reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A kuku
USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1538830964041.jpg_1538830966217.jpeg

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1538830964041.jpg_1538830966217.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1538830964041.jpg_1538830966217.jpeg
    414,4 KB · Wyświetleń: 537
I starcza Ci mleka czy karnisze czasami mm? Chyba 4-5 sesji to trochę mało aby rozkręcić produkcję na Maxa:-/ zwiększ ilość sesji powinno być lepiej
Ja kp, te sesje z laktatorem to dodatkowo wtedy kiedy mała spi, więcej nie dam rady bo dziecko praktycznie non stop przy piersi, dokarmiam 100 ml mm, laktacja nie rozkręcila mi się tak jak powinna.

Mam pytanie. Zośka 14.10 skończy 5 miesięcy. Jak wiecie ściągam pokarm. Mojego pokarmu zjada 90-110ml o choćbym chciała więcej nie zje. Jak daje jej mm to zjada go 60-70 ml. Już nie wiem co robić. Chce pokarm ściągać do skończonego 6 miesiąca i boje się, ze jak w końcu zejdę na samo mm i oba będzie dalek tak mało jadła to będzie z wagi spadała. Zastanawiam się czy noe wprowadzić jej kaszki. Chciałabym aby zaczęła przesypiać 6 h w nocy ciągiem, niestety nie udaje mi się to. Jak dałam jej na noc wczoraj mm (za może 10 razem złapała) to po 2,5h się budzi głodna.

Mam pytanie. Zośka 14.10 skończy 5 miesięcy. Jak wiecie ściągam pokarm. Mojego pokarmu zjada 90-110ml o choćbym chciała więcej nie zje. Jak daje jej mm to zjada go 60-70 ml. Już nie wiem co robić. Chce pokarm ściągać do skończonego 6 miesiąca i boje się, ze jak w końcu zejdę na samo mm i oba będzie dalek tak mało jadła to będzie z wagi spadała. Zastanawiam się czy noe wprowadzić jej kaszki. Chciałabym aby zaczęła przesypiać 6 h w nocy ciągiem, niestety nie udaje mi się to. Jak dałam jej na noc wczoraj mm (za może 10 razem złapała) to po 2,5h się budzi głodna.
Są kaszki, które możesz już po 4 miesiącu wprowadzić, ale nie ma gwarancji, że prześpi Ci całą noc. Ogólnie mm wolniej się trawi i powinna dłużej spać, ale skoro zjada tylko 60 ml to może się budzić wcześniej. Moja tyle zjadala jak miała 3 tygodnie. Może w ciągu dnia dawaj jej częściej jeść skoro zjada tak mało.

Ale po 6tym miesiacu bedzie nie tylko na mm ale tez juz na innym pokarmie, bo bedzie miec rozszerzona diete wiec o spadki wagi bym sie nie bala.
Moja w tym wieku przesypiala jakies 5-6h ciagiem, ale nie wiecej.
Hipp ma kaszke ryzowa po 4mz, nie ma w niej cukru ani nic innego. Ma tez kaszke z 3 skladnikowa, chyba ryz, kukurydza i kasza jaglana. Obie sa bio. Ja zaczynalam od tych.

Spróbuj espumisan zamiast delicolu 4x15 kropel przed jedzeniem. Ja deje rano, w poludnie, popoludniu i po kapieli. Nam bardziej pomogl
Dzięki Misis. Póki co delicol u nas działa. Espumisan zostawię na cięższe czasy.
Podkładów pod dziecko nie polecam bo one w ogóle nie oddychają. Kiedyś teściowa zafundowała mojej córce całe mokre plecy bo położyła ja na takim podkładzie. Lepiej kupić taki specjalny, który oddycha. I to co opisujesz to właśnie ulewanie. U nas na początku tez nie było z tym problemu dopiero od jakiegoś miesiąca zaczęło się.
Dlatego na podkład daję flanelową pieluchę. No i Bejbik przeważnie śpi w rożku:)

Ale po 6tym miesiacu bedzie nie tylko na mm ale tez juz na innym pokarmie, bo bedzie miec rozszerzona diete wiec o spadki wagi bym sie nie bala.
Moja w tym wieku przesypiala jakies 5-6h ciagiem, ale nie wiecej.
Hipp ma kaszke ryzowa po 4mz, nie ma w niej cukru ani nic innego. Ma tez kaszke z 3 skladnikowa, chyba ryz, kukurydza i kasza jaglana. Obie sa bio. Ja zaczynalam od tych.
Tak, ale wtedy będę rozszerzać dietę. Jak zje 2-3 łyżki czegoś to będzie sukces. Wczoraj kupiłam jakaś. Bobovity po 4 miesiącu. Muszę jeszcze tylko smoczek inny kupić do butelki bo my dalej na 1.

reklama
Do góry