reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bedziemy bardzo źle na Ciebie patrzec:laugh2::laugh2::laugh2:
Oszalalas kobito:rofl2:
Tylko my to już takie troche babcie w porównaniu z Toba:laugh2::laugh2::laugh2:
A przestańcie wy będziecie wiecznie piękne i młode liczby się nie liczą [emoji4]każdy ma swój odpowiedni czas . Wy to napewno bardziej jesteście doświadczone niż ja ale od kogoś przynajmniej mogę się uczyć [emoji6]

reklama
Witam dziewczyny jestem tu akurat nowa ale wcześniej już bylam na kto po in Vito i się przez przypadek dowiedziałam ok tym forum niektóre mnie pewnie kojarza. Mam na imię Sandra 22 lata 4 niepowodzenia inseminacji udało się przy pierwszym in vitro. Aktualnie jesteśmy w 29 tc termin na 30.10.2018 jest to ciąża bliźniacza chłopiec - Staś i dziewczynka- Hania. Mamy nadzieję że przyjmie cię nas do grupy :)

Super! Witamy! Rozgośc się! [emoji2]

O faktycznie niespodzianka. Kurcze, nie wiem jak ich ptzegadalas z tymi dwoma zarodkami, bo ja jestem od Ciebie starsza, ale mnie za Chiny nie chcieli podać dwóch, bom za młoda [emoji23]
Czemu krzywo? Z każdej naszej upragnionej ciąży się cieszę!
Nas akurat wtedy przyjeła dr. Gajewska to była za jednym zarodkiem mowiła że mogę mieć kłopot z ciąża bliźniacza bo jestem niska o wieku nic nam nie mowili ale od początku chcieliśmy dwa tak jak nam radził dr. Mercik ( akurat przy in vitro prowadził nas dr. Mercik i Gajewska) i nie żałujemy[emoji4] dr. Mercik mówił że dobrze zrobiliśmy moze to zależy od lekarza wiesz. [emoji848]No niewiem że np. to dla mnie jeszcze za wcześnie i wgl wiesz różni są ludzie [emoji4][emoji6]

Witaj [emoji4] Ja jak bym wiedziala o swoich problemach w wieku 22 lat nie zastanawialabym sie. Bedziesz zawsze mloda, mloda mama, mloda babcia i prababcia[emoji3] mnie chyba nie bedzie dane byc prababcia[emoji31]
Właśnie to samo mówił na dr. Mercik że im wcześniej się wykryje problem tym lepiej i można na spokojnie zacząć dzialac ale jak już 4 razy inseminacja nie wyszła to mówi że warto spróbować in vitro a jak to się nie uda to będziemy szukać kolejnych przyczyn która mogą stać na drodze ale się udało i się cieszymy. Wiesz najbardziej się bałam o psychikę męża bo dla mężczyzny to też nie jest łatwe przyjąć do wiadomości że jest się bezpłodnym i podjąć decyzję o dawcy. Decyzję pozostawiłam jemu i uszanowalam każda jego decyzje. Nie liczy się dla nas pochodzenie plemnikow tylko to kto do samego początku ciąży dla naszych dzieci jest ojcem. [emoji4]

Witaj [emoji4] Ja jak bym wiedziala o swoich problemach w wieku 22 lat nie zastanawialabym sie. Bedziesz zawsze mloda, mloda mama, mloda babcia i prababcia[emoji3] mnie chyba nie bedzie dane byc prababcia[emoji31]
A co do prababci skąd wiesz wszystko jest możliwe nie masz raczej zamiaru się wybierać szybko na ten drugi świat [emoji4]

reklama
Właśnie to samo mówił na dr. Mercik że im wcześniej się wykryje problem tym lepiej i można na spokojnie zacząć dzialac ale jak już 4 razy inseminacja nie wyszła to mówi że warto spróbować in vitro a jak to się nie uda to będziemy szukać kolejnych przyczyn która mogą stać na drodze ale się udało i się cieszymy. Wiesz najbardziej się bałam o psychikę męża bo dla mężczyzny to też nie jest łatwe przyjąć do wiadomości że jest się bezpłodnym i podjąć decyzję o dawcy. Decyzję pozostawiłam jemu i uszanowalam każda jego decyzje. Nie liczy się dla nas pochodzenie plemnikow tylko to kto do samego początku ciąży dla naszych dzieci jest ojcem. [emoji4]
U nas tez bylo dawstwo i męża pierwsza reakcja o dawstwie po wyjsciu z gabinetu byla taka albo genetycznie nasze albo wcale [emoji20] tylko ze on myslal ze to tylko nas to dotknelo i jak zaczął czytac ile osob taka decyzje podejmuje na momencie zmienil zdanie nawet nie trzeba bylo mu nic uświadamiać. Teraz jesteśmy szczęśliwymi rodzicami 4,5m Amelki a mąż swiata poza nia nie widzi [emoji7] i mowi ze jacy fajni ludzie dali nam zarodki[emoji173] . Bedziecie cudownymi rodzicami jak kazdy kto tu sie stara bo to upragnione marzenie ktore sie spelnilo. Trzymam kciuki za szczesliwe rozwiązanie [emoji256] [emoji110] [emoji8]
IMG_20180731_135007.jpg

Załączniki

• IMG_20180731_135007.jpg
    IMG_20180731_135007.jpg
    79 KB · Wyświetleń: 452
Do góry