reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@

Jak skonczyla 3 miesiące przestaliśmy ja budzic na jedzenie i szybciutko odstawila jedzenie o 23 jadła o 20 i potem o 3 -5 roznie jak miała 6 miesięcy odstawilismy to nocne (3-5 ) karmienie tydzień nam to zajęło i budzila sie o 6 z czasem 7 .
Na a dzienne karmienia zostaly. Ona nigdy jeść nie woła - mysle ze wie ze jak przyjedzie godzina to zostanie .Na twarzy usmiech od ucha do ucha jak widzi mniam mniam :laugh2:
A na drzemki poranna jest zazwyczaj na spacerze lub jak glowa jej opada idzie do łóżeczka ( protestuje ale spi ) i po obiedzie zawsze idzie na lezakowanie :)Zobacz załącznik 908827
A zdjęcie jest pi prostu zaje...:)

reklama
Ale to była sekunda. Ledwo go ba brzuszek położyłam, a on w ryk, wygiął się i bach na plecy. Jak chcę zrobić rowerek to też mu nie pasuje i pręży nogi. Do rehabilitanta poszłaś sama czy dostałaś skierowanie od pediatry?
Hubcio bardzo lubi masaze brzuszka. Zaczynam od glaskania brzuszka od góry delikatnie, pod zebrami juz troche mocniej. Jak przeglaszcze kilka razy to potem chwytam go za uda i dociskam nogi do brzuszka tak ze moje rece wchodza troche w brzuch i najczęściej w tedy sa baczki i kupa-dzis byly 2 az po plecy a jedna az po kanapę:laugh2:
Hubek bedzie miał rehabilitacje ale mialan wskazania od neuroliga i na rehabilitacje daje pediatra skierowanie

To my nie mamy problemow w nocy bo Hubcui sie budzi przewaznie raz miedzy 2 a 4 a potem o 7. Ale przez dzien zeby zasnal to graniczy z cuden i najgorsze jest to ze jemu sie chcr spac, placze strasznie a zasnąć nie może. Z jedzeniem na razie daje mu cyca na żądanie przez dzień i czasen to jest co godzine nawet ale z tym na razie nic nie robie
Nie jestem Ci w stanie powiedzieć kiedy zaczęła sypać w dzień. .. nie pamietam .
Powiedzmy gdzieś od 5 mż jada pełne obiady to wtedy drzemke po obiedzie.
Zaczeła sypiac nie na mamie hi hi hi hi

I powiem Wam jeszcze ze moj mezczyzns juz jest za duzy na rozki i kupilam.spiworek i skubany sie dzis o 180 stopni okrecil w lozku a ja jeszcze mam 2 koce wzdłuż lozeczka bo opieram go o nie jak go klafe na boczek. W spiworku ma duza swobode. W efekcie lezal glowa w dol bo mam klin.pod materacem. Klin musze zlikwidowac jak to sie bedzie powtarzac. Chciałam te koce tez wywalic już ale boje sie ze se siniakoe nabije albi.cos z raczka zrobi wkladajac miedzt szczebelki przy tym jego wierceniu. No szok przezylan jak go dzis zobaczyłam:)
A ostarnio na spacerze moja pierdólka zasnela w chuscie. Jutro znów msmy w planie wyruszyć z chusta:) maz nawet znalazł miejsce na butelkę mleka:) widac zgrubuenie pod pachą

@walczaca o szczescie moja Marcelina majac miesiąc zjadala 90-120 mając 2 miesiące 120-150 i zjadala WSZYSTKO co jej dawałam nie zostswiała ani kropelki .6-7 x na dobe
Różnice w dawkach sa zależy ile miałam sciagnietego swojego różnie dorabiałam mm .
I jesli dawałabym jej za każdym płaczem ( bo może rząda jeść ....) to chyba ze 20 kilo by wazyła :laugh2:
Teraz już wie ile chce i na kolacjie milo ze dam jej 180 ml zje 60 .....ale jak była mała to zjadła wszystko !!!!!
Dlatego dostawala co 3-4 h

I powiem Wam jeszcze ze moj mezczyzns juz jest za duzy na rozki i kupilam.spiworek i skubany sie dzis o 180 stopni okrecil w lozku a ja jeszcze mam 2 koce wzdłuż lozeczka bo opieram go o nie jak go klafe na boczek. W spiworku ma duza swobode. W efekcie lezal glowa w dol bo mam klin.pod materacem. Klin musze zlikwidowac jak to sie bedzie powtarzac. Chciałam te koce tez wywalic już ale boje sie ze se siniakoe nabije albi.cos z raczka zrobi wkladajac miedzt szczebelki przy tym jego wierceniu. No szok przezylan jak go dzis zobaczyłam:)
A ostarnio na spacerze moja pierdólka zasnela w chuscie. Jutro znów msmy w planie wyruszyć z chusta:) maz nawet znalazł miejsce na butelkę mleka:) widac zgrubuenie pod pachą
Ale on już wielki:rofl2:. Ładnie wyglądacie. I widzę skarpetki z lidla:) mamy takie same:)
A Ty Misis od kiedy w dżinach chodzisz? Mnie dalej blizna boli i tylko leginsy mój brzuch toleruje:(.

Ale on już wielki:rofl2:. Ładnie wyglądacie. I widzę skarpetki z lidla:) mamy takie same:)
A Ty Misis od kiedy w dżinach chodzisz? Mnie dalej blizna boli i tylko leginsy mój brzuch toleruje:(.
To ja jestem jakas dziwna bo ja sie rewelacyjnie po cc czuje. Blizna mnie wogole nie bolała, ten brzuch jest taki dziwny ale nic mi nie doskwiera. Po lapariskopii gdzie mialam 3 dziurki kilka dni jak dziad chodziłam a tu po 6 godzinach bym.smigac mogla gdyby nie cewnik. Te ubralam pierwszy raz tydzień temu ale one akurat maja wysoki stan ale gdzieś miesiac po cc ubralam z niskim stanem i nic mi nie bylo choc najczesciej chodze w dresach lub takich niby spodnach niby leginsach zeby zadnych zamkow, guzikow nie bylo bo chodzi o karmienie zeby Hubcia nie uwieralo nic. A masujesz sobie ta blizne?
Ja wien ze kobiety roznie do siebie dochodza po cc. Kolezanka z sali po pierwszym cięciu 2 miesiace do siebie dochodzila, po drugim gdzieś 2 tygodnie. Ja bylam już w pelni sprawna na drugi dzien jak mi cewnik wyjeli

reklama
Ale to była sekunda. Ledwo go ba brzuszek położyłam, a on w ryk, wygiął się i bach na plecy. Jak chcę zrobić rowerek to też mu nie pasuje i pręży nogi. Do rehabilitanta poszłaś sama czy dostałaś skierowanie od pediatry?

To, ze Jasiu tak robi nie znaczy, ze musi iść na rehabilitacje [emoji6] ja od neurologa. Ale Zosia na problemy z asymetria ulozeniowa i obniżonym napięciem. No właśnie to wygięcie jest złe, bo to ze złego wzorca jest. Ale jak chcesz iść spr czy wszystko jest ok to możesz iść do rehabilitanta najpierw. Pediatra tez może Ciebie skierować. Ja zrobiłam tak, ze jak widziałam, ze Zosia chce się z brzucha na plecy przełożyć to złapałam szybko tel ten jeden raz nagrałam i lekarzowi pokazałam. Ale tak właśnie ja czymś oszukiwałam najczęściej tym rowerkiem.

Do góry