reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja 4tyg po porodzie i praktycznie tak samo bo 160 cm ale 64 kg :oo: biorę sie za siebie :errr: Idę po Twoje wymiary! :tak:

U mnie waga wzrost takie same, ale juz 2 miesiace po porodzie... Niestety Mały dostał uczulenia i jest podejrzenie, że to alergia na czekolade i/lub białko mleka krowiego dlatego od dziś przerzucam się na zdrowe jedzenie :).

reklama
Ja chce dla nich jak najlepiej ale dziewczynki bardzo dużo tyją i trochę się zastanawiam czy to nie moja wina... w sensie Ty jak dawalas cyca to Zosia jadła tyle ile chciała A ja jak daje butlę to zazwyczaj zjadają całą:-/ przynajmniej Amelia. I teraz wychodzi nam jedzenie 7 razy dziennie ok 140-150 ml nie wi3m czy to nie za dużo. I nie wiem czy lepiej pilnować tych 3 godzin i np wieczorem po kapaniu dawać butlę bez względu na to o której jadły wcześniej? Nawet jak godzina dopiero minęła? Kąpieli nie ma szans przesunąć. Kąpiemy o 19.30 bo od 18.30 to już u nas marudne szkraby...
I nie wiem czy lepiej ten ostatni "zasiad" czy np dawać jedzenie od razu jak wstaną bo oczywiście że są głodne i nie dam rady ich przetrzymać A pozn8ej np o 9 czy 10 i tak żeby było już zawsze (nawet jeżeli przerwa od jedzenia nas krótsza?)
Marcelima ma swoje pory można powiedzieć od zawsze .... była budzona na jedzenie przez pierwsze 3 miesiace. I do tej pory jada o stalych porach i o stalych porach spi .Nie dawalam czesciej niz co 3 h w nocy co 4 .
20181018_103442.jpg
20181018_103442.jpg

Teraz jak jest duza jada
8
12
15
18
21
Zaraz wstanie bo ma poranna drzemke

Załączniki

• 20181018_103442.jpg
    20181018_103442.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 554
Marcelima ma swoje pory można powiedzieć od zawsze .... była budzona na jedzenie przez pierwsze 3 miesiace. I do tej pory jada o stalych porach i o stalych porach spi .Nie dawalam czesciej niz co 3 h w nocy co 4 . Zobacz załącznik 908576 Zobacz załącznik 908576
Teraz jak jest duza jada
8
12
15
18
21
Zaraz wstanie bo ma poranna drzemke
A Marcelinka Ci spala przez dzien na poczatkyr? Ja sie boje ze jak Hubcio ms takie problemy ze snen przez dzień to tak juz zostanie. Teraz dalam go ns plecy w łóżeczku i padl ze zmeczenia i spi juz 15 minut. Kurcze sen jest wazny dla maluszka a tu bidoczek tak.sie męczy:/

Moj.Hubert lubi tylko rece i tez stal sie wybredny bo pasuje mu tylko pozycja do odbicia w ktorej nie powinnam go nosić bo podobno dzieci do 6-go m-ca nie powinni mosic sie pionowo ale co zrobic jak tylko tak sie uspokaja
Pionowo można nosić w granicach rozsadku :) głównie chodzi o to aby nosząc dziecko pionowo ( tak jak do odbicia) pilnować aby dziecko miało ułożone nogi na żabke. Pozatym ja często nosiłam synka opierając jego plecy na mnie ...w ten sposób on był wyżej i mu się podobało a kręgosłup miał oparty.

reklama
A Marcelinka Ci spala przez dzien na poczatkyr? Ja sie boje ze jak Hubcio ms takie problemy ze snen przez dzień to tak juz zostanie. Teraz dalam go ns plecy w łóżeczku i padl ze zmeczenia i spi juz 15 minut. Kurcze sen jest wazny dla maluszka a tu bidoczek tak.sie męczy:/
Moja nie spała od początku w dzień i przeżywałam że taki maluch potrzebuje snu. Zaraz kończy 5mscy i nic się nie zmieniło a przerwy w niespaniu wydłużyły się i śpi co 2-3h po 30 minut. Te ostatnie 1,5h to był wypadek przy pracy :p wszystko już wróciło do normy haha.

Do góry