reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nie wiem po co usg ale jak dzwonilam do neurologa to od razu pytalo o usg glowki. Lekarz mnie mose uspokoic a jak jest atak to tak sie ujowo czuje

Domyślam się. Zosia miała usg przcciemiaczkowe ze względu na wcześniactwo. A nie mowila po badaniu, ze to może być brzuch? Jak ja byłam u neonatolog pierwszy raz to po badaniu od razu stwierdziła kolki u Zosi.

reklama
Ja w rożek nie mogłam wsadzić taki był ryk krzyk furia wręcz .......
A w zyciu bym w ten kokon nie wsadziła dla mojego oka wyglada strasznie ......
Nie chodzi o wsadzanie w kokon tylko ogolne ograniczenie ruchow. Sa dziexi, ktore tego potrzebuja, zeby sie uspokoic, bo odruch wyrzucania raczek powoduje u nich stres.

Nie chodzi o wsadzanie w kokon tylko ogolne ograniczenie ruchow. Sa dziexi, ktore tego potrzebuja, zeby sie uspokoic, bo odruch wyrzucania raczek powoduje u nich stres.
Ja nie byłabym w stanie tak dziecka osaczyc .... nie pitrafie i już.
Źle mi to wygląda.
Moze moje tego potrzebowało.....
To nie moja bajka wyglada strasznie .
Nie czytałam o tym nic bo mi słabo na sam widok ....
To jest jedna z tych nowości ktora do mnie nie przemawia. Nie mówię ze nie warto czy ze nie działa ....
Nie dla mnie i już.

Ja nie byłabym w stanie tak dziecka osaczyc .... nie pitrafie i już.
Źle mi to wygląda.
Moze moje tego potrzebowało.....
To nie moja bajka wyglada strasznie .
No i ok, Marcelina tego nie lubila, a sa dzieci, ktore tak sie uspokajaja. Gdybys widziala, ze jej pomaga to pewnie staloby sie to Twoja bajka. [emoji6]
To tylko sugestia, bo rozumiem co Misis przezywa i mysle, ze warto sprobowac wszytskiego, zwby dziecku pomoc.

Czytam Was dziewczyny i jestem przerażona... boję się co mnie czeka jak malutki się urodzi....czy dam radę...
Ale muszę nie ma innego wyjścia
@misis188 pozwolisz ze napiszę co myślę. Wiem ze karmienie piersią super fajne itp ale u nas przy pierwszym dziecku nie dało po prostu rady ....wisiał na cycu nie umiał złapać .... ciężko było.... były kolki więc stwierddzilam ze podam mm i powiem Ci ze było o niebo lepiej,mały się najadał mniej płakał, nie lykał powietrza podczas próby ssania piersi , fakt kolka nadal była ale w dzień było dużo lepiej. Warto spróbować każdego sposobu aby ulżyć dziecku...

No i ok, Marcelina tego nie lubila, a sa dzieci, ktore tak sie uspokajaja. Gdybys widziala, ze jej pomaga to pewnie staloby sie to Twoja bajka. [emoji6]
To tylko sugestia, bo rozumiem co Misis przezywa i mysle, ze warto sprobowac wszytskiego, zwby dziecku pomoc.
Maecelina rozka nie lubiła ( chyba ;)) w kokon by mi do glowy nie przyszlo ja wsadzac :D

Czytam Was dziewczyny i jestem przerażona... boję się co mnie czeka jak malutki się urodzi....czy dam radę...
Ale muszę nie ma innego wyjścia
@misis188 pozwolisz ze napiszę co myślę. Wiem ze karmienie piersią super fajne itp ale u nas przy pierwszym dziecku nie dało po prostu rady ....wisiał na cycu nie umiał złapać .... ciężko było.... były kolki więc stwierddzilam ze podam mm i powiem Ci ze było o niebo lepiej,mały się najadał mniej płakał, nie lykał powietrza podczas próby ssania piersi , fakt kolka nadal była ale w dzień było dużo lepiej. Warto spróbować każdego sposobu aby ulżyć dziecku...
Ja przy Marcelinie walczyłam o pokarm jak DEBIL tak uważam ze to była zła decyzjia . Chciałam kp niestety nie miałam pokarmu .... moje dziecko z 2375 spadło na 2000 wiec praktycznie od razy dokarmiałam mm ( na poczatku odciagałam 5 ml - 10 to byl sukces ) laktator con2-2.5 by odciągnąć 50% tego potrzebowała i cyc non stop ale to chyba w formie relaksu ......
Bek ryk i wyrzuty sumienia ze nie potrafie wykarmic dziecka.....
Przy 2 dziecku jak mleka nie bedzie lub nie bedzie umiało złapać .....po prostu pojde do apteki po mm . 3 miesiące życia Marceliny były ciezkie a ja sobie dokładałam laktatorzem i wyrzutami sumienia i złym nastrojem. .....
Ale @misis188 mówi ze ma mleko

reklama
Gosia a co to znaczy dla Ciebie lekki ?
Bebetto wazy 15 kg + 9 Marcelina + torba .... ja nie jestem w stanie wnieść do autobusu a co dopiero na 2 pietro ....
Jak znajdziesz lekki wózek to daj znac .....
Szukałam spacerówki parasolki i ta co wstępnie wybrałam waży 12 .....

Do góry