izabella87
Fanka BB :)
A który to tydzień - tak do neurologa na początek a potem on pokieruje... A ginekologowi mówiłaś? nietypowe to... hmmm...
26tc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A który to tydzień - tak do neurologa na początek a potem on pokieruje... A ginekologowi mówiłaś? nietypowe to... hmmm...
ja bym spytała gina, co to i niech da skierowanie wtedy muszą Cie przyjąć szybko do specjalisty! Omdlenia w ciąży bywają niebezpieczne...
Moja ma 6 miesięcy i dopiero od niedawna czuję jakieś regularne pory i porcje także trzeba uzbroić się w cierpliwość [emoji33] [emoji6]Dziewczyny które karmią mm lub swoim ściągniętym mlekiem, mi to sen z oczu spędza moje dziewczyny budzą się nieregularnie... czasami o 7, czasami o 5 i strasznie mi się rozjezdzaja te godziny karmienia... nie mamy stałych godzin. Karmimy się mniej więcej co 3 godziny, tera z robią już dłuższe przerwy ale wieczorem zawsze o 20 i czasami wychodzi nam karmienie w dzień Ci 3,5 godziny A te wieczorne np o 18.30 i zaraz o 20 znowu... Jak mam to ogarnąć?
Ale dostają jej mleko tylko w butli [emoji6]O matko nie czuję się kompetentna odpowiedzieć na te pytania, bo na porcjach mm się nie znam. Zdecydowanie karmienie na żądanie dziecka w każdym wieku mnie nie przekonuje, bo Zosia też miała problem z tym, że za dużo ważyła. I pilnowałam mniej więcej co 3 godziny jedzenia. Ale właśnie jak była zdenerwowana albo chciała spać albo wieczorne karmienie - dawałam. Tylko pierś, nie mm. Więc to jednak trochę inaczej. Porozmawiaj może z pediatrą na ten temat? A nie możesz je położyć bez karmienia i podać butlę jak się przebudzą?
One jedzą moje mleko z butli. Szkoda mi ich usypiac bez butliO matko nie czuję się kompetentna odpowiedzieć na te pytania, bo na porcjach mm się nie znam. Zdecydowanie karmienie na żądanie dziecka w każdym wieku mnie nie przekonuje, bo Zosia też miała problem z tym, że za dużo ważyła. I pilnowałam mniej więcej co 3 godziny jedzenia. Ale właśnie jak była zdenerwowana albo chciała spać albo wieczorne karmienie - dawałam. Tylko pierś, nie mm. Więc to jednak trochę inaczej. Porozmawiaj może z pediatrą na ten temat? A nie możesz je położyć bez karmienia i podać butlę jak się przebudzą?
@jasani możesz napisać jak dokładnie to zrobiłaś? Moja juz jutro kończy miesiąc i bardzo bym chciała wygospodarować troche dnia na pranie prasowanie i takie rzeczy
No właśnie tak mi się wydajeKażde dziecko inne ale Ci powiem że potrafią Ci dużo zjesc
Ciesz się dopóki jedzą i są okraglutkie...bo jeszcze będziesz chodziła za nimi z jedzeniem z nadzieją ze chociaz trochę zjedzą bo takie chudziutkie są -No właśnie tak mi się wydaje
Twój synek wcale nie musi byc duży. Zostało Ci 6 tygodni i dziecko średnio przybiera 200 gram na tydzień. Czyli w okolicach porodu moze nawet 4 kg nie dobić.Witajcie wczoraj mały mnie nastraszyl bo miałam jakieś skurcze i bóle brzucha pojechalam na ktg ale na szczęście nic złego nie wykazało. Dzisiaj byliśmy na usg... zapowiada się duży chłopczyk , mamy 34 tc a malutki ma już 2400 ms takie śliczne pysie już na policzkach ❤ lekarz się śmiał że powinnam się cieszyć że będzie cesarka bo naturalnie poród mógłby trochę potrwać
@walczaca o szczescie jestem pełna podziwu Twoim piersiom skąd one produkują tyle mleka ...pewnie masz wielkie i jędrne balony...ciesz się nimi bo jak przestaniesz karmić to już takie piękne i jędrne nie będę ja pomimo ze nie byłam zwolenniczką kp coraz częściej o tym myślę ...i chciałabym karmić małego chociaż te 6 tyg.
Dziewczyny doczekać się nie mogę mojego szczęścia...a jak się urodzi to pewnie pomyślę jak da popalić ze mógł jeszcze posiedzieć w brzuchu