dziewczyny te probiotyki?czy raz na jakiś czas przy "problemie".? My oprócz wit D nic nie bierzemy.. Zbyt wiele sprzecznych opinii usłyszałam na temat podawania probiotyków i już całkiem zgłupiałam

My przy zmianach skórnych stosowaliśmy ale nie widziałam różnicy i odstawiłam . I została tylko wit D ale zwiekszona dawka.

My do pierwszego roku stosowalismy probiotyki do 4m, później przy rozszerzaniu diety, bo miała problemy z kupą, przy wyjazdach.
Teraz stosujemy prawie cały czas, bo choruje. Używamy dicoflor i bio gaję.

Pediatra kazała nam w zeszłym roku w zimie zwiększyć Wit D do 1000 j, bo to niby miało być przyczyną nadmiernego pocenia się główki. Na jesień zbadalismy jej poziom Wit D i był za wysoki, także teraz z powrotem dostaje 500 j.

Dzięki dziewczyny za odzew!
Stasiek ma 2 miesiące i większych problemów z kupa nie ma, zmian skórnych też nie. Może przy rozszerzeniu diety będzie potrzebny - chwilowo odpuszczam

Ja już odstawiłam nabiał, wołowinę, jaja, ryby, orzechy, pomidory, paprykę, marchew, jabłka, truskawki, brzoskwinie i dalej dobrze nie jest:(. Pediatra mówi że odstawienie glutenu nic nie da, ale chyba jednak spróbuję, bo już nie wiem co robić, a alergolog dopiero w połowie marca.
A dużo masz mleka? Ja to w takiej sytuacji bym chyba przeszła na modyfikowane

My zaczęliśmy jak się zaczęły problemy z kupa. Gdzieś do 3 miesiąca. Potem szpital, zjechan flora bakteryjną antybiotykiem i kolejny miesiąc dawałam ale to już też z zaleceń że szpitala

reklama
Do góry