reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja 4tyg po porodzie i praktycznie tak samo bo 160 cm ale 64 kg :oo: biorę sie za siebie :errr: Idę po Twoje wymiary! :tak:

U mnie waga wzrost takie same, ale juz 2 miesiace po porodzie... Niestety Mały dostał uczulenia i jest podejrzenie, że to alergia na czekolade i/lub białko mleka krowiego dlatego od dziś przerzucam się na zdrowe jedzenie :).

reklama
Ja chce dla nich jak najlepiej ale dziewczynki bardzo dużo tyją i trochę się zastanawiam czy to nie moja wina... w sensie Ty jak dawalas cyca to Zosia jadła tyle ile chciała A ja jak daje butlę to zazwyczaj zjadają całą:-/ przynajmniej Amelia. I teraz wychodzi nam jedzenie 7 razy dziennie ok 140-150 ml nie wi3m czy to nie za dużo. I nie wiem czy lepiej pilnować tych 3 godzin i np wieczorem po kapaniu dawać butlę bez względu na to o której jadły wcześniej? Nawet jak godzina dopiero minęła? Kąpieli nie ma szans przesunąć. Kąpiemy o 19.30 bo od 18.30 to już u nas marudne szkraby...
I nie wiem czy lepiej ten ostatni "zasiad" czy np dawać jedzenie od razu jak wstaną bo oczywiście że są głodne i nie dam rady ich przetrzymać A pozn8ej np o 9 czy 10 i tak żeby było już zawsze (nawet jeżeli przerwa od jedzenia nas krótsza?)
Marcelima ma swoje pory można powiedzieć od zawsze .... była budzona na jedzenie przez pierwsze 3 miesiace. I do tej pory jada o stalych porach i o stalych porach spi .Nie dawalam czesciej niz co 3 h w nocy co 4 .
20181018_103442.jpg
20181018_103442.jpg

Teraz jak jest duza jada
8
12
15
18
21
Zaraz wstanie bo ma poranna drzemke

Załączniki

• 20181018_103442.jpg
    20181018_103442.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 558
Marcelima ma swoje pory można powiedzieć od zawsze .... była budzona na jedzenie przez pierwsze 3 miesiace. I do tej pory jada o stalych porach i o stalych porach spi .Nie dawalam czesciej niz co 3 h w nocy co 4 . Zobacz załącznik 908576 Zobacz załącznik 908576
Teraz jak jest duza jada
8
12
15
18
21
Zaraz wstanie bo ma poranna drzemke
A Marcelinka Ci spala przez dzien na poczatkyr? Ja sie boje ze jak Hubcio ms takie problemy ze snen przez dzień to tak juz zostanie. Teraz dalam go ns plecy w łóżeczku i padl ze zmeczenia i spi juz 15 minut. Kurcze sen jest wazny dla maluszka a tu bidoczek tak.sie męczy:/

Moj.Hubert lubi tylko rece i tez stal sie wybredny bo pasuje mu tylko pozycja do odbicia w ktorej nie powinnam go nosić bo podobno dzieci do 6-go m-ca nie powinni mosic sie pionowo ale co zrobic jak tylko tak sie uspokaja
Pionowo można nosić w granicach rozsadku :) głównie chodzi o to aby nosząc dziecko pionowo ( tak jak do odbicia) pilnować aby dziecko miało ułożone nogi na żabke. Pozatym ja często nosiłam synka opierając jego plecy na mnie ...w ten sposób on był wyżej i mu się podobało a kręgosłup miał oparty.

reklama
A Marcelinka Ci spala przez dzien na poczatkyr? Ja sie boje ze jak Hubcio ms takie problemy ze snen przez dzień to tak juz zostanie. Teraz dalam go ns plecy w łóżeczku i padl ze zmeczenia i spi juz 15 minut. Kurcze sen jest wazny dla maluszka a tu bidoczek tak.sie męczy:/
Moja nie spała od początku w dzień i przeżywałam że taki maluch potrzebuje snu. Zaraz kończy 5mscy i nic się nie zmieniło a przerwy w niespaniu wydłużyły się i śpi co 2-3h po 30 minut. Te ostatnie 1,5h to był wypadek przy pracy :p wszystko już wróciło do normy haha.

Do góry