reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ja jak zyje 36 lat nie słyszałam ze kubek sztućce trzeba mieć ze sobą.....
Nie miałam dań do wyboru miałam 4 posiłki oraz kubek i sztućce plastikowe :D
Z porodu jestem średnio zadowolona ale to wina Marceliny bo zachciało jej sie wychodzic na swiat zaraz po zastrzyku z heparyny .I moj plan porodu cc na zyczenie szlak trafił .....
Miałam poród sn zakończony cc ratujacym zycie. Czułam sie zaopiekoeana na 100%
Jestesmy z Marcelina na wakacjiach z Kielcach pozdrawiamy.Zobacz załącznik 927203:sorry::sorry2::errr:Zobacz załącznik 927204Zobacz załącznik 927205
Ooo a dokładnie skąd jesteś? Centrum?

reklama
Ja jadam. Podobno jednak też mogą uczulać :(.
A czy u Was też jest problem ze snem? U nas czy w dzień czy w nocy to Mały bardzo często się budzi, kręci, wierci, itp.

My nie jemy, zabronione :-(
Moja też tak miała, rzucała się i to ją budziło, pokazałam to Pani neurolog i radziła, żeby więcej oraz mocniej Mała otulać i teraz wiążę ją flanelą, wygląda jak naleśnik, ale zamiast się budzić co 1-1.5godz ma pobudki tylko koło 2 i 6, czasem też o 4 :-) świat nabrał nagle barw :p

A czy u Was też jest problem ze snem? U nas czy w dzień czy w nocy to Mały bardzo często się budzi, kręci, wierci, itp.
Od 2 tyg dziecko jest rozdrażnione, pomaga tylko noszenie na rekach, nasila się to w dniach kiedy pojawiają się nitki krwi, teraz zarówno dnie i noceny mamy słabe, ponadto odstawilam dokarmianie mm, było tego niewiele i dobre przyrosty, dziecko próbuje nadrobić, budzi się w nocy co 2 czy 3 godziny. Jakos sie to wszystko popsulo, jak nie przejdzie w ciągu kilku dni to mamy do rozważenia szpital:(

Dziewczyny Iskra i Oczekiwanie jadacie ryby czy też je wykluczylyscie?
Ja jadam. Odstawiłam orzechy, ostatnio mu się pogorszyło albo po kokosie (w sumie to też orzech), albo po papryce. Po Świętach próbuje nabiał. Czytałam najnowsze wytyczne towarzystwa alergologicznego i oni odradzają diety eliminacyjne na dłuższą metę, bo mogą utrwalić lub nawet nasilić alergię.

Jasiek w dzień śpi tylko na spacerze lub przy cycku (choć nie wiem do końca czy to sen, bo jak się tylko wózek zatrzyma lub zabiorę cycka to się budzi w przeciągu minuty). W nocy też się częściej budzi bo go bąki gniotą. Muszę dać na brzuch żeby się wypierdział, potem cyc i jeszcze chwilę uprawia restling (nogi wysoko do góry i dup na materac-za chwilę się łóżeczko połamie). W ogóle jak odstawiłam nabiał to ilość kup z 5/dobę spadła do 1, za to bąki to petardy.
Edit:budzi się częściej w nocy w sensie nie raz jak do tej pory tylko 2 lub 3 razy:p.

reklama
Ja jadam. Odstawiłam orzechy, ostatnio mu się pogorszyło albo po kokosie (w sumie to też orzech), albo po papryce. Po Świętach próbuje nabiał. Czytałam najnowsze wytyczne towarzystwa alergologicznego i oni odradzają diety eliminacyjne na dłuższą metę, bo mogą utrwalić lub nawet nasilić alergię.
To jest ciekawe bo ja czytałam, że jeśli potwierdzi się alergia na białko mleka krowiego testem prowokacji to powinno się wyeliminować na 6 miesięcy alergen, dopiero między 9 a 12 miesiącem życia sprobowac wprowadzić mleko gotowane tj.ser twarog jeśli nadal alergia to kolejna próba za 6 miesięcy, podpytam jeszcze pediatre w przyszłym tygodniu. Może Ewunia nad podpowie jakie dostała zalecenia przy Marcelinie :-)

Do góry