reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja prawie urodziłam hi hi hi
Pamiętam jak trzeszczała mi miednica ....
I jak brzydko mowiłam ....
;)
Nie bylo to przyjemne uczucie ale do przejscia :) Mam przyjaciolke ma 3 dzieci wszystkie rodziła sn bez znieczulenia bo UWIELBIA ten moment :huh:czuc jak z niej wychodzi :surprised: różne rzeczy ludzie lubia o_O
To ja rozumiem charakter [emoji23]

reklama
Nie byłam ale moja koleżanka ze szkoły rodzenia tak. I żałowała że wzięła bo spowolniło to całą akcję o kilka godzin. Tak samo mówila położna ze szkoły rodzenia. Ile ludzi tyle opinii [emoji6] Mnie najbardziej wymęczyło parcie a tej fazy porodu się nie znieczula [emoji12] A może za granicą są lepsze znieczulenia...
Mój poród trwał od odejścia wód 6 god w tym faza parcia 45 min.
U nas sie znieczula, bo podaje sie nowy typ znieczulenia, ktory nie sprawia, ze jestes jk kloda od pasa w dol, tylko normalnie ruszasz nogami i czujesz wysilek, ale bez bolu. Moze kiedys i w PL zacznie sie to stosowac w standardzie i porody nie beda dla wielu kobiet takim koszmarem.

Cześć Dziewczyny, wczoraj byłam w rossmanie i jeszcze rozmawiałam z ekspedientka co kupic dla małego dziecka i w rezultacie kupiłam kilka rzeczy. Proszę was, rzućcie okiem No wydaje mnie sie za mało... nie wiem co dokupić ale mam przekonanie ze czegoś brakuje. Czytałam o firmie ze jest Ok ale czy macie jakieś właśnie zdanie o niej?
Ja bym dokupiła jeszcze może nie rzeczy typowo kosmetyczne ale takie jak sól fizjologiczną, octenisept (chociaż nie jest niezbędny, ja go użyłam tylko kilka razy), wodę morska do noska, Bephanten (jak dla mnie super do smarowania pupy) i to tyle.

Dziękuję a sól fizjologiczna do czego służy? octanisept do pępka?
Sol fizjologiczna do oczu, mojej sporo w pierwszych tyg ropialy oczka to przemywalam sola i czasami rumuankiem. Jesli nie masz jeszcze wacikow kosmetycznych to sa bardzo przydatne ja np pupe w pierwszych miesiacach przemywalam wacikami i ciepla woda, bo przy chusteczkach mala plakala bo chlodne byly a ja sie dziwilam czemu placze w szpitalu przy przebieraniu[emoji53]

dziewczyny zwykły katarek czy na odkurzacz. ja mam odkurzacz w szafie na przed pokoju wiec czy nie Bedzie uciążliwe wyciąganie do czyszczenia noska? sama sol morska wystarczy do codziennego czyszczenia czy po soli katarkiem?

dziewczyny zwykły katarek czy na odkurzacz. ja mam odkurzacz w szafie na przed pokoju wiec czy nie Bedzie uciążliwe wyciąganie do czyszczenia noska? sama sol morska wystarczy do codziennego czyszczenia czy po soli katarkiem?
Ja przez bardzo dlugo uzywalam aspiratora ustnego w polaczeniu z sola morska i bylo ok. To do odkurzacza kupilam dopiero jak corka miala 9 miesiecy i zachorowala i trzeba bylo sie wspomoc. Teraz uZywam raz na kilka dni.
Mi sie wydaje, ze do zwyklej, codziennej higieny odkurzac jest zbyt inwazyjny, ale przy katarze naprawde sie przydaje.

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was używa/ła takiego zestawu wanienka+przewijak? Warto, czy lepiej kupić osobno większą wanienkę ze stelarzem i półkoprzewijak?

Do góry