reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak ma co dzień stosujecie dziewczyny te probiotyki?czy raz na jakiś czas przy "problemie".? My oprócz wit D nic nie bierzemy.. Zbyt wiele sprzecznych opinii usłyszałam na temat podawania probiotyków i już całkiem zgłupiałam
My stosowalismy bio Gaja jak miała 3 miesiące ( 1 butelecze ) i jak wyjeżdża zmienia klimat i jedzenie to na wyjeździe też.Ma 13 m ciągle stosujemy D pół dawki i tyle

reklama
Tak ma co dzień stosujecie dziewczyny te probiotyki?czy raz na jakiś czas przy "problemie".? My oprócz wit D nic nie bierzemy.. Zbyt wiele sprzecznych opinii usłyszałam na temat podawania probiotyków i już całkiem zgłupiałam

My przy zmianach skórnych stosowaliśmy ale nie widziałam różnicy i odstawiłam . I została tylko wit D ale zwiekszona dawka.

My do pierwszego roku stosowalismy probiotyki do 4m, później przy rozszerzaniu diety, bo miała problemy z kupą, przy wyjazdach.
Teraz stosujemy prawie cały czas, bo choruje. Używamy dicoflor i bio gaję.

Pediatra kazała nam w zeszłym roku w zimie zwiększyć Wit D do 1000 j, bo to niby miało być przyczyną nadmiernego pocenia się główki. Na jesień zbadalismy jej poziom Wit D i był za wysoki, także teraz z powrotem dostaje 500 j.

Dzięki dziewczyny za odzew!
Stasiek ma 2 miesiące i większych problemów z kupa nie ma, zmian skórnych też nie. Może przy rozszerzeniu diety będzie potrzebny - chwilowo odpuszczam

Ja już odstawiłam nabiał, wołowinę, jaja, ryby, orzechy, pomidory, paprykę, marchew, jabłka, truskawki, brzoskwinie i dalej dobrze nie jest:(. Pediatra mówi że odstawienie glutenu nic nie da, ale chyba jednak spróbuję, bo już nie wiem co robić, a alergolog dopiero w połowie marca.
A dużo masz mleka? Ja to w takiej sytuacji bym chyba przeszła na modyfikowane

My zaczęliśmy jak się zaczęły problemy z kupa. Gdzieś do 3 miesiąca. Potem szpital, zjechan flora bakteryjną antybiotykiem i kolejny miesiąc dawałam ale to już też z zaleceń że szpitala

reklama
Do góry