reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Jak dasz na bok to sie nie udusi. To ja Wam polecam ceratki z flanelka na górze-przynajmniej przescieradlo uratujecie
Jaś od początku spi na podkładzie poporodowym, na tym pielucha bawełniana. Raz ściągnęłam i akurat wtedy przelał pampa, 3 w nocy przebieranie całego wyrka więc podkład wrócił:)
Nie nie dawać . Możesz próbować dawać np. Co godzine małe porcjie lub co 3 normalne .I kładz go normalnie na plecach zobaczysz jak pieknie bierze główkę w bok jak ma ulac .
Moja potrafiła zjeść ulac i potem co pół godziny ulec .....lub zjeść nie ulac a za 2 h ulac 5 razy ..... roznie i nie było na to sposobu. Pilnuj przyrosty wagi i poprostu przebieraj przebieraj przebieraj i co dzień pralkę nastawiaj :D
Nie kładź czesto na boli źle na biodra
Mnie jeszcze zastanawia czy to napewno ulewanie, bo to nie cieknie stróżka po policzku tylko jakby konkretne kilkukrotne odbicie mlekiem. Sporo tego leci, pewnie dlatego znowu chce jeść bo jest głodny. A karmienie co godzinę dr odradzał ze względu na delicol (podajemy przed każdym karmieniem ze względu na te problematyczne kupy), tylko wtedy nie było jeszcze problemu z ulewaniem. Jak nie urok to sraczka:sorry:.
Jak nie oburza się że jest głodny nie karm. Ja tak robię i ładnie przebiera na wadze, nawet za ładnie [emoji2]
No właśnie nie chce spać jak znowu cyca nie dostanie:rolleyes2:.

Jaś od początku spi na podkładzie poporodowym, na tym pielucha bawełniana. Raz ściągnęłam i akurat wtedy przelał pampa, 3 w nocy przebieranie całego wyrka więc podkład wrócił:)

Mnie jeszcze zastanawia czy to napewno ulewanie, bo to nie cieknie stróżka po policzku tylko jakby konkretne kilkukrotne odbicie mlekiem. Sporo tego leci, pewnie dlatego znowu chce jeść bo jest głodny. A karmienie co godzinę dr odradzał ze względu na delicol (podajemy przed każdym karmieniem ze względu na te problematyczne kupy), tylko wtedy nie było jeszcze problemu z ulewaniem. Jak nie urok to sraczka:sorry:.

Spróbuj espumisan zamiast delicolu 4x15 kropel przed jedzeniem. Ja deje rano, w poludnie, popoludniu i po kapieli. Nam bardziej pomogl

Podkładów pod dziecko nie polecam bo one w ogóle nie oddychają. Kiedyś teściowa zafundowała mojej córce całe mokre plecy bo położyła ja na takim podkładzie. Lepiej kupić taki specjalny, który oddycha. I to co opisujesz to właśnie ulewanie. U nas na początku tez nie było z tym problemu dopiero od jakiegoś miesiąca zaczęło się.

Ja klade tylko na bok, boje się na plecka bo w rodzinir mam przypadek zakdzyuszena sie niemowlaka ktorego cudem odratowalo
Ja tylko na początku kładłam na bokach. Teraz śpi na plecach,ale głowę zawsze ma zwróconą na bok. Nigdy nie zasypia z buzią wpatrzoną w sufit. Zresztą teraz tak się wierci, że nie ma szansz, żeby spała na boku bo od razu ląduje na plecach. Dodam jeszcze, że nie zawsze jej się odbije po jedzeniu a i tak spię spokojna.

Juz po polowkowych wszystkie narzady zbudowane i dzialajace prawidlowo. Wiercipieta tak sie ulozyla ze nie mozna bylo od gory uwidocznic glowki. W jamie brzusznej uwidoczniono torbiel 1.5x1.6mm przeprasam za slownictwo ale hu.. wie co to moze byc albo dodatkowa nerka albo torbiel krezki albo wada drog zolciowych [emoji20] [emoji20] 31.10 kolejne badania zeby zobaczyc co sie z tym dzieje i czy wiadomo bedzie co to jest. moze byc tak ze do porodu nie bedzie zdjagnozowane. Pocieszajace jest to ze nie zagraza dziecku w tej chwili i ze nie uwidoczniono pecherzyka zolciowego z powodu ulozenia dziecka wiec moze sie okazac i oby tak bylo ze jest to wlasnie on
O rety Gosiu trzymam kciuki aby to było jakieś nieporozumienie i aby się wszystko jak najszybciej wyjaśniło[emoji110] wszystko na pewno będzie dobrze!

No to trzeba dokarmić glodomorka [emoji2] U mnie caly czas jest podkład i pielucha z bawełny z góry [emoji41]

reklama
Do góry