ludek
Fanka BB :)
Ja rodziłam naturalnie [emoji6]Dziewczyny A czy to prawda że po invitro można mieć tylko cesarskie cięcie? Czy można rodzić naturalnie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja rodziłam naturalnie [emoji6]Dziewczyny A czy to prawda że po invitro można mieć tylko cesarskie cięcie? Czy można rodzić naturalnie?
I to jest najważniejsze! A poród z czasem pójdzie w niepamięć [emoji6]Tzn przez te 9 godzin nie byłam zmęczona bardzo bardziej znudzona lezeniem i czekaniem.Mysle że bez znieczulenia samo parcie by krócej trwało bo bym miała motywację bólem i czulabym.Maly urodził się z waga 3180 i 49 cm dziś mamy już 3 by tobie i czujemy się wspaniale
Już wspominam szczęśliwie te chwilę ale gdzieś cząsteczka obaw i wyrzutów zostanie
Znieczulenie często na odwrót wydłuża poród i kobieta ostatecznie może być bardziej wykończona.Ok na pewno zdaza sie, ze lekarz czy polozna nie sa winni, ale w wiekszosci przypadkow jednak tak. Bo jesli dziecko utyka w kanale rodnym to najczesciej przez zle ulozenie, a polozna czy lekarz badajac recznie powinni to zauwazyc.
Vacum moze byc dla dziecka niebezpieczne wiec ja wybralabym cc, gdybym oczywiscie miala wybor. A co do utraty sil to gdyby znieczulenie bylo ogolnie dosteone to ten problem pojawialby sie rzadziej.
Ludek bylas znieczulana?Znieczulenie często na odwrót wydłuża poród i kobieta ostatecznie może być bardziej wykończona.
Strasznie dziwne ....U mnie w karcie ciazy bylo wpisane ciaza wysokiego ryzyka. Nie bylo to wskazaniem do cc, ale w razie kontakatu z innym lekarzem niz moj, miala byc jasnosc, ze maja sie obchodzic z najwieksza ostroznoscia.
Dla mnie to jasne, ze z kazda ciaza trzeba sie obchodzic ostroznie, ale ja to ja, a lekarze to lekarze.Strasznie dziwne ....
Tz . Ze inne ciążę trzeba teaktowac mniej ostroznie ? Ciąża to ciąża .... z każda trzeba sie obchodzić z największą ostrożnością. Tez mam w karcie ciąża z in vitro w 32 dostałam atosiban i progesteron dlatego ze wymagala tego moja ciąża a nie dlatego ze byla z in vitro .
Ależ oczywiście ze nie sa takie same 100 ciąż poczytnych naturalnie i kazda może byc inna i mieć rozne przebiegi i zakonczenia .Przebiegu ciazy nikt nie przewidzi ( ale nie ma ba to wpływu jak została poczęta ) Ja miałam w ciąży 2 lekarzy i usg ilości straszne - potrzebowała tego moja glowa nie ciaza potem usg ktg krew mocz co 2-3 dni bo ciaza tego Wymagała .Dla mnie to jasne, ze z kazda ciaza trzeba sie obchodzic ostroznie, ale ja to ja, a lekarze to lekarze.
Wg mnie jest to ciaza podwyzszonwgo ryzyka chociazby z powodu ogromu staran zeby w nia wogole zajsc.
Ja uwazalam na siebie duzo bardziej niz ktokolwiek z mojego otoczenia, kto zachodzil naturalnie, bo dla mnie sa ciaze i ciaze, nie wszystkie sa takie same.
Ja prawie urodziłam hi hi hiJa rodziłam naturalnie [emoji6]
Nie byłam ale moja koleżanka ze szkoły rodzenia tak. I żałowała że wzięła bo spowolniło to całą akcję o kilka godzin. Tak samo mówila położna ze szkoły rodzenia. Ile ludzi tyle opinii [emoji6] Mnie najbardziej wymęczyło parcie a tej fazy porodu się nie znieczula [emoji12] A może za granicą są lepsze znieczulenia...Ludek bylas znieczulana?
To, ze moze wydluzyc porod (slyszalam o tym, alw tak u mnie jak u mojej bratowej bardzo przyspieszylo akcje) to jedno, ale ja po zniwczuleniu po prostu lezalam i odpoczywalam. Nie przypominam sobie zadnego wykonczenia. Zmeczenie pojawilo sieponownie dopiero po kilkunastu probach parcia.