reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, komu udało się pozbyć pociazowego brzuszka. Proszę podzielić się swoją drogą do sukcesu [emoji41][emoji854]

Umm ja się pozbyłam brzucha z dniem porodu. Urodziłam i po nie było widać, ze rodziłam. Nawet nie miałam takiego typowego pociążowego brzucha. Tylko ja chyba przesadziłam z dieta cukrzycowa w ciąży. Dzień po porodzie warzyłam 6 kg mniej jak przed ciąża.

reklama
Była u nas dzis położna i Anastazja waży 3800;) tydzień temu w środę miała 3530:) z tego jestem zadowolona ale z tego co położna zrobiła to juz nie:mad: mała ma suche skórki na czole i smaruje je emotopic a położna wzięła sucha tetrowa pieluszkę u trzeć czoło zaczęła :realmad::angry::mad: mała w krzyk a ona do mnie ze jak ona pójdzie to ja mam „scieranie” dokończyć :szok: szok. Mała siedzi z podwójna warstwa emotopic na czole... co to za praktyki!
Średniowieczne. Jasiowi też się tak nieładnie łuszczyła, położna radziła delikatnie przemywać rumiankiem, oklepywałam też delikatnie kremikiem i ładnie wszystko zeszło.
U nas też dziś była położna:) 5220g...pucki rosną:D

Nie pozwalaj mu się przekręcać z brzuszka na plecki. Jest na to zdecydowanie za wcześnie. Może dorobić się wzmożonego napięcia grzbietowego. Jak próbuje to robić musisz oszukać go w jakiś sposób np. Przełóż go sama na plecki i zrób nóżkami rowerek[emoji6] ja tak robiłam z Zosia zalecenia od rehabilitanta.
Ale to była sekunda. Ledwo go ba brzuszek położyłam, a on w ryk, wygiął się i bach na plecy. Jak chcę zrobić rowerek to też mu nie pasuje i pręży nogi. Do rehabilitanta poszłaś sama czy dostałaś skierowanie od pediatry?

Dziewczyny ale Wy laski jesteście:) Ja miesiąc po porodzie mam brzuch mniejszy niż sterydowy przedciążowy, ale wagę większą pewnie niż Wy zaraz przed porodem:ninja2:.
A jeśli chodzi o ćwiczenia to mi znajoma polecała 15 min dziennie brzuszków z Chodą. Mówiła że w życiu nie miała takiego brzuszka jak po ciąży (a całe życie dbała o linię):biggrin2:.

Umm ja się pozbyłam brzucha z dniem porodu. Urodziłam i po nie było widać, ze rodziłam. Nawet nie miałam takiego typowego pociążowego brzucha. Tylko ja chyba przesadziłam z dieta cukrzycowa w ciąży. Dzień po porodzie warzyłam 6 kg mniej jak przed ciąża.
Na pewno dieta robi swoje ale pewnie też masz taką urodę. Nie wiem czy z dzieckiem prawie 4 kg bylaby szans obejść się bez brzuszka po [emoji57]

@
A od kiedy zaczela.Ci spac? I.to.sama z siebie czy ja "trenowalas"?:)
Jak skonczyla 3 miesiące przestaliśmy ja budzic na jedzenie i szybciutko odstawila jedzenie o 23 jadła o 20 i potem o 3 -5 roznie jak miała 6 miesięcy odstawilismy to nocne (3-5 ) karmienie tydzień nam to zajęło i budzila sie o 6 z czasem 7 .
Na a dzienne karmienia zostaly. Ona nigdy jeść nie woła - mysle ze wie ze jak przyjedzie godzina to dostanie .Na twarzy usmiech od ucha do ucha jak widzi mniam mniam :laugh2:
A na drzemki poranna jest zazwyczaj na spacerze lub jak glowa jej opada idzie do łóżeczka ( protestuje ale spi ) i po obiedzie zawsze idzie na lezakowanie :)
IMG-20181018-WA0022.jpg

Załączniki

• IMG-20181018-WA0022.jpg
    IMG-20181018-WA0022.jpg
    82,7 KB · Wyświetleń: 530
Ostatnia edycja:
Dziewczyny ale Wy laski jesteście:) Ja miesiąc po porodzie mam brzuch mniejszy niż sterydowy przedciążowy, ale wagę większą pewnie niż Wy zaraz przed porodem:ninja2:.
A jeśli chodzi o ćwiczenia to mi znajoma polecała 15 min dziennie brzuszków z Chodą. Mówiła że w życiu nie miała takiego brzuszka jak po ciąży (a całe życie dbała o linię):biggrin2:.
Wczoraj mama ginekolog mowila o brzuchu po ciąży. Na brzuch najlepsza deska i brzuszków nue robic

reklama
@

Jak skonczyla 3 miesiące przestaliśmy ja budzic na jedzenie i szybciutko odstawila jedzenie o 23 jadła o 20 i potem o 3 -5 roznie jak miała 6 miesięcy odstawilismy to nocne (3-5 ) karmienie tydzień nam to zajęło i budzila sie o 6 z czasem 7 .
Na a dzienne karmienia zostaly. Ona nigdy jeść nie woła - mysle ze wie ze jak przyjedzie godzina to zostanie .Na twarzy usmiech od ucha do ucha jak widzi mniam mniam :laugh2:
A na drzemki poranna jest zazwyczaj na spacerze lub jak glowa jej opada idzie do łóżeczka ( protestuje ale spi ) i po obiedzie zawsze idzie na lezakowanie :)Zobacz załącznik 908827
To my nie mamy problemow w nocy bo Hubcui sie budzi przewaznie raz miedzy 2 a 4 a potem o 7. Ale przez dzien zeby zasnal to graniczy z cuden i najgorsze jest to ze jemu sie chcr spac, placze strasznie a zasnąć nie może. Z jedzeniem na razie daje mu cyca na żądanie przez dzień i czasen to jest co godzine nawet ale z tym na razie nic nie robie

Do góry