reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No właśnie ja tez będę sprzedawać... tylko u mnie podwójny wózek sie szykuje [emoji85]
Jeśli któraś jest zainteresowana Cybex Priam lux Autumn gold 2 w 1 to zapraszam na priv. Ale to tak na pozna wiosnę [emoji6]

Ile te wasze maleństwa mają ? Bo będę czekać z nadzieją ze i nasz mały tak pospi ;)

Hmmm mój ma 8 miesięcy i ani mu sie widzi przesypiać tyle w nocy [emoji57]

reklama
To sie z czasem zmienia
emoji6.png
Starsze dzieci (ok roku) jak pojda pozno na drzemke to pozniej szaleja do polnocy.
Dzięki, zapamiętam na przyszłość:)
Moje dziecko dochodzę do wniosku ze jest nie gościnne zawsze jak ktoś u nas jest a raczej bym to później nie mogłam go uspac i był niespokojny...więc ograniczylismy wizyty do minimum a tak naprawdę ich nie ma wcale :p nasz mały zasypia przy muzyce " muzyka głębokiego snu dla niemowląt "
M go usypia przy Kortezie, ja chyba za dużo "śpiewam" może dlatego nie chce zasnąć (uszy go bolą:p). Spróbuję Twojej nuty

Może dostać objawy skórne (np.wysypka, czerwone plamy, silne swędzenie), może zmienić się kupa (pojawić się krew lub dużo śluzu), może zacząć bardziej ulewać, itp. Pozostaje niestety obserwacja :(
Oczekiwanie jak u Ciebie dieta eliminacyjna? Znalazłaś wszystkie alergeny? I jak Wam idzie rozszerzanie diety? My dalej w lesie:-( :(.

Oczekiwanie jak u Ciebie dieta eliminacyjna? Znalazłaś wszystkie alergeny? I jak Wam idzie rozszerzanie diety? My dalej w lesie:-( :(.

Ja z dietą czuję się doskonale, z alergologiem ustaliliśmy co jeszcze mogę odstawić (suszone pomidory, wszystko co zawiera benzoesan sodu, kurczaka sklepowego, itp.). Mały nie ma już problemów z brzuszkiem i kupą. Ale jeszcze trochę się drapie z powodu suchej skóry (i tu nie wiemy co zrobić). Nic więcej już nie odstawiam, bo coś jeść muszę. Plus jest taki, że figurę mam wspaniałą ;).
Dostalismy od alergologa zielone swiatło na rozszerzanie diety i nawet wprowadziliśmy marchew. Zbiegło się to z gorączką i ząbkowaniem i teraz nie wiem czy problemy skórne, które miał kilka dni to wynik jedzenia, zębów czy gorączki :(

reklama
Ja z dietą czuję się doskonale, z alergologiem ustaliliśmy co jeszcze mogę odstawić (suszone pomidory, wszystko co zawiera benzoesan sodu, kurczaka sklepowego, itp.). Mały nie ma już problemów z brzuszkiem i kupą. Ale jeszcze trochę się drapie z powodu suchej skóry (i tu nie wiemy co zrobić). Nic więcej już nie odstawiam, bo coś jeść muszę. Plus jest taki, że figurę mam wspaniałą ;).
Dostalismy od alergologa zielone swiatło na rozszerzanie diety i nawet wprowadziliśmy marchew. Zbiegło się to z gorączką i ząbkowaniem i teraz nie wiem czy problemy skórne, które miał kilka dni to wynik jedzenia, zębów czy gorączki :(
Ja już odstawiłam nabiał, wołowinę, jaja, ryby, orzechy, pomidory, paprykę, marchew, jabłka, truskawki, brzoskwinie i dalej dobrze nie jest:(. Pediatra mówi że odstawienie glutenu nic nie da, ale chyba jednak spróbuję, bo już nie wiem co robić, a alergolog dopiero w połowie marca.

Do góry