Ewunka
Fanka BB :)
Warszawska koło PolitechnikiOoo a dokładnie skąd jesteś? Centrum?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Warszawska koło PolitechnikiOoo a dokładnie skąd jesteś? Centrum?
Marcelina mimo ze ma alergię na mleko krowie dalej jje nutramigen to ma zalecane masło ,ser żółty , pasztecik w cieście ze śmietaną. Tylko zalecenia sa różne jak alergia jest nabyta lub wrodzona ( my mamy nabyta) ujawniła się ok 3 mżJa jadam. Odstawiłam orzechy, ostatnio mu się pogorszyło albo po kokosie (w sumie to też orzech), albo po papryce. Po Świętach próbuje nabiał. Czytałam najnowsze wytyczne towarzystwa alergologicznego i oni odradzają diety eliminacyjne na dłuższą metę, bo mogą utrwalić lub nawet nasilić alergię.
Marcelina dalej jje nutramigenTo jest ciekawe bo ja czytałam, że jeśli potwierdzi się alergia na białko mleka krowiego testem prowokacji to powinno się wyeliminować na 6 miesięcy alergen, dopiero między 9 a 12 miesiącem życia sprobowac wprowadzić mleko gotowane tj.ser twarog jeśli nadal alergia to kolejna próba za 6 miesięcy, podpytam jeszcze pediatre w przyszłym tygodniu. Może Ewunia nad podpowie jakie dostała zalecenia przy Marcelinie :-)
Mi nic nie mówili o teście z krwi, mam wykluczyć kilka alergenów na 6 tygodni i spróbować włączyć do swojej diety po tym czasie, po 5 dniach mojej diety nie ma już nitek, może powinnam poszukać alergologa by opracował jakiś plan działania.Marcelina dalej jje nutramigen
Od 10 mż jajko, rybę , ser żółty ,masło mimo ze dalej w krwi wychodzą podwyższone przrcieciała to ma stopniowo wprowadzany nabiał .
A ten test to mówisz o tym co podają dużą ilość białka i czekają z tlenem i respiratorem w szpitalu i ratują dziecko jak spuchnie? Mi mowili ze ten test jest 100% A w krwi to tak 90% mówię to pan krew zbada ja dziękuję za ten test ( zalecany w alergii wrodzonej u nas)
Pierdziele, dzięki za taki test. Niech se sami tak robiąMarcelina dalej jje nutramigen
Od 10 mż jajko, rybę , ser żółty ,masło mimo ze dalej w krwi wychodzą podwyższone przrcieciała to ma stopniowo wprowadzany nabiał .
A ten test to mówisz o tym co podają dużą ilość białka i czekają z tlenem i respiratorem w szpitalu i ratują dziecko jak spuchnie? Mi mowili ze ten test jest 100% A w krwi to tak 90% mówię to pan krew zbada ja dziękuję za ten test ( zalecany w alergii wrodzonej u nas)
Zosia rewelacyjnie. Wiadomo są gorsze momenty, ale w tej chwili nie mogę na Nią narzekać. Właśnie jesteśmy w Karpaczu na Święta i jest zachwycona. Ja w styczniu wracam do pracy i narazie będzie z opiekunką. Boję się jak to będzie [emoji33]Kochana, a co tam u was słychać? Jak Zosia?
Czasem trzeba...Pierdziele, dzięki za taki test. Niech se sami tak robią
Możesz mieć rację, u nas to zaczeło się od innego cytrusa, ale niestety trwało 10 dni czasami z przerwami kilkudniowy, padlo podejrzenie na inne też alergeny. Zalecano probiotyk, posiew kalu i ostatecznie dietę elminacyjna. Mi powiedziano, że może to byc jelitowka, alergia lub ewentualnie reakcja po szczepieniu, czas pokaże.Dziewczyny wczoraj wieczorem zjadłem mandarynka A dziś mały od popołudnia w kulce ma nitki krwi. Czy to alergia pokarmowa? Były jak dotąd 3 kupki z kreską. W pierwszej malutki w drugiej apogeum A w trzeciej już reszta. Jeszcze poobserwuje w nocy ale tak to mu nic nie dolega. Jestem przekonana że to ten cytrus... mogę mieć racje?